کاشان - سرپرست وزارت بهداشت از کاهش مرگ و میر نوزادان در کشور نسبت به ابتدای انقلاب خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر،  سعید نمکی ظهر جمعه در نشستی با هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در حوزه سلامت افتاد، اظهار داشت: در سال ۵۷ از هر هزار نوزاد متولد شده ۱۰۰ نوزاد به یک ماهگی و ۱۲۰ نوزاد به یک سالگی نمی رسیدند و سالانه بالغ بر ۲۰۰ مادر باردار فوت می کردند.

وی با بیان اینکه مرگ و میرهای امروزی نسبت به اول انقلاب به کمتر از یک دهم کاهش پیدا کرده است، افزود: امروزه بیماری های غیرواگیر در کشور شیوع پیدا کرده به نحوی که هزینه های زیادی را بر وزارت بهداشت تحمیل کرده است و بر همین اساس عدم توجه به این موضوع باعث هدررفت منابع می شود و این مهم تلاش تمامی دستگاه ها را می طلبد.

سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر بازنگری در آموزش های پزشکی ابراز داشت: هنوز بسیاری از پژوهش های ما مبتنی بر نیازهای ارائه خدمت نیست و بر همین اساس باید به سمت تکنولوژی پیش ببریم و در این راستا می توان از ظرفیت نیروهای جوان و شرکت های دانش بنیان استفاده کرد.

وی ضمن اشاره به طرح نظام تحول سلامت گفت: این طرح در نگهداری پزشکان در نقاط کم برخوردار موثر  بوده اما نقایصی همچون کمبود بودجه و غیره نیز به این طرح وارد بود.

نمکی ضمن تهیه و گسترش پرونده الکترونیک سلامت افزود: پرونده الکترونیک سلامت بر پزشکی خانواده ارجحیت دارد چرا که یکی از راه های اصلی برای عبور و مرور در سیستم ارجاع و استقرار پزشکی خانواده است.

وی ضمن تاکید بر ارائه و تدریس رشته های تاثیرگذار در جامعه ابراز داشت: روسا در فکر اجرای پروژه های پایلوت باشند و کاشان نیز ظرفیت خوبی در اجرای پروژه های پایلوت دارد.

نمکی با بیان اینکه اگر بخواهیم بیماری ها را کنترل کنیم باید شیوه زندگی مردم تغییر پیدا کند، گفت: تغییر شیوه زندگی مردم مستلزم فرهنگ سازی عظیمی در سطح جامعه است که تلاش و همکاری تمامی سازمان ها را می‌طلبد.

سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور ضمن انتقاد از از تعطیلی و کاهش کارآمدی آموزشگاه های بهیاری و کاردانی و سرمایه گذاری در کلاس های درس نظری اظهار داشت: دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی واقعا باید در جامعه  حضور داشته باشد و با تمام وجود خود را خدمتگزار مردم احساس کند.