به گزارش خبرگزاری مهر، «خوان گوایدو» رئیس جمهوری خودخوانده ونزوئلا در مصاحبه با الجزیره احتمال مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا را رد نکرد.
ونزوئلا در سال های اخیر صحنه اعتراضاتی بوده که با تحریک کشورهای غربی به ویژه آمریکا در این کشور انجام می شد اما از دو هفته قبل و به دنبال آنکه خوان گوایدو خود را رئیس جمهوری ونزوئلا خواند، اوضاع این کشور دگرگون شد و احتمال مداخله نظامی آمریکا در این کشور آمریکای لاتین نیز افزایش یافت.
گوایدو در ادامه عنوان داشت که با پیشنهاد میانجیگری مکزیک و اوروگوئه برای پایان دادن به بحران سیاسی ونزوئلا مخالفت کرده است.
رهبران مخالف دولت ونزوئلا که از سوی آمریکا و اروپا به عنوان رئیس جمهوری این کشور به رسمیت شناخته شده است در توجیه اقدامات خود گفت: تقابل میان دو گروه همسان نیست بلکه تقابل میان گروهی کوچک از رهبران با مردم است. این رهبران حاضر هستند برای بقا در قدرت هر کاری را انجام بدهند.
صحبت های گوایدو در حالی است که روز گذشته «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت که آمریکا «از همه ملتها میخواهد که خوان گویدو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت بشناسند و از آزادی جانبداری کنند».
پنس تاکید کرد که ایالات متحده در نبرد قدرت میان نیکلاس مادورو و خوان گوایدو، جانب مردم این کشور را میگیرد.
وی سپس هشدار داد که «به نفع مادورو است که عزم و اراده ایالات متحده را آزمایش نکند».
در همین حال، جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه گفت که دخالت نظامی آمریکا در واشنگتن قریب الوقوع (حتمی) نیست اما وی تاکید کرد که تمامی گزینهها در نظر گرفته می شوند.
بولتون در یک مصاحبه رادیویی در پاسخ به این پرسش که آیا مداخله نظامی توسط آمریکا، برزیل، کلمبیا و یا هر سه کشور قریب الوقوع و محتمل است گفت :«نه»!
او افزود: «رییس جمهوری گفته است تمامی گزینه ها مد نظر قرار خواهند گرفت ولی هدف ما انتقال صلح آمیز قدرت است».