به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «جنگ تا جنگ» با موضوع «توطئه و تهدیدات علیه جمهوری اسلامی ایران در چهل سال اخیر» و «توطئه مدیریت ادراک (جنگ رسانهای علیه مردم ایران)» با حضور حمید نیکرو، پژوهشگر راهبردی حوزه فرهنگ و رسانه روانه آنتن شبکه رادیویی گفتوگو شد.
حمید نیکرو در مصاحبه با رادیوگفتوگو عنوان کرد: در مدیریت ادارک بحثی تحت عنوان مجذوبسازی داریم که از جابهجایی و تغییر در عشق و نفرت نسبت به ارزشهای خودی و بیگانه شکل میگیرد، تغییر علایق، احساسات و عواطف، تصاویر و ادراکات و همچنین تغییر باور و ملکات شخص اتفاق میافتد که منجر به عوض شدن رفتار و عملکرد میشود. ارتباطاتی که به نوعی برخی از مسئولان را که باورها و اعتقادات عمیق نداشتند، متاسفانه تحت تاثیر مسائل و عواملی قرار گرفتند که منجر به بروز رفتارهای گوناگونی شد که دهه شصت به نوعی دههای است که شور انقلابی به نوعی فضای کشور را تحت تاثیر قرار داد و مردم به شدت در صحنه هستند.
وی افزود: اما آنچه در حوزه جنگ رسانهای در کشور رخ میدهد پس از جنگ تحمیلی است، زیرا در آن موقع احساس میکردند از طریق اقدام سخت و نظامی میتوانند به اهدافشان برسند. اما وقتی بعد از ۸ سال حمایت همه جانبه از صدام با شکست مواجه میشوند، لذا به نوعی موقعیت گذار در اینجا اتفاق میافتد، یعنی از جنگ سخت به جنگ نرم رو میکنند. لذا در ذیل بحث مدیریت ادراک چند حوزه را داریم که از این طریق توطئهها صورت میگیرد، یکی بحث عملیات روانی و دیگری جنگ رسانهای، دیپلماسی عمومی و عملیات فرهنگی است.
پژوهشگر راهبردی حوزه فرهنگ و رسانه ادامه داد: در عملیات فرهنگی نکتهای که قابل توجه است، طرحی بود که سازمان سیا تقریبا سال ۲۰۰۰ طراحی کرد تحت عنوان نقشهای برای نابودی ادیان الهی که تمرکز بر شیعه داشت و براساس اسنادی که مایکل برانت، معاون سابق سازمان سیا در کتابی به همین عنوان فاش کرد، آمده است که سازمان سیا و سرویس Mix پروژه مشترکی را به عنوان طرح براندازی تشیع تا سال ۲۰۱۰ به نوعی تعقیب کرده، به عبارتی یک پروژه ۱۰ ساله را از سال ۲۰۰۰ آغاز کردند در حوزه مختلفی که در مرحله جمعآوری اطلاعات داشتند، به نوعی از دانشجویان در کشورهای مختلفی استفاده کردند.
حمید نیکرو گفت: در این پروژه بر موضوعاتی مانند مرجعیت، عاشورا و مداحی و غیره اطلاعاتی جمع آوری شده است، به طوری که در این سالها در کشور شاهد بودیم یکدفعه با تغییر ریتم مداحی و تصاویری که در مداحی به کار میبرند یا اقدامات غیرعاقلانه و غیرعقلانی مثل عوعو کردن، غلاده انداختن و سینهخیز رفتن انجام میدهند که این افعال در ادامه طرح سیا برای تحریف عاشوراست که با عنوان عملیات فرهنگی علیه شیعه طراحی کردند. ضمن اینکه اگر در اینترنت عاشورا را جستوجو کنید، تصاویری که در پی جستوجو مشاهده میکنید، تصاویر بسیار وحشتناکی است.
وی افزود: قمهزنی و زنجیرزنی وحشتناک است که بخشی از آن طراحی دشمن برای تحریف در مذهب شیعه است که در معرض دید و نمایش مردم میگذارند. اگرچه این تنها توطئه و طرح علیه شیعه نیست، تولید داعش و ایجاد اختلافات و به نوعی ضریب دادن به بخشی از اختلافات و برجسته کردن مفاهیم مختلفی در دو حوزه اهل تسنن و تشیع و ایجاد ماهوارههای فراوانی که بخش مشخصی از آن به عنوان شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی مطرح است از دو کشور عضو محور سلطه از این موضوع در زمینه تخریب بین مذاهب بهره میگیرند.
پژوهشگر راهبردی حوزه فرهنگ و رسانه در مصاحبه با رادیوگفتوگو بیان کرد: با همه امکانات و برنامهریزیهایی که نظام سلطه برای دامن زدن به اختلافات شیعه و سنی انجام داد، خوشبختانه ناکام ماند، اگرچه ظهور داعش نشان داد که آنها همچنان در تلاشند و هر روز طرح تازهای را طراحی و به اجرا درمیآورند. با این حال نظام سلطه یک جامعه مخاطبی را برای خودش در نظر گرفته که شامل گروههای مختلفی است اما یکی از این گروهها بحث رهبری کشور هدف است، سیستم امنیتی و جنگرسانهای، نخبگان و گروههای ناراضی تحت عنوان اپوزیسیون که خارج از کشور قرار دارند و خود افکار عمومی جهان که در حطیه فعالیت جبهه استکبار قرار دارد.