خبرگزاری مهر- گروه استان ها: چهل سالگی انقلاب طلیعه بلوغ و پیشرفت نهضتی است که با پشت سر گذاشتن همه فراز و نشیب ها، سختی ها و دشمنی ها امروز در اوج قله افتخار ایستاده است. حالا در چهلمین فجر انقلاب اسلامی مسیر جدیدی پیش روی ایران اسلامی قرار گرفته است تا قطار توسعه و آبادانی کشور با تلاش نسل جدید انقلاب و جوانان مومن و انقلابی با سرعت بیشتر به پیش برود و کارآمدی نظام اسلامی به عنوان یک الگو ثابت شود.
در این چهل سال، با همت و تلاش مردم، جوانان و مسئولان و با هدایت های رهبر فرزانه انقلاب، ایران در عرصه های مختلف علمی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و اجتماعی دستاوردهای چشمگیری داشته است؛ به تبع لرستان نیز در این مسیر شکوفایی توانسته است سهم خود را ایفا کند و موفقیت هایی کسب کند که اکنون در چهل سالگی انقلاب با یادآوری این موفقیت ها و با افتخار به گذشته می توان با امیدواری به افق های پیش روی توسعه چشم دوخت.
خبرگزاری مهر همزمان با ایام الله دهه فجر سعی دارد با انتشار گزارش هایی از دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی ایران در لرستان، به بررسی موفقیت های حاصل شده و ظرفیت ها و استعدادهای بالقوه لرستان بپردازد. در این گزارش نتایج حاصل از تلاش متخصصان و مسئولان در حوزه بهداشت و سلامت و توسعه خدمات درمانی در شهرها و روستاهای لرستان را می خوانید.
فعالیت ۱۵ بیمارستان در لرستان
کوروش ساکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تعداد بیمارستان های لرستان از پنج بیمارستان در سال ۵۷ به ۱۵ بیمارستان در سال ۹۷ رسیده است، اظهار داشت: همچنین تعداد تخت های ثابت بیمارستانی لرستان از ۳۶۰ تخت در سال ۵۷ به دو هزار و ۴۵۰ تخت در سال ۹۷ رسیده است.
وی با اشاره به وضعیت تخت های خصوصی در بیمارستان های لرستان، بیان داشت: این عدد از صفر تخت به ۳۴۲ تخت در سال ۹۷ رسیده است.
افزایش تعداد تخت های «آی سی یو» به ۱۱۴ تخت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به تخت های «آی سی یو» در بیمارستان های لرستان، افزود: در این زمینه تعداد تخت ها از صفر تخت در سال ۵۷ به ۱۱۴ تخت در سال ۹۷ رسیده است.
ساکی، بیان داشت: همچنین تعداد تخت های «ان آی سی یو» بیمارستان های لرستان از صفر تخت در سال ۵۷ به ۵۹ تخت در سال ۹۷ رسیده است.
وی، ادامه داد: تعداد تخت های «سی سی یو» در بیمارستان های لرستان از صفر تخت در سال ۵۷ به ۹۶ تخت در سال ۹۷ افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین افزایش تعداد تخت های «پی آی سی یو» بیمارستان های لرستان را از صفر تخت در سال ۵۷ به ۱۴ تخت در سال ۹۷ اعلام کرد.
۳۵۰ پزشک متخصص و فوق تخصص در لرستان فعالیت می کنند
ساکی همچنین با اشاره به خرید تجهیزات پزشکی مانند آنژیوگرافی، سونوگرافی و ... برای بیمارستان ها و مراکز درمانی لرستان، تصریح کرد: تعداد این دستگاه ها و تجهیزات پزشکی از صفر عدد در سال ۵۷ به ۲۰۰ دستگاه در سال ۹۷ رسیده است.
وی با اشاره به حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص در لرستان نیز، عنوان کرد: تعداد پزشکان لرستان در این زمینه از صفر عدد در سال ۵۷ به ۳۵۰ نفر در سال ۹۷ ارتقا یافته است.
خدمات رسانی ۶۳ پایگاه اورژانس
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین با بیان اینکه تعداد پایگاه های اورژانس لرستان از صفر عدد در سال ۵۷ به ۶۳ پایگاه در سال ۹۷ افزایش یافته است، ادامه داد: همچنین تعداد آمبولانس های لرستان از صفر عدد در سال ۵۷ به ۱۴۵ دستگاه در سال ۹۷ رسیده است.
ساکی، تعداد اتوبوس آمبولانس های لرستان در سال ۵۷ را صفر اعلام کرد و گفت: این عدد در سال ۹۷ به دو دستگاه رسیده است.
تعداد مراکز جامع سلامت شهری و روستایی لرستان از ۳۵ مرکز در سال ۵۷ به ۱۸۰ مرکز در سال ۹۷ رسید
وی تعداد خانه های بهداشت استان قبل از سال ۵۷ را صفر عنوان کرد و افزود: این تعداد در سال ۹۷ به بیش از ۷۰۰ خانه بهداشت رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، همچنین گفت: تعداد مراکز جامع سلامت شهری و روستایی لرستان از ۳۵ مرکز در سال ۵۷ به ۱۸۰ مرکز در سال ۹۷ افزایش یافته است.
به هر روی، امروز باید با توانی مضاعف برای سربلندی ایران اسلامی در عرصه های مختلف تلاش کنیم تا دستیابی به افق های رشد و توسعه توسط جوانان مومن و انقلابی یکی پس از دیگری ممکن شود.