زمین شناسان موفق به شناسایی چشم اندازهای طبیعی خاصی در صحراهای کشور نامیبیا شده اند که نشان می دهد این منطقه از جهان زمانی پوشیده از یخ و برف بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، امروزه بخش اعظم کشور نامیبیا را صحرا تشکیل می دهد، اما ۳۰۰ میلیون سال قبل شرایط این بخش از جهان به کلی متفاوت بوده و چشم اندازهای سرد و برفی پدیده ای عادی در نامیبیا محسوب می شده است.

گروهی از زمین شناسان با بررسی صخره های آتشفشانی در این کشور جنوب قاره آفریقا از شناسایی اشکالی در آنها خبر داده اند که نشان دهنده وجود یخچال های بزرگ در حال حرکت در گذشته ای دور می باشد. این نوع اشکال صخره ای به ندرت در صحراها یافت می شوند.

تپه های تشکیل دهنده این صخره ها معمولا دراملینز نامیده می شوند که عامل شکل گیری آنها یخچال های طبیعی است. تپه های یادشده معمولا متشکل از لایه های سنگی مجزای به هم چسبیده بوده و پیش از این در مناطقی همچون کانادا، انگلیس، آمریکا، ایرلند، اسکاتلند، سوئد، آلمان، فنلاند و گرینلند هم شناسایی شده بودند.

شناسایی این تپه ها حاصل فعالیت های محققان دانشگاه وست ویرجینیای آمریکاست.

تپه های مذکور بین ۰.۱ تا ۱.۵ کیلومتر طول دارند و نشان می دهند کشور نامیبیا در ۳۰۰ میلیون سال قبل در نزدیکی قطب جنوب واقع بوده است. همچنین وجود تپه های مشابه در جنوب برزیل نشان می دهد که نامیبیا و برزیل احتمالا در گذشته به هم متصل بوده اند.