آزیتا موگویی کارگردان «ایده اصلی» در نشست خبری این فیلم عنوان کرد که امروزه قبح دزدی و کلاهبرداری شکسته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «ایده اصلی» به کارگردانی  آزیتا موگویی شامگاه ۱۷ بهمن ماه در خلال سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پردیس ملت؛ سینمای رسانه‌ها برگزار شد.

در ابتدای این نشست موگویی درباره منابع مالی فیلم خود عنوان کرد: بانک شهر اسپانسر ماست که هنوز بخشی از تعهدات خود را پرداخت نکرده است. از سوی دیگر در تیتراژ اول سرمایه‌گذاران ما مشخص شده است. ضمن اینکه شخصی به نام مهدی تفرشی که کارخانه‌دار و علاقه‌مند به هنر است در این اثر سرمایه‌گذاری کرده است. خودم و منطقه آزاد کیش هم در این فیلم در بخش سرمایه‌گذاری همکاری داشته‌ایم.

وی افزود: از خیلی وقت پیش من جزو کسانی بودم که از شفافیت‌های مالی استقبال کردم. بودجه این فیلم که سفرهای زیادی در آن شده کمی بیش از چهار و نیم میلیارد تومان است و تمام تلاشمان را کردیم که برآوردمان زیاد نشود. اینکه برخی می‌گویند زمان فیلم‌های پر زرق و برق تمام شده را متوجه نمی‌شوم. تصور می‌کنم خیلی کمتر از آنچه که واقعیت زندگی پولدارهاست را برای جلوگیری از شوآف نشان دادیم.

مریلا زارعی هم در ادامه گفت: بیش از آنکه اخبار هنری را دنبال کنم اخبار اقتصادی را می‌خوانم و چند وقت پیش مطلبی درباره اجاره برخی خانه‌ها خواندم که برایم تعجب برانگیز بود. در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که وضعیت معیشتی مردم دشوار است اما در همین جامعه املاکی وجود دارد که ماهی ۴۷ میلیون تومان تنها اجاره می‌شود. همان زمان می‌گفتند برای تصاحب این املاک رقابت وجود دارد. صاحبان آن آپارتمان‌ها بخشی از جامعه هستند که حتی برخی نبض جامعه را در دست گرفته‌اند. ما می‌خواستیم بگوییم همچنان این اتفاقات وجود دارد و ریشه در کجاست. وضعیتی که داریم یک شکاف عظیم طبقاتی است اگر ما درباره پولدارها صحبت کردیم خواستیم بگوییم چه اتفاقاتی در پشت پرده وجود دارد.

موگویی در ادامه نشست درباره تدوین دو قاب در یک سکانس توضیح داد: این پیشنهاد بهرام دهقانی تدوینگر این اثر بود و می‌گفت که به ریتم فیلم کمک می‌کرد و شاید در برخی جاها اذیت کننده باشد البته برای اکران عمومی کمی از آن را تغییر می‌دهیم.

مهرداد صدیقیان بازیگر این اثر هم توضیح داد: فیلمنامه «ایده اصلی» برایم خیلی جذاب بود و با توجه به اینکه در یک سریال حضور دارم، نمی‌توانم به عنوان نقش اصلی در یک فیلم باشم به همین دلیل حضور در ایده اصلی به من پیشنهاد شد و خوشحال شدم.

هانیه توسلی از دیگر بازیگران این فیلم هم گفت: به نظرم این فیلم بسیار خوش ساخت است و فیلمنامه پیچ در پیچی دارد و کمتر نقشی مانند لاله را بازی کرده بودم و با تمام سختی‌ها خیلی خوشحالم که در آن حضور داشتم.

بهرام رادان بازیگر این فیلم هم گفت: دفعه اولی که خانم موگویی چند خطی از فیلمنامه را برایم توضیح داد، من در پروژه «تراژدی» بودم. زمانی که نزدیک فیلمبرداری شدیم روز به روز ارزش دلار بالا می‌رفت و ساخت فیلم شبیه یک رویا می‌شد اما او مصمم‌تر می‌شد. یک همدلی پشت این ماجرا و همکاری بود. سینما در اصل باید سرگرم‌کننده باشد هرچند مناقشه‌ای مثل لاکچری بودن وجود دارد باید سرگرم‌کننده باشد و ما سعی کردیم این چنین باشیم خوشحالم که در این پروژه همراه همه عزیزان بودم و امیدوارم در اکران عمومی هم مردم بپسندند.

زارعی هم عنوان کرد: جذابیت این فیلم از آنجایی برای من آغاز شد که نقش‌های چالش‌برانگیز را تجربه کنم. هرچند ممکن است موردپسند واقع نشود اما حس پویایی می‌گیرم حضور جدی‌ام در سینما را با تهمینه میلانی با فیلم دو زن آغاز کردم و دو جایزه مهم سینمایی خودم را با فیلمسازان زن گرفته‌ام و همیشه کار کردن با فیلمسازان زن برای جذاب بوده است چون با یکی از آنها وارد سینما شدم. از همین رو کار با خانم موگویی هم برایم خوب و جذاب بود.

امیر عربی فیلمنامه‌نویس این پروژه هم درباره اینکه فیلمی درباره فساد اقتصادی ساخته شده عنوان کرد: ممکن است بخش‌هایی از فیلمنامه برگرفته از واقعیت باشد اما قصه اصلی انتخاب و پیشنهاد آقای کریمی بود.

موگویی هم در این باره اظهار کرد: چهلمین سال انقلاب در راه است. زمانی که انقلاب شد ما کوچک بودیم و خیلی چیزها یادمان نیست اما بسیاری از برهه‌ها مثل جنگ، دولت سازندگی، عدالت و... را به خوبی به یاد داریم. فکر می‌کنم در چهل سالگی انقلاب باید رودربایستی را کنار بگذاریم و به مسایل، واقع‌بینانه نگاه کنیم. بزرگترین دلیل همه زشتی‌های پیرامون ما ریشه در فساد اقتصادی دارد که وحشتناک است و قبح کلاهبرداری و دزدی ریخته شده است.

وی افزود: این را همه ما می‌دانیم ولی چون دستمان در جیب دیگری است رویمان را به آن سو می‌کنیم از همین رو شایسته سالاری بسیار کم شده و حتی شایسته‌ها هم به دلایلی دست به کارهای ناشایست می‌زنند. فکر می‌کنم همه ما می‌دانیم آدم‌هایی می‌آیند که فقط می‌خواهند ببرند و بزنند؛ آدم‌هایی که هیچ عرقی به کشور ندارند. شاید کسانی باشند که اجازه و توانایی زیادی برای ورود به این مسایل داشته باشند اما من به اندازه توانم گفتمانی را به تصویر کشیدم که امیدوارم گمش نکنیم و سطحی‌ترین برداشت ممکن یک کار اشتباه است.

پرویز آبنار صداگذار این فیلم هم گفت: معمولاً روند این طور است که همیشه در دقیقه نود فیلم به دستمان می‌رسد از همین رو ما در دو ماه به شدت کار کردیم از شما هم می‌خواهم در این شرایط سخت هوای سینما را داشته باشید.