سنندج - مردم استان کردستان آماده اند تا بار دیگر و هم دوش با ملت ایران با حضور پرشور خود ۲۲ بهمن را به حماسه ای ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی ایران تبدیل کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن ماه یادآور پیروزی خون بر شمشیر است و در این میان زنان و مردان، جوانان و نوجوانان و همه و همه در مقابل مزدوران رژیم سینه سپر کردند و خون پاک خویش را نثار نهال نوپای انقلاب کردند.

مردم مسلمان ایران در آن روزها در حالی به خیابان ها می آمدند و تظاهرات مردمی را به راه می انداختند که هیچ کس انتظار پیروزی خون بر شمشیر را نداشت. پشتیبانی بی چون و چرای دولت های مستکبر از حکومت ستم شاهی پهلوی نشان دهنده پایه های قوی و مستحکم حکومت پهلوی بود، اما مردم مسلمان ایران اسلامی بدون اندک توجهی به این حمایت ها و پشتیبانی های دولت های مستکبر و در رأس آنها آمریکای جهان خوار و با توکل به اراده خداوند، توانستند بنیان حکومت ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی را در هم بپیچند.

در استان کردستان نیز مردم غیور پا به پای مردم سایر شهرها و روستاها از همان روزهای آغازین نهضت از اسلام، انقلاب و آرمان های امام خمینی (ره) دفاع کردند و همواره یار و یاور نهضت و انقلاب بودند.

می توان گفت هسته های اولیه مبارزه با رژیم پهلوی از سال ۱۳۵۵ در کردستان شکل رسمی تری به خود گرفت.

مردم کردستان همزمان و همگام با مردم سراسر کشور، علیه رژیم ستم شاهی به پا خواستند و اقشار و گروه های مختلف مردم با حضور در صحنه های مبارزه، پیوند و همبستگی خود را با مردم ایران و نهضت اسلامی به اثبات رساندند.

یکی از نکات بارز در قیام های مردم کردستان و بخصوص سنندج، برپایی نماز جماعت در زمان تضاهرات بوده است. در ساعات اولیه شروع تظاهرات، خیابان های سطح شهر مملو از جمعیت می شد و با طولانی شدن تظاهرات و فرا رسیدن زمان اقامه نماز، مردم مسلمان و متعهد سنندج، در داخل خیابان نماز جماعت را برپا می کردند.

از دیگر نکات برجسته تظاهرات مردمی در جای جای استان کردستان، حضور مردمی بود که از روستاهای اطراف خودشان را به شهرها می رساندند و در تظاهرات شرکت می کردند. در هر کدام از شهرستان های بانه، مریوان، سقز، قروه، بیجار، کامیاران و دیواندره نمایندگانی حضور داشتند که نظم و ترتیب دادن به این تظاهرات را بر عهده می گرفتند و تظاهرات مردمی را همزمان با سراسر کشور برگزار می کردند.

غیور مردان کردستان در روزهای خروش ملت مسلمان ایران بر علیه حکومت مستبد پهلوی، برای به دست آوردن اعلامیه های حضرت امام خمینی (ره) خود را به تهران، قم، اصفهان و تبریز می رساند و بعداز تهیه عکس و اعلامیه امام خمینی(ره) به کردستان می آمدند و شبانه اعلامیه ها را تکثیر می کردند و صبح روز بعد در تجمعات چند هزار نفری در سطح شهر توزیع می کردند.

خروش مردم مسلمان کردستان، بارها ژاندارمری را در تنگنا قرار داده بود. به طوریکه در یکی از همین تظاهرات، مردم سنندج در مقابل یکی از پاسگاه های ژاندارمری جمع می شوند و شعارهای انقلابی سر می دهند. مأموران ژاندارمری که از دیدن خیل عظیم جمعیت وحشت زده شده اند، فرار را بر قرار ترجیح می دهند و ظرف چند ساعت پاسگاه ژاندارمری توسط نیروهای انقلابی خلع سلاح می شود.

مردم مسلمان شهرستان بانه در دیماه سال ۵۷ با برپایی تظاهرات گسترده، حمایت خود را از نهضت امام خمینی(ره) نشان می دهند. مردم بانه که از ظلم و ستم حکومت پهلوی به ستوه آمده اند، قبل از فرار شاه و در روز شانزدهم دیماه به خیابان ها می آیند و در یک حرکت کاملاً مردمی مجسمه شاه را از وسط میدان اصلی پایین می کشند و در کوچه و خیابان می چرخانند.

تظاهرات ۵۰ هزار نفری مردم در سنندج از دیگر نکات برجسته در تاریخ انقلاب اسلامی است و به خوبی نقش مردم مسلمان کردستان را در پیروزی انقلاب اسلامی نشان می دهد. روزنامه کیهان در شماره ۱۰۶۰۰ خود در روز سه شنبه مورخه ۹ آبان ماه سال ۱۳۵۷ آمار تظاهرات سنندج را ۵۰ هزار نفر اعلام می کند. جالب ترین نکته در خبر روزنامه کیهان حضور گسترده زنان سنندجی از کارمند گرفته تا خانه دار در این تظاهرات است. این جمعیت ۵۰ هزار نفری بعد از رسیدن به میدان آزادی فعلی، نماز را اقامه می کنند و بعد از آن جمعیت متفرق می شود.

تقدیم ۳۵ شهید والامقام تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در این استان، کینه و عداوت دشمنان قسم خورده انقلاب را نسبت به این استان شعله ور ساخت. دشمنان انقلاب علیرغم انتظارات غلطی که از کردستان داشتند، با دلاور مردی ها و از جان گذشتگی های مردم مسلمان کردستان روبرو شدند و مجموع این عوامل دلیلی برای انتخاب کردستان و مردم مسلمان آن به عنوان سپر انسانی برای مقابله با انقلاب اسلامی بود.

این آمار شهدا، نشان از حمایت بی دریغ مردم کرد زبان از انقلاب اسلامی و مخالفتشان با حکومت پهلوی دارد. آمار شهدای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نشان می دهد که در تمام شهرستان های استان کردستان، موج تنفر و مخالفت با ظلم و جور رژیم پهلوی، مردم مسلمان کردستان را به صحنه مبارزه کشانده است.

بهمن سال ۵۷ منشا تحول جهانی قرن اخیر است

نماینده ولی فقیه در استان کردستان در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: بهمن سال ۵۷ یادآور طلوع فجر استقلال و آزادی در انقلاب اسلامی ایران و منشا تحول جهانی قرن اخیر است.

آیت الله سیدمحمد حسینی شاهرودی افزود: ۲۲ بهمن فقط در ایران نیست بلکه همه جهان بخصوص کسانی که درصدد متوقف کردن این انقلاب بودند مروری بر چگونگی وقوع آن دارند.

وی اظهارداشت: در این روز مردم ایران اسلامی در صفوفی متحد و یکپارچه در کنار هم ایستادند و از کیان اسلامی و قرآن دفاع کردند و نظام جمهوری اسلامی را به پیروزی رساندند.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان ادامه داد: از همان اوایل انقلاب، افرادی با ترفندها و دسیسه های مختلف در صدد بودند که مانع پیروزی نظام شوند اما دست قدرت الهی، سیاستگذاری های حکیمانه امام (ره) و حمایت های مردم، تمامی توطئه ها را خنثی کرد.

آیت الله حسینی شاهرودی یادآور شد: دشمن در هیچ برهه زمانی از ترفندهای شوم خود دست نکشیده و اکنون نیز با توطئه های مختلف در صدد دلسرد کردن مردم نسبت به نظام و حضور نیافتن آنان در صحنه است.

وی بیان کرد: پس از گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب با وجود تحریم ها و ترفندهای دشمن، ایران اسلامی در تمامی زمینه ها به استقلال و خودکفایی رسیده و به هیچ کشور و ملتی وابسته نیست.

نماینده ولی فقیه در استان کردستان گفت: ایران اسلامی تنها کشوری است که تمامی قوانین آن بر طبق دستورات دین اسلام و قرآن است و این افتخار بزرگی برای ملت ما به شما می رود.

آیت الله حسینی شاهرودی با اشاره به اینکه وحدت و یکپارچگی عامل اصلی پیروزی انقلاب بود، افزود: هم اکنون نیز این اتحاد و یکپارچگی برای حفظ آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی امری ضروری است.

وی با تاکید بر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، اظهارداشت: مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی باید امسال باشکوه تر از گذشته در این راهپیمایی حضور یافته و دست رد به سینه دشمنان نظام و انقلاب بزنند.