به گزارش خبرگزاری مهر ،محمد جواد حقشناس با اشاره به اهمیت خانههای تاریخی در شهر تهران اظهار کرد: حفاظت و نگهداشت از خانههای تاریخی به تنهایی ازعهده یک نهاد مثل شهرداری تهران خارج است.
وی با بیان اینکه حفاظت از این آثار نیاز به یک عزم ملی دارد، اضافه کرد: میراث فرهنگی سازمان مسئول این حوزه است و طبیعتاً انتظار این است که سایر نهادها مثل قوه قضاییه و نهادهای نظارتی به یک درک مشترک در این باره برسند تا به استانداردهای موردنظر در این حوزه دسترسی پیدا کنیم.
وی با تاکید بر این نکته که شورای شهر در تلاش است تا برای حفاظت از خانه های قدیمی شهر تهران از ظرفیت های موجود در شهرداری و سایر نهادهای دولتی، عمومی و بخش خصوصی استفاده کند، اضافه کرد: برای حفاظت، نگهداری، ترمیم و تملک آثار تاریخی به منابع قابل توجهی نیاز است.
رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شهر تهران با بیان اینکه منابع شهرداری تهران با توجه به مشکلات مالی که با آن دست و پنجه نرم می کند برای حفاظت از این آثار به تنهایی کافی نیست، تصریح کرد: این نگاه که حفاظت از آثار تاریخی باید تنها بر عهده یک سازمان و مجموعه باشد را با توجه به مشکلات اقتصادی موجود باید تعدیل کنیم.
حقشناس با اشاره به راهحلهایی که میتواند در جهت حفاظت از آثار تاریخی موثر باشد، عنوان کرد: یکی از راه حل های مناسب برای حفاظت از ابنیه تاریخی می تواند ورود بخش خصوصی به این موضوع باشد. افرادی که مشغول به فعالیت های اقتصادی هستند باید زمینه سرمایه گذاری در این باره را مساعد ببینند.
رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی شهر تهران ادامه داد: شهرداری و شورای شهر برای جلوگیری از بروز فاجعه در حوزه فرهنگی به این سبک موضوعات ورود پیدا می کنند چراکه برای تعدیل وضعیت موجود باید راه حل هایی اندیشیده شود. در همین راستا کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در نظر دارد از شهرداری بخواهد لایحه ای را تحت عنوان «لایحه مرمت» به شورا ارایه کند که براساس آن برای مرمت، بهسازی و نوسازی ساختمان قدیمی عوارضی از سوی شهرداری دریافت نشود و در همین راستا تسهیلاتی ارایه شود که بخش خصوصی برای ورود به این موضوع انگیزه پیدا کند.