به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر پایگاه اطلاع رسانی حج گفت: این نرم افزار حاصل تلاش سه دهه تحقیقات علمی و مدیریت پژوهشی حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر است که اکنون با همکاری مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به بار نشسته است.
برکت رضایی ادامه داد: متن ۱۰۰ شماره از فصلنامه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و تاریخی میقات حج مشتمل بر موضوعات متنوع مرتبط با حج و زیارت، محتوای علمی این نرمافزار را تشکیل میدهد.
وی به تبیین مهمترین قابلیتهای پژوهشی این نرم افزار پرداخت و گفت: جستوجو به روشهای گوناگون در الفاظ و عبارات متن و فهرست کتابهای برنامه، قابلیت مقایسه بین متون، امکان محدود کردن دامنه نمایش و جستجو، دسترسی به متن قرآن کریم، ارتباط واژگان متون برنامه با چند دوره لغتنامه و نیز امکان یادداشت برداری ازجمله قابلیتهای پژوهشی این نرمافزار به شمار میرود.
مدیر پایگاه اطلاع رسانی حج ادامه داد: ارتباط واژگان متون برنامه با چند دوره لغتنامه، با امکان دسترسی به ریشه و مشتق کلمات، جستوجو به روشهای گوناگون در الفاظ و عبارات متن و فهرست مقالات فصلنامه، امکان انتخاب فهرست درختی و گزینشی به همراه قابلیت تطبیق دوسویه متن و فهرست، ارتباط متن و فهرست مقالات فصلنامه با بخشهای دیگر برنامه و قابلیتهای پژوهشی به همراه امکانات یادداشتبرداری، ذخیرهسازی، ویرایش و چاپ متن از دیگر قابلیتهای این نرمافزار است.
حجت الاسلام برکت رضایی اظهارداشت: در حال حاضر بیش از ۵ هزار روحانی حج و عمره و ۱۰ هزار روحانی عتبات در شبکه روحانیون حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت مشغول به فعالیت هستند که این نرم افزار امکانات ویژه پژوهشی برای کارگزاران حج و عموم علاقمندان به حوزه حج و زیارت را فراهم آورده است.
مدیر پایگاه اطلاع رسانی حج تصریح کرد: تمایل گسترده مجامع دانشگاهی و زائران فرهیخته به مباحث گوناگون و متنوّع حج و زیارت و امکان دسترسی اکثریت آنان به رایانه همچنین ارائه مباحث اعتقادی و پاسخ به شبهات وهابیّت اهمیت این لوح فشرده را مضاعف می کند.