به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در پنجمین همایش ملی روان شناسی مدرسه گفت: نشاط از مدارس ما رفته و از مدرسه می ترسند و عوامل و موانعی در مدارس ما ایجاد شده است که بچه ها از بودن در مدرسه احساس نشاط نمی کنند.
وی بیان کرد: بچه ها صبح ها با سختی به مدرسه می آیند. نیاز به تحقیقات اکادمیک نیست. همین نشانه ضعف مدارس ماست. رقابت های فردی به شدت جای فعالیت های جمعی و گروهی را گرفته است و کسانی مورد تشویق قرار می گیرند که رتبه می گیرند نه کسانی که مهارت هایی مثل کنترل خشم و صبوری دارند.
وی ادامه داد: اگر من تصمیمی گرفتم که مغایر مسیر تعلیم و تربیت بود باید جامعه علمی و مجلس پرچم قرمزش را بلند کند. آموزش و پرورش ما اگر بخواهد به موفقیت برسد باید با شجاعت موانع راه نشاط در مدرسه را کنار بزند. شما باید به ما کمک کنید. البته ما قدم هایی در این مسیر برداشته ایم. دیروز پروژه ملی بازی و یادگیری را به صورت رسمی آغاز کردیم.
وی ادامه داد: من گفتمان راه نشاط در مدرسه را آغاز کردم اما مقاومت هایی وجود دارد و حتی خود من وقتی می خواهم بخشنامه ای در این راستا امضا کنم با تردید که شاید موقع مناسبی نباشد، رو به رو می شوم.
بطحایی گفت: ما عصایی زیر دست مدیر مدرسه با بخشنامه های متعدد گذاشته ایم که مدیر ما نمی تواند حرکت کند. چند برنامه را آغاز کرده ایم از جمله بحث انتخابی شدن مدیران مدارس. سال گذشته برای ۳۲۰۰ مدرسه این طرح را اجرا کردیم. سنجش صلاحیت ها و شایستگی های مدیران مدارس گام بعدی ما بود. اگر مدیر مدرسه ما شایسته باشد می توانیم آن عصا را حذف کنیم تا مدرسه روی پای خود بیاستد.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: هیچ کشوری در دنیا این میزان تمرکز آموزشی ندارد. باید این را اصلاح کنیم. نظام کنترل و سنجش کیفیت و شفافیت عملکرد نیز امسال استقرار می یابد و هر مدرسه نسبت به موقعیت قبلی خود سنجیده می شود و در نهایت تفویض اختیارات به مدرسه در دستور کار است. ما این برنامه ها را در راستای مدرسه محوری داریم پیش می بریم.
وی گفت: یک چالش جدی ما در حوزه مدرسه محوری این است که اعطای اختیارات ۵۰ درصد کار است و ۵۰ درصد پذیرش آن از سمت مدرسه است. این بخش دوم کار سخت تر از بخش اول است.