به گزارش خبرنگار مهر، نصیر ملت ظهر یکشنبه درجلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: بخش زیادی از آلودگی هوای اصفهان از فعالیت صنایع مختلف در استان ناشی می شود که یک تهدید بزرگ برای اصفهان است.
وی بیان داشت: شاخص آلودگی هوای اصفهان در برخی اوقات به ۲۰۰ نیز رسیده است و این در حالی است که هیچ گاه چنین وضعیتی را برای تهران با وجود جمعیت بالا و ترافیک سنگین نداشتیم.
رئیس کمیسیون امور اقتصادی، حقوقی و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه خشکسالی و نبود منابع آبی عامل نگران کننده دیگری است که علاوه بر تاثیر منفی که بر زیبایی اصفهان دارد کشاورزان را نیز با مشکلات جدی مواجه کرده است، ادامه داد: کثرت فعالیت های انسانی و صنعتی و ورود پسابهای حاصل از صنعت در حوضه آبخیز تالاب گاوخونی در گذشته و افزایش فرسایش و تولید رسوبات حاوی آلایندههای کشاورزی، دلیل مهم ورود فلزات سنگین به تالاب گاو خونی و در نهایت آلودگی این تالاب است.
وی گفت: عدم احیای تالاب و خشک شدن کامل آن می تواند در آینده ای نزدیک آن را به منبع اصلی تولید ریزگردهای آلوده به فلزات سنگین تبدیل کند و باتوجه به میزان بالای ریزگردها، غلظت فلزات سنگین در آنها دو تا سه برابر میشود.
اصفهان با سونامی نمک کلروسدیم مواجه است
ملت اضافه کرد: اصفهان امروز بیش از گذشته با خطر سونامی نمک از نوع کلرید سدیم مواجه است که این مسئله باعث نابودی اراضی کشاورزی و از بین رفتن بالغ بر 100 هزار هکتار دشتهای حاصلخیز درجه یک زاینده رود و نهایتاً پیشروی کویر می شود.
ملت گفت: توسعه صنعتی دیگر گزینه مناسبی برای شهر اصفهان نیست و این شهر باید بر پایه فعالسازی و استفاده از ظرفیت های ارزشمندی نظیر اقتصاد گردشگری، اقتصاد فرهنگ و هنر، اقتصاد دانش بنیان به سوی توسعه فراصنعتی پیش رود.
وی با بیان اینکه سهم کشور ما در صادرات صنایع دستی در دنیا یک درصد و معادل ۳۰۰ میلیون دلار است، اضافه کرد: صنایع دستی می تواند ابزاری قابل توجه برای صادرات کالا و ارزآوری، اشتغال زایی، جذب گردشگری خارجی و در نهایت معرفی فرهنگ اصیل خود به جهانیان باشد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان بیان داشت: سال ۲۰۲۰ باید سال نمادین برای اجرا و بهره برداری از انواع پروژه های گردشگری باشد به طوری که شاهد ایجاد تحولی در حوزه گردشگری اصفهان باشیم.