سنندج - مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت: ۵۰ بهره بردار استان ۳۰ هکتار از اراضی خود را به کشت زعفران اختصاص داده اند که ۲۰ هکتار آن بارور است.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، زاهد حاجی میرزای با اشاره به اینکه بهره برداران همه ساله از نیمه دوم آبان کار برداشت محصول خود را آغاز می کنند، اظهارداشت: میانگین برداشت محصول زعفران در هر هکتار از مزارع این استان حدود چهار تا پنج کیلوگرم است.

وی افزود: باغداران شهرستان بیجار با اختصاص شش هکتار از باغات خود به این محصول بیشترین سطح زیر کشت زعفران استان را در اختیار دارند.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: زعفران که از آن به عنوان طلای سرخ یاد می شود، علاوه بر سودآوری خوبی که برای کشاورزان دارد، می تواند پای دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به خود را به کردستان باز کند و از طرفی دیگر وابستگی کشاورزی استان را به منابع آبی کاهش دهد.

فعالیت هشت نهالستان داری مجوز در سطح استان کردستان

حاجی میرزایی در بخش دیگری از سخنان خود از فعالیت هشت نهالستان داری مجوز در سطح استان خبرداد و یادآور شد: کشاورزان و باغداران برای تهیه نهال به این نهالستان ها مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در این نهالستان ها دو میلیون و ۸۰۰ هزار اصل نهال مثمر در گونه های مختلف تولید شده است، بیان کرد: اول اسفند تا ۱۵ فروردین زمان مناسب برای کاشت نهال است و کشاورزان و باغداران برای درخواست و تهیه نهال مورد نظر خود به این نهالستان های داری مجوز مراجعه و نهال خود را تهیه کنند.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه کشاورزان و باغداران برای تهیه نهال به سه روش باید اقدام کنند، گفت: اول اینکه برای تهیه نهال به نهالستان های داری مجوز رسمی و مورد نظارت و بازرسی سازمان جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات گواهی بذر و نهال مراجعه کنند، نهال دارای برچسب سال جاری باشد و نهال دارای گواهی بهداشت از مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی باشد.

حاجی میرزایی اظهارداشت: برای اینکه باغداران بتوانند باغ اقتصادی احداث کنند حتما ضروری است در موقع خرید نهال از نهالستان تحت نظارت خریداری کنند و نهالستان دپو نشده باشد و شرایط استاندارد نهال از نظر ارتفاع، قطر، سالم و شاداب بودن و عدم زخم و هر نوع آفات و بیماری روی ریشه و تنه نهال بررسی شود و بعد از بیرون اوردن نهال از زمین حتما توسط تولید کننده نهال ضدعفونی و به وسیله مواد نایلونی یا پوشش های برزنتی پوشش داده شود سپس به محل احداث انتقال و بعد از مرحله کاشت نهال ابیاری کامل شود.

وی به باغداران و کشاورزان توصیه کرد: نهال های دارای برچسپ و فاکتور خریداری کنند زیرا در صورت نقص و مشکل نهال می توانند با در مراجعه به مراجع قضایی آن را پیگیری کنند و در غیر این صورت از نهالستان های غیر مجاز نهال های بدون برچسپ نهال تهیه شود امکان پیگیری در صورت نقص در نهال برای کشاورز وجود ندارد، چون مسئولیت تولید نهال با تولید کننده نهال است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: نهالستان های فعال در استان توسط نماینده کارشناسان و نماینده موسسات ثبت گواهی بذر و نهال از مرحله کاشت بذر تا مرحله پیوند و عرضه نهال در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بررسی و نظارت و کنترل می شود.

حاجی میرزایی در پایان سخنان خود بیان کرد: کارشناسان مدیریت حفظ نباتات و مدیریت باغبانی وظایف نظارت و کنترل را انجام می دهند که نهال استاندارد و دارای اصالت تحویل باغداران داده شود.