مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس گفت: بیشترین فراوانی بانوان خیر کشور را استان خوزستان با ۶۸۸ نفر دارد و بعد از آن به ترتیب استان‌های خراسان رضوی، گلستان، کردستان قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا قربانی مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس در این نشست که صبح امروز در سازمان نوسازی مدارس برگزار شد، با تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و تبریک روز زن و مادر با بانوان خیر گفت: معمولا برای بانوان سه نقش مطرح می‌کنند، اول نقش زن در خانواده است که زن را فقط در خانه تعریف می‌کند، دوم یک نگاه غربی است که می‌گوید زن باید کاملا بیرون از خانه باشد که همین باعث فروپاشی نهاد خانواده در غرب شده است و اما الگوی سوم که به برکت انقلاب به دست آمده است می‌گوید زن در عین حال که زمام‌دار خانواده است می‌تواند در جامعه هم موثر باشد.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس در ادامه از وجود ۴۰۰ مدرسه خیرساز در تهران خبر داد و گفت: درصد زیادی از مدیران مدارس را بانوان تشکیل می‌دهند. باور من این است که بانوان در حوزه خیران اگر توانمندتر از آقایان نباشند، کمتر نیستند و بانوان در برخی از حوزه‌های مدیریتی بسیار قوی‌تر از مردان عمل می‌کنند.

وی به تاریخچه تشکیل شورای بانوان خیر مدرسه‌ساز اشاره کرد و بیان کرد: این شورا از سال ۷۸ آغاز به کار کرد و ۱۹ سال است که فعالیت می‌کند، شیوه‌نامه فعالیت دارند و در ۶ منطقه کشور ساماندهی شده‌اند.

قربانی تعداد خیرین بعد از انقلاب را براساس آمار جشنواره بیستم خیرین مدرسه‌ساز ۳۰ هزار نفر اعلام کرد و اظهار کرد: از این تعداد ۵۱۲۱ نفر خانم، بیش از ۲۰ هزار نفر آقایان و حدود ۴ هزار نفر هم نهادهای حقوقی هستند که کار مدرسه‌سازی را در کشور انجام می‌دهند.

وی گفت: فقط ۷۴ خانم خیر در کشور تاکنون بیش از ۱ میلیارد تومان تعهد تحقق‌یافته داشته‌اند. بیشترین فراوانی بانوان خیر کشور را استان خوزستان با ۶۸۸ نفر دارد و بعد از آن به ترتیب استان‌های خراسان رضوی، گلستان، کردستان، مازندران و تهران قرار دارند.

به گفته مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی مدارس کشور ۵۵ درصد از تعداد بانوان خیر کشور به صورت افتخاری وارد این مسیر شده‌اند و البته ۴۵ درصد آنها کارمند سازمان نوسازی مدارس یا آموزش و پرپرش هستند.

قربانی ادامه داد: در جشنواره بیستم خیرین مدرسه‌ساز ۱۲۳۹ میلیارد تومان جمع کل تعهدات خیرین در اردیبهشت امسال بود، از این مبلغ ۵۱۱ میلیارد تومان تعهدات آقایان، ۴۱ میلیارد تومان تعهدات بانوان و ۶۸۵ میلیارد تومان هم تعهدات نهادهای حقوقی بوده است.

وی گفت: از ۴۱ میلیارد تومان تعهدات بانوان خیر مدرسه‌ساز ۸۲ درصد برای ساخت مدرسه بوده است، ۱۷ درصد واگذاری املاک و بقیه برای هوشمندسازی و تجهیزات بوده است.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی با اعلام اینکه تعهدات دولت در پروژه‌های خیرین از ۲۹ درصد سال ۹۲ به ۱۱۰ درصد در سال ۹۷ رسیده است پیشنهاد داد که در سال ۹۸، طبق دستور رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، گردهمایی بزرگ بانوان خیرین مددرسه‌ساز برگزار شود.