به گزارش خبرگزاری مهر، پرویز زرین بخش رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران با اعلام این خبر، گفت: لنزهای جدید به گونه ای طراحی شده که با قرنیه چشم فاصله داشته و تکیه گاه آن روی سفیدی چشم(اسکلرا) است، به همین دلیل برخلاف سایر لنزها به خصوص لنزهای سخت(هارد) فرد احساس جسم خارجی در چشم خود ندارد.
وی افزود: از مشکلات استفاده کنندگان لنزهای سخت احساس جسم خارجی و خشکی چشم بوده که لنزهای جدید فاقد این مشکل است. از آنجا که لنزهای نرم(سافت) قادر به اصلاح آستیگماتیسم های شدید و نامنظم و قوز قرنیه نیستند، این بیماران تاکنون به ناچار می بایست از لنزهای سخت استفاده می کردند که خوشبختانه با طراحی و ساخت لنزهای اسکرال این مشکل برطرف شده است.
زرین بخش با اشاره به اینکه این لنزها به وسیله لنزهای تست اندازه گیری و با توجه به انحنای متفاوت چشم افراد برای هر فرد به طور منحصر به فرد طراحی و ساخته می شود، ادامه داد: عمده مزیت این قبیل لنزها آن است که لنز به وسیله مایع با قرنیه فاصله داشته و در سطح قرنیه ایجاد خراش و زخم نمی کند. همچنین با مرطوب نگه داشتن قرنیه ضمن آبرسانی و اکسیژن رسانی به سطح آن به سلامت و تغذیه قرنیه کمک کرده و چون گرد و خاک وارد چشم فرد نمی شود، چشم بیمار را تحریک نمی کند. این قابلیت لنزهای اسکلرال با توجه به آب و هوای خشک ایران برای استفاده کنندگان از این قبیل لنزها یک مزیت محسوب می شود.
رئیس مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران، اظهار داشت: طی تحقیقی که از استفاده کنندگان از این لنزها صورت گرفته، اغلب آنان اظهار داشته اند که با لنزهای جدید نسبت به لنزهای سخت(هارد) قبلی احساس راحتی بیشتری داشته، مشکل خشکی چشم آنان برطرف شده است.
وی گفت: هم اینک در دنیا تنها چند کمپانی محدود آمریکایی در حال تولید این قبیل لنزها هستند که با توجه به تحریم ها امکان ورود این لنزها به کشور میسر نیست. به همین منظور تولید این لنزها از دو سال پیش از سوی متخصصان مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران آغاز شد که پس از موفقیت در طراحی و ساخت روی بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
زرین بخش تصریح کرد: لنزهای جدید تاکنون روی ۳۰ بیمار آزمایش شده که نتایج آن با موفقیت همراه بوده است. از دیگر مزیت های این قبیل لنزها نسبت به مشابه خارجی آن قیمت لنزهای تولید داخل است که یک چهارم قیمت مشابه امریکایی آن است.
وی یادآور شد: از حدود سال ۲۰۰۰ طراحی لنزهای تماسی چشم مواد با اکسیژن پذیری بالا در دنیا تولید شد، طراحی و ساخت لنزهای اسکلرال جدید آغاز گشت که در سال های اخیر با طراحی های نو، تولید این لنزها در دنیا رو به پیشرفت گذاشته است. مرکز تحقیقات لنز و اپتیک ایران نیز در همین راستا اقدام به طراحی و ساخت این لنزها کرده است.
ماده اولیه این لنزها که بوستون نام دارد به شکل دکمه هایی کوچک است که به کشور وارد شده و سپس به کمک دستگاه های CNC در مرکز تحقیقات اپتیک و لنز ایران طراحی و ساخته می شود.