«پل پیلار»، تحلیلگر ارشد سابق سازمان سیا، معتقد است نتانیاهو برای رسیدن به قدرت از هر وسیله ای استفاده می کند حتی حمایت از احزابی که در فهرست گروه های تروریستی آمریکا قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، «پل پیلار» تحلیلگر ارشد سابق سازمان سیا در تحلیلی در سایت «نشنال اینترست» به بررسی اقدامات نتانیاهو در رابطه با حزبی به نام «اُتسما یِهودیت» پرداخته است.

حزب افراطی که پیرو عقاید نژادپرستانه شخصی به نام «مئیر کاهان»، مؤسس حزب «کاچ» است. پیروان این شخص در قالب احزاب مختلفی از جمله «اُتسما یِهودیت» به فعالیت می‌پردازند و به «کاهانیست ها» معروف هستند. دو شاخه اصلی این حزب به دلیل نژادپرست بودن جزو گروه‌های تروریستی آمریکا محسوب می‌شوند و حتی در سیاست ۲۵ سال گذشته اسرائیل نیز افراط گرا محسوب می‌شدند. خواسته آنان پیوستن کرانه باختری و حکمرانی نامحدود اسرائیل بر همه اراضی بین دریای مدیترانه و رودخانه اردن و بیرون راندن «دشمنان اسرائیل» از این منطقه به کشورهای عربی است.

در این مقاله که ترجمه آن در ادامه آمده است تاریخچه حزب «اُتسما یِهودیت» و رویکرد نتانیاهو نسبت به آن مورد بررسی قرار گرفته است.

حزبی که مستقیماً از یکی از سازمان‌های موجود در لیست گروه‌های تروریستی خارجی آمریکا ریشه می‌گیرد و همچنان افراطی است ممکن است بخشی از ائتلاف صاحب قدرت آینده در اسرائیل شود. موقعیت کنونی این حزب به گونه‌ای است که باعث تحریک نتانیاهو شده است. این حزب «اُتسما یِهودیت» است، حزبی که نامش در انگلیسی به معنی «قدرت یهودی» می‌باشد. این یک ابزار سیاسی کنونی برای دنباله روهای به روز نشده «مئیر کاهان» است، «اُتسما یِهودیت» یک حزب رادیکال خاخامی می‌باشد و فوق العاده ملی گرا است.

نتانیاهو ضمن اینکه از طرف فرمانده پیشین ارتش «بنی گانتس» برای پست نخست وزیری در انتخابات اخیر با چالش رو به رو است دو حزب دیگر راست گرا را برای انتخابات ماه آوریل به تشکیل یک اتحاد با «اُتسما یِهودیت» تشویق کرده است، مبادا که یکی از حزب‌ها به آرای لازم برای به دست آوردن کرسی «کنست» برسند. او در درخواست این هفته خود به رهبران این حزب‌ها گفت «اگر متحد نشوید نخواهید توانست در انتخابات پیروز شوید چرا که گروه راست گرا خواهد باخت و «گانتس» با حمایت حزب‌های عربی دولت چپ گرا را تأسیس خواهد کرد». روز بعد «اُتسما یِهودیت» با یکی از دو حزب دیگر یعنی «خانه یهودی» در یکی کردن فهرست کاندیداهای خود به توافق رسیدند.

«مئیر کاهان» در حالی که همچنان در آمریکا کنار گذاشته شده است تمایل شدید خود به افراطی گری شدید را بارها نشان داده است. در سال ۱۹۷۱ او به دلیل طرح ساخت بمب به پنج سال تعلیق محکوم شد. پس از آن نیز به دلیل انتقال غیر قانونی ارتش از اسرائیل و تلاش برای تحریک بمب گذاری سفارت عراق که تخطی از شروط آزادی مشروط او به حساب می‌آمد به یک سال زندان محکوم شد.

پس از آمدن به اسرائیل، «مئیر کاهان» حزب «کاچ» (Kach) را تأسیس کرد ، حزبی که چندین بار وارد رقابت شد و شکست خورد تا بالاخره تنها برای یک بار- سال ۱۹۸۴- در «کنست» به پیروزی رسید،. در حین اینکه «کاهان» و دنباله رو هایش فعالیت‌های خشونت‌آمیز خود را ادامه می‌دادند «کاهان» چندین بار دستگیر شد. پس از آن فرد مسلحی «کاهان» را در سال ۱۹۹۰ در نیویورک به قتل رساند و حزب «کاچ» با به وجود آمدن شاخه‌ای که خود را «کاهان چای» (Kahane Chai) نامید به دو قسمت تقسیم شد. هر دو حزب به دلیل نژاد پرست بودن در اواسط ۱۹۹۰ غیرقانونی اعلام شدند، «کاهان چای» گروهی است که همچنان در لیست سازمان‌های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا قرار دارد.

حزب‌های وابسته به «کاهان» افراط گرا بودند. ولی شاخه راست گرای آن با همان سیاست‌ها باعث ظهور دوباره «کاهنیستست ها» (Kahanists) شد. «اُتسما یِهودیت» هم نمونه‌ای از ظهور دوباره حزب‌های غیر قانونی تحت عنوان نامی متفاوت است که در جاهای دیگر به وجود آمد، مانند حزب‌های اسلام گرا در ترکیه.

شکی نیست که «اُتسما یِهودیت» ایده‌ها و علاقه به روش‌های «کاهان» را به نمایش می‌گذارد. این حزب خواهان پیوستن کرانه باختری و حکمرانی نامحدود اسرائیل بر همه اراضی بین دریای مدیترانه و رودخانه اردن و بیرون راندن «دشمنان اسرائیل» از این منطقه به کشورهای عربی است. زمانی که از رهبر کنونی حزب «میخائیل بن-آری» دعوت شد تا ایدئولوژی نژادپرستانه «کاهان» را کنار بگذارد او ایده انجام این کار را به تمسخر گرفت و گفت «کاهان» خاخام و معلم او بوده است. «بن-آری» خواهان بیرون راندن بیشتر اعراب از اسرائیل بود. در طول حمله نظامی اسرائیل به غزه در سال ۲۰۱۲ اظهار داشت: «هیچ بی گناهی در غزه وجود ندارد، جان خود را برای کشتن هر سیاستمداری که می‌خواهد در جهان خوب جلوه کند فدا کنید!» رهبر دیگری که دستیار «کاهان» بود، «باروخ مارزل»، احزابی را برای تجلیل از «باروخ گلدشتاین» در ۱۹۹۴ سازماندهی کرد که در جریان آن ۲۹ فلسطینی در حالی که در مسجد ابراهیم شهر الخلیل در حال خواندن نماز بودند کشته شدند.

سفیر پیشین آمریکا در اسرائیل، «دنیل شاپیرو» هشدار داده است که هر کاهانیستی که در «کنست» انتخاب شود حق ورود به آمریکا را ندارد چرا که سازمانی که از آن پیروی می‌کنند در لیست سازمان‌های تروریستی آمریکا قرار دارد. سوال دیگری که ممکن است پیش آید این است که آیا اگر کسی باعث افزایش منابع مالی کاهانیست ها بشود از قانون ضد تروریست و مجازات مرگ کارآمد سال ۱۹۹۶ به علت حمایت از سازمانی تروریستی تخطی کرده است؟

تلاش نتانیاهو برای قدرتمند ساختن احزاب راست گرا در آستانه انتخابات و در نتیجه کمک به شکل دهی به اکثریت مجلس در «کنست» همه در راستای این است که نخست وزیر در حال تلاش برای چنگ زدن به قدرت است. ولی خود تلاش گویای طیف سیاسی کنونی در اسرائیل است. چیزی که ممکن بوده است بیست و پنج سال گذشته به عنوان مسأله ای حاشیه‌ای مختومه اعلام شود و از مسائل دیگر جدا شده باشد امروز به گونه دیگری است.

مطمئناً انتقادهایی در اسرائیل ایده نتانیاهو مبنی بر پیوستن به «اُتسما یِهودیت» را زیر سوال می‌برند. البته نتانیاهو سیاستمدار زیرکی است و طبق اسناد و مدارک حساب کرده است که هر چیزی را هم به خاطر این انتقاد از دست بدهد بیش از چیزی خواهد بود که تنها برای به دست آوردن تعداد کمی کرسی بیشتر احتمالی در «کنست» از دست خواهد، کرسی‌هایی که ممکن است بخشی از ائتلاف اداره کننده کشور باشند.