قم - دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، بر نقد جدی فعالیت‌های چهل ساله حکومت‌داری در کشور توسط حوزه تأکید کرد و گفت: حوزه باید طرحی برای یک ساختار مدیریتی سالم ارائه دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله محسن اراکی در همایش رسالت‌های حوزه و گام دوم انقلاب اسلامی که به همت مرکز بسیج اساتید و نخبگان حوزه علمیه و با حضور سردار سلیمانی در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، گفت: حوزه در ابتدا باید یک شهر اسلامی را ترسیم کند؛ در واقع درس خارج شهر و عمران شهری در همین راستا انجام شد؛ شهر اسلامی و مدنیت اسلامی در منابع اسلامی ما ترسیم شده است.

وی عنوان کرد: در ابتدای این مسیر باید مدنیت غرب با نقد جدی کنیم؛ در این عرصه باید دو کار نقدی بزرگ انجام دهیم؛ تمدن غرب، یک تمدن واژگونه است؛ تمدن غرب تمدن مبتنی بر فساد فی الارض است.

استاد حوزه علمیه گفت: این تمدن امروز فسادهای گسترده‌ای در روی زمینه به راه انداخته است؛ در عرصه محیطت زیست و اخلاق، روابط انسانی، وضع سیاست حاکم بر جهان و.... ؛ فرصت ریاست جمهوری ترامپ یکی از بهترین فرصت‌هایی است که خداوند متعال برای نقد جریان غرب برای ما ایجاد کرده است.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: این نقد باید گسترده و برنامه ریزی شده باشد و باید به نقد گسترده نیز برسیم و در دنیا ترویج کنیم؛ مدیریت و نهادهای حوزه باید کار نقد بنیادین تمدن غرب را آغاز کنند و این نقد را باید به دانشگاه ببریم.

وی گفت: باید تبیین کنیم که تمدن غرب با انسانیت و تمدن و انسانیت انسان و کودک و زن چه کرده است؟ این کار، یک کار بسیار گسترده و زمینه ساز تمدن اسلامی جایگزین است.

نقد دولت‌ها باید به شکل علمی انجام شود

آیت الله اراکی بیان کرد: نقد دولت‌هایی که در جمهوری اسلامی سرکار آمده‌اند باید به شکل علمی انجام شود؛ به خصوص این نقد باید از دوره سازندگی به بعد انجام شود؛ این سخن به معنی خیانت یا بد عمل کردن کسی نیست بلکه باید نقد کنیم تا بدانیم چه نقاط ضعفی داشتیم تا خطای دولت‌های قبلی را تکرار نکنیم.

استاد حوزه بیان کرد: امروز در دوران فعلی دولت خطاهایی مرتکب می‌شویم که نباید یک نظامی با تجربه ۴۰ ساله در این مشکلات درگیر شود؛ هیچکس امروز مثل مسئولان دولتی خطاها را بیان نمی‌کند؛ وزیری استعفا می‌دهد و می‌گوید که نمی‌شود کاری کرد.

وی گفت: اگر مشکلی در کار است باید انجام شود و حل شود ولی گفتن این مسئله در رسانه‌ها مردم را مأیوس کند حتی خود رئیس جمهور هم گاهی بیان می‌کند که اشتباه کردیم یا کار دیگری، ولی اگر کاری هم وجود دارد باید در خود دولت انجام شود؛ اینکه بگویند ما اولین گران فروش هستیم در رسانه نباید انجام شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: نقد ما به دولتیان آن است که دولتیان خود را این چنین نصیحت و سرزنش می‌کنند و این سرزنش نیز سرزنش به شخص نیست بلکه مردم باید امید داشته باشند که اگر دولت خطایی نیز انجام داد باید به شکلی رفتار کند که مطمئن باشند که این خطاها دائمی نیست و اصلاح می‌شود.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی یادآور شد: مقام معظم رهبری بخش‌های درخشان نظام را برجسته می‌کنند و این کار، کار درستی است؛ نقد علمی باعث می‌شود که بتوانیم به یک جمع بندی جامع دست پیدا کنیم تا در تجربه دولت داری نقاط ضعف و قوت خود را بشناسیم.

وی گفت: در جنگ، هم دولت داری کردیم و هم جنگ داری؛ چگونه است که در دوران جنگ کشور را با نفت ۸ دلاری مدیریت کردیم و جنگ را هم اداره کردیم؛ وضع امروز ما نسبت به گذشته متفاوت است و وضع بهتری داریم ولی این همه داد و بیداد و ناله نباید انجام شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: در دوران جنگ گاهی به جایی می‌رسیدیم که تأمین آرد مردم نیز با مشکل روبرو می‌شد؛ در آن زمان در سخت‌ترین شرایط کشور را اداره کردیم ولی سخن این است که نباید این تجربه بررسی شود و در مراکز بنیادین علمی شرایط گذشته انقلاب تا کنون را بررسی کنیم.

مسئولیت دانشگاه‌ها و حوزه‌ها، فراهم کردن زمینه ساختن جامعه متمدن پیشرفت است

وی گفت: یکی از محوری‌ترین مسایلی که مقام معظم رهبری در گام دوم مطرح فرمودند آن است که مسئولیت دانشگاه‌ها و حوزه‌ها، فراهم کردن زمینه ساختن جامعه متمدن پیشرفت است و این کار در ابتدا باید تبیین تئوری شود و سپس سازوکار اجرایی آن نیز تعریف شود؛ یعنی باید به یک تعریف روشن از دولت کارآمد برسیم و در اختیار دولت‌ها قرار دهیم.

استاد حوزه علمیه اظهار کرد: اگر بتوانیم در باقی مانده دولت اصلاحاتی انجام شود خوب است ولی در آینده باید طرح روشنی از ساختار موفق و ناموفق داشته باشیم؛ این سخن به چه معنا است که همه از نظارت می‌نالند و این همه مشکل در کشور وجود دارد؛ نکته عجیب آن است که وقتی به مسئولان می‌نگریم می‌بینیم که آنها انسان‌های بسیار خوبی هستند ولی این همه بی‌عرضگی چرا باید در لایه‌های زیرین وجود داشته باشد.

وی گفت: صداوسیمای ما گزارش تهیه می‌کند و خبرنگار ما تا مرز می‌رود و نشان می‌دهد که سوخت و گوسفند ما قاچاق می‌شود؛ این کار به چه معنی است؟ نخست اگر چنین کاری رخ می‌دهد باید توسط نیروهای انتظامی پیگیر شود نه خبرنگار صداوسیما؛ یعنی چشم خبرنگار ما کم سوتر از نیروی انتظامی است؟ جای این مباحث در صداوسیما نیست.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: اینکه بخواهیم با صداوسیما، مملکت اصلاح شود، درست نیست؛ تهیه گزارش از سوی صداوسیما و ارائه به مسئولان کار خوبی است؛ در اینجا یا اشکال از نیروی انتظامی است یا مدیرکل صداوسیما است و یا اشکال از همه است.

آیت الله اراکی بیان کرد: این مسئله، نشان دهنده یک مملکت غیر منسجم است؛ غربی‌ها در فساد خود منسجم هستند؛ هیچگاه رسانه‌های غربی در خلاف انسجام و سیاست‌های کلان خود حرکت نمی‌کنند.

وی گفت: این خلأ باید در حوزه‌های علمیه نقد شود؛ وزیر مربوط در رسانه علناً اعلام می‌کند که دو کارخانه در کنار هم مواد خام هم را تولید می‌کنند و هر دو هم از کار ایستاده‌اند.

آیت الله اراکی بیان کرد: بهترین مردم دنیا در ایران هستند زیرا با این اوضاعی که برخی مسئولان برای ما ایجاد می‌کردند بسیار بدترین این روزگار بودیم؛ البته اوضاع نیز تثبیت شده است ولی مشکلاتی نیز وجود دارد.

حوزه باید طرحی برای یک ساختار مدیریتی سالم را ارائه دهد

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: حوزه باید طرحی برای یک ساختار مدیریتی سالم را ارائه دهد؛ صرف تحقیقات تئوریک و فقهی مناسب است ولی باید به طرح‌ها بپردازیم.

وی افزود: احتیاج داریم که ساختار اداره سالم را تعریف کنیم و معیارها و مدیران و مسئولیت‌ها و وظایف آن را تعریف کنیم؛ مقام معظم رهبری، در این بیانیه گام دوم اتمام حجت فرمودند و یکی از کارهایی که حوزه‌ها باید انجام دهند آن است که تئوری تمدن اسلامی و ساختار عملی این مدل مدیریتی تمدن اسلامی را ترسیم و ارائه کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری از مسئولان دولتی و غیر دولتی که در این شرایط زحمت می‌کشند تقدیر کرد و گفت: باید برای اصلاح امور یک طرح روشن داشته باشیم.

وی با اشاره به ویژگی‌های آیت الله یزدی بیان کرد: این عالم مجاهد ۶۰ سال است که عمر خود را در صرف اسلام ناب و انقلاب اسلامی و یاری امام و رهبری کردند و امید داریم که خداوند وجود مبارک ایشان را حفظ کند.

آیت الله اراکی تصریح کرد: آیت الله مؤمن عمر خود را صرف تربیت طلاب و علما و اساتید کردند و بنده نیز در زمانی افتخار تلمذ در درس ایشان را داشتم و امیدواریم فضلای حوزه بتوانند جایگزین این شخصیت‌های بزرگ شوند.