معاون سابق معماری و شهرسازی وزارت راه بیان کرد: سیاست بهره برداری از بناهای تاریخی به پشتوانه اندیشه های نظری و نظارت قوی معنی پیدا می کند.

محمد سعید ایزدی به خبرنگار مهر گفت: در ایران چند سالی است که  موضوع احیاء ابنیه تاریخی به جریان افتاده است اما این روزها هنوز هم نقدهایی از برخی دست اندرکاران شنیده می شود و نسبت به سیاست های واگذاری ابنیه تاریخی به بخش خصوصی تردید دارند اما سیاست بهره برداری مجدد از ابنیه تاریخی در تمام دنیا یک سیاست پذیرفته شده است به پشتوانه اندیشه های نظری نمونه های موفق زیادی وجود دارد.

وی افزود: باید این جریان سازی از طریق رسانه ها و نشست های تخصصی برای سیاست های بهره برداری مجدد از ابنیه تاریخی که امروزه در تمام دنیا دنبال می شود در ایران هم نهادینه شود.

ایزدی تصریح کرد: درست است بهره برداری مجدد از ابنیه تاریخی به عنوان یک سیاست پذیرفته شده است ولی این به معنای این نیست که دستگاه های دولتی نسبت به بهره برداری از این ابنیه اقدام کنند چون تصدی گری بخش دولتی سال هاست منسوخ شده است.

وی با تاکید بر اینکه این بهره برداری های مجدد از ابنیه تاریخی با ورود بخش خصوصی معنا پیدا می کند که امروزه مدیریت این موضوع را صندوق احیا برنامه ریزی می کند در این اقدامات وزارت راه و شهرسازی هم اقداماتی را در دهه ۷۰ انجام شده بود.  

این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: در ماتریس های کاربری که برای ابنیه تاریخی در نظر گرفته شده که در سال های نه چندان دور پژوهشی انجام شد که نشان می داد کاربری های فرهنگی در کنار کاربری دیگر می تواند مکمل باشد.  

وی با تاکید بر اینکه این یک واقعیت است بخش خصوصی از سرمایه گذاری که می کند باید انتفاع ببرد و این تنها با فعالیت های فرهنگی صرف امکان پذیر نیست و استفاده از کاربری هایی که سازگار باشد می تواند مشوقی برای سرمایه گذاری در ابنیه تاریخی باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص واگذاری خانه امام جمعه تهران با کاربری فرهنگی و پذیرایی گفت: رها کردن یک بنا با کاربری فعلی که استفاده ای از آن نمی شود آسیب های بیشتری را به بنا وارد خواهد کرد.  

وی ادامه داد: واگذاری این بنا به بخش خصوصی با نظارت های قوی در تمام مراحل واگذاری، مرمت و بهره برداری می تواند آینده روشن تری را برای بنایی که سال هاست متروکه است را رقم بزند و بخش خصوصی علاوه بر حفاظت می تواند بنا را مرمت و در کشور معرفی کند.