به گزارش خبرنگار مهر، حسن ارگی صبح شنبه در سومین همایش زبان سنگسری به میزبانی فرهنگسرای نیستان مهدیشهر بابیان اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی به زبان مادری بسیار تاکید شده است، ابراز داشت: زبان مادری در اصل همان چیزی است که در نهاد هر فرد با آن اندیشه میکند که میبایست برای پیشگیری از مرگ گویشها و زبانها برای آن وقت گذاشته و هزینه کنیم.
وی ضمن بیان اینکه ترویج زبان مادری باید از کودکی در انسان نهادینه شود، اضافه کرد: تفکر به زبان مادری در نسل جدید امروز ممکن است متفاوتتر باشد لذا میبایست از همان ابتدا برای نهادینه کردن زبان مادری تلاش کرد.
فرماندار مهدیشهر بابیان اینکه توسعه همه جانبه با استفاده از زبان مادری به عنوان زبان همدلی و وحدت بین مردم و فرهنگها اتفاق میافتد، ابراز داشت: اگر زبان مادری ما یکسان نیست اما زبانی که در همه اقوام و دنیا و کشورهای دنیا یکسان وجود دارد تابیدن نور خدا است و امیدواریم با نزدیک شدن دلها به واسطه نیتهای خدایی یکزبانی و یکدلی در کنار یکدیگر شکل گیرد.
ارگی در ادامه تصریح کرد: هر زبان و گویشی که بیاموزیم توانایی خواهد بود که به ورزیده شدن مغز در آنالیز مسائل و مباحث کمک میکند از اینرو توجه به زنده نگهداشتن آن ضروری است.
وی بابیان اینکه زبان سنگسری برگرفته از فرهنگ غنی و کهن و دیرینه مردم مهدیشهر است، اضافه کرد: میبایست با همکاری آموزشوپرورش و نهادهای فرهنگی تلاش کنیم تا زبان مادری این خطه در مدارس تدریس و کودکان این سرزمنی با این گویش بیش از پیش آشنا شوند تا از این طریق بتوانیم از مرگ یکزبان جلوگیری کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، گفتنی است در سومین همایش زبان سنگسری از کتابهای شکیل واژههای سنگسر نوشته علی جمالیان، کتاب در قلمرو سنگسر «مهدیشهر» نوشته عباس مصباحیان، کتاب «کئلاچ ؤ وَرکی آسئنَک» نوشته حسن پاکزادیان و کتاب «عجوک و بجوکی آسنک» نوشته یدالله حاج علیان رونمایی شد.
در این همایش حسین خواجه بیدختی مدیرکل دفتر توسعه و ترویج سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور نیز حضور داشت، وی سمت مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان را عهدهدار بود.