به گزارش خبرنگار مهر، سکینه اشرفی معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران صبح یکشنبه در آغاز بررسی بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری در صحن علنی شورای شهر تهران اظهار کرد: جدا از الزامات شورای شهر برای تدوین بودجه سال آینده، دستورالعمل بودجه نیز از سوی وزارت کشور به شهرداریهای سراسر کشور ابلاغ شد که بر اساس این الزامات و دستورالعمل، لایحه بودجه سال ۹۸ شهرداری تهران، تدوین شده است.
وی به مقایسه بودجه سال آینده با ارقام بودجههای سنواتی شهرداری تهران پرداخت و ادامه داد: اگر مقایسهای بین بودجه کل کشور و بودجه شهرداری تهران طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ داشته باشیم؛ حاکی از آن است که طی سالهای اخیر میزان تورم به ترتیب ۹.۱۱، ۹.۶ و ۹ درصد بوده است که با اعمال این نرخ تورم، بودجه شهرداری تهران در سال ۹۷ باید به عدد ۲۳۰ هزار میلیارد ریال میرسید که با ۵۶ هزار میلیارد ریال بودجه اعمال نشده، سقف بودجه شهرداری تهران در سال ۹۷ حداکثر ۱۷۴ هزار و ۲۰۵ میلیارد ریال بود.
اشرفی اضافه کرد: با این حساب، بودجه نه تنها افزایش نیافته، بلکه از نظر قدرت خرید سال ۱۳۹۴ و بهای ارائه خدمات به شهروندان در سالهای بعد از آن، با کاهش چشمگیری روبرو بوده و در واقع بودجه با رویکرد انقباضی مصوب شده است.
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه طی ۴ سال گذشته مجموعه اعتبار تملک داراییهای سرمایهای مالی رشد متوسط منفی داشته است، تاکید کرد: طی سالهای ۹۲ تا ۹۷ به قیمت ثابث سال ۹۵ رشد متوسط مجموعه اعتبارات حدود ۷ درصد کاهش داشته است به طوریکه رشد متوسط اعتبارات هزینهای ۱۱ درصد افزایش و رشد اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای ۱۲ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه به جهتگیریهای کلی و سیاستهای بودجهای در لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: تجهیز منابع عمومی شهرداری تهران و اتکاء به درآمدهای مالی پایدار، انضباط مالی در بودجه، ساماندهی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای، توانمندسازی، اداره اقتصادی و افزایش بهرهوری سازمانها و شرکتها، بودجهریزی عملیاتی و همگرایی و هم افزایی در کلیه اقدامات و وظایف برای کاهش هزینهها مهمترین رویکردهایی است که به طور کامل در بودجه سال آینده مورد توجه قرار گرفته است.
به گفته اشرفی، مهمترین تغییر بودجه سال ۹۸ نسبت به سنوات پیش از آن، تطبیق بودجه با احکام برنامه پنجساله سوم توسعه شهر تهران است.
معاون شهردار تهران بودجهریزی عملیاتی را یکی از موضوعات مهم بودجه سال ۹۸ در راستای سیاستهای بودجهای و احکام برنامه دانست و گفت: با بودجهریزی عملیاتی، همه اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایه بر اساس واحد سنجش، مقدار واحد سنجش و میزان بهای خدمات هر واحد سنجش مورد لحاظ قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در نتیجه بودجهریزی عملیاتی، تمرکززدایی به خوبی محقق شده و برخی اعتبارات حوزه اجتماعی و خدمات شهری که پیش از این در حوزه ستادی تمرکز داشته به واحدهای مناطق گسیل شده است؛ در نتیجه این اقدام حتی پایه بودجه برخی مناطق نیز تغییر چشمگیری داشته است.
اشرفی با ذکر مثالی در خصوص تغییر پایه بودجه مناطق شهرداری تهران گفت: در ده سال گذشته یک کارشناسی از عدد پایه بودجه مناطق صورت گرفته و هرسال مبلغی به این پایه افزوده میشد اما امسال، این عدد پایه بر اساس ظرفیت هر منطقه متفاوت لحاظ شده به طوری که برای مثال بودجه منطقه یک شهر تهران که منطقه برخورداری محسوب میشود در سال آینده تنها یک درصد افزایش یافته اما بودجه منطقه ۱۵ تا ۲۷ درصد و بودجه منطقه ۱۶ حداقل ۲۲ درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: با بودجهریزی عملیاتی و تمرکززدایی، مناطق کمتر برخوردار پایتخت بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاند.