سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: برای ایران مهم است که روابط ایران با ارمنستان و جمهوری آذربایجان تحت تأثیر مناقشه قره باغ قرار نگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر اخیر نخست وزیر ارمنستان به تهران، گفت: همانگونه که بارها تکرار کرده‌ام موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به تمامی همسایگان سیاستی روشن، شفاف و مشخص است. اولویت نخست سیاست خارجی ایران همسایگان هستند.

وی افزود: ما علاقه‌مندیم با همسایگان خود از روابطی مستحکم، بر اساس احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی و همزمان تلاش برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات برخوردار باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه اظهارداشت: از نظر ما، روابط ایران با هر کشور دیگری از کشورهای همسایه، بی تردید علیه منافع کشور دیگری چه در میان همسایگان و چه دیگر کشورهای جهان نخواهد بود.

قاسمی با بیان اینکه بعد از فروپاشی شوروی و استقلال جمهوری‌های آسیای میانه و قفقاز روابطی متعادل و متوازن با حفظ تمامی اصول حاکم بر روابط با همسایگان و حق همسایگی میان ایران و ارمنستان برقرار بوده است، گفت: سفر نخست وزیر ارمنستان به ایران نیز در چارچوب این روابط و نگاه حاکم بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در خصوص تمامی کشورهای همسایه شمالی ایران ارزیابی می‌شود.

وی همچنین ضمن تاکید بر روابط روابط ایران و جمهوری آذربایجان نیز به عنوان دو کشور همسایه که از سنت، آداب، فرهنگ و مذهب مشترکی برخوردارند، یادآورشد: همواره از دوران پس از استقلال روابطی رو به رشد و با رویکرد توسعه و تعمیق هر چه بیشتر این روابط در تمامی حوزه‌های مورد توجه مقامات دو کشور بوده و خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: نگاهی به تعداد دیدار هیأت‌های مبادله شده در سطوح مختلف بویژه در سالیان اخیر و علی‌الخصوص دیدارهای وزرای خارجه و رؤسای جمهور و تفاهمات صورت گرفته موید این مطلب و نشان دهنده عمق روابط بین ایران و آذربایجان است.

«ایران ثبات، امنیت و توسعه اقتصادی جهوری آذربایجان، ارمنستان و دیگر همسایگان خود را توسعه همه جانبه تمامی این منطقه حساس از جهان می‌داند؛ بی تردید خواست ما رفع هرگونه تنش، کدورت، ناامنی و بی ثباتی در روابط بین همسایگانمان با یکدیگر است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید براینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به مناقشه قره باغ کماکان سیاستی روشن و شفاف است و تغییری نکرده است، گفت: معتقدیم این موضوع که می‌تواند موجب ایجاد نگرانی برای کشورهای پیرامونی ما شود باید بر اساس موازین بین‌المللی و از طریق گفتگو حل و فصل شود.

قاسمی اذعان داشت: برای جمهوری اسلامی ایران مهم است که روابط ایران با ارمنستان و جمهوری آذربایجان تحت تأثیر مناقشه قره باغ قرار نگیرد و لذا ایران کماکان از سیاست اصولی و منطقی خود در این موضوع تبعیت می‌کند و عمیقاً امیدواریم در پرتو تلاش‌های مسالمت‌آمیز مقامات این دو کشور و از طریق گفتگو و مذاکره و استفاده از تمامی ابزارها و ظرفیت‌های دیپلماتیک حل و فصل مسالمت‌آمیز این مناقشه هر چه سریع‌تر به نتایج ملموس منجر شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که در گذشته برای حل و فصل این مسئله دیرینه بین دو کشور، تلاش کرده است همچنان آمادگی دارد در این زمینه تمامی مساعی خود را به کار گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید: ما مفتخریم که از اعصار و قرون گذشته، پیروان ادیان الهی، از جمله جامعه ارامنه، در ایران به عنوان کشوری با فرهنگ و تمدنی کهن، در کنار یکدیگر می‌زیسته‌اند و از امکانات و فرصت‌های لازم برای پیروی از آداب و رسوم دینی خود برخوردار بوده‌اند و امروز نیز در پرتو قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمایندگانی از جوامع دینی ارمنی، زرتشتی و یهودی در مجلس شورای اسلامی حضور دارند.

قاسمی با بیان اینکه حضور نخست وزیر ارمنستان در باشگاه آرارات و دیدار با هم کیشان ایرانی خود امری نامعقول به نظر نمی‌رسد، گفت: اما بدون شک برافراختن چند بنر به زبان ارمنی در مورد مناقشه قره باغ در محل باشگاه فرهنگی و ورزشی آرارات، اقدامی خودسرانه و غیرقابل پذیرش بوده و به هیچ وجه مورد تأیید جمهوری اسلامی ایران نمی‌باشد.