خبرگزاری مهر -گروه استانها- حجت پیری: ایرانیها خاطرات زیبایی از بازار شب عید در ذهن دارند و هرساله از اواخر بهمن ماه تا روز اول بهار شاهد خریدهای عید و شور و شوق در بازار هستیم.
برپایی نمایشگاه بهاره در شهرها، توزیع اقلام اساسی دولتی و… از جمله اقداماتی است، که دولتها برای کنترل بازار شب عید انجام میدهند، تا افزایش چند برابری متقاضیان سبب افزایش قیمتها نشود، اما این اقدامات هیچ گاه پاسخگوی نیازهای متقاضیان در ایام آخر سال نبوده است.
قیمتها در بازار گرانتر از قیمتهای اعلام شده مسئولان
حالا در شرایطی که استان تهران، به عنوان پایتخت کشور، الگوی اجرایی بسیاری از استانهای دیگر است، به نظر میرسد که با مشکلات متعددی در بازار به ویژه بازار شب عید مواجه است.
یکی از شهروندان شمیرانی در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار کرد: قیمت پوشاک و دیگر مایحتاج شب عید مردم به بهانه افزایش قیمت دلار روند صعودی پیدا کرده است.
نجمه مؤمن افزود: قیمتها تفاوت عمدهای با قیمتهای اعلامی از سوی مسئولان دارند و به وضوح این تفاوت در قیمت مرغ و گوشت قابل مشاهده است، بازار دیگر کالاها نیز نظم خاصی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کالاهای اساسی در بازار موجود است و یا در این زمینه کمبودی نیز وجود دارد، گفت: خیر، انصافاً تا به حال کمبودی در بازار مشاهده نکردم، همه کالاها به میزان مورد نیاز برای عرضه در فروشگاهها و مغازهها وجود دارد و تنها گلایه ما از قیمتهای افسار گسیخته است.
تخفیف ۱۵ درصدی کالاهای شب عید
علت افزایش قیمتها در روزهای اخیر را از رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان جویا شدیم و یداله صادقی به خبرنگار مهر اظهار کرد: ۱۲۶ تن گوشت به شکل روزانه در محلههای عرضه و با نرخ مصوب ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای گوشت منجمد و نرخ ۴۱ هزار تومان برای گوشت گرم مخلوط توزیع میشود و افزایش قیمت در این زمینه منطقی نیست.
وی در مورد توزیع پوشاک و دیگر مایحتاج شب عید نیز توضیح داد: از ۱۴ الی ۲۴ اسفند ماه در محلهای فرهنگسرای خاوران، بوستان ولایت و همچنین مصلی امام خمینی (ره) شاهد برپایی نمایشگاههای بهاره خواهیم بود و کالاهایی نظیر پوشاک کیف کفش شیرینی آجیل روغن برنج شکر و تخم مرغ عرضه میشود.
رئیس سازمان صمت استان تهران اضافه کرد: این کالاها با تخفیف ۱۵ درصدی و با نظارت دستگاههای ذی ربط به مردم ارائه میشود.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد، که اصناف استان تهران در سال جاری تمایلی برای حضور در نمایشگاههای بهاره از خود نشان ندادند، رئیس اتاق اصناف تهران پیش از این از عدم تمایل اصناف برای حضور در نمایشگاههای بهاره خبر داده و در گفتگویی هزینههای برگزاری این نمایشگاهها را «هنگفت» خوانده و اظهار کرده بود: امسال وضعیت برگزاری نمایشگاههای بهاره متفاوت با سالهای گذشته است که دلیل آن به مواجه شدن بازار با دوران رکود و نیز کاهش کسب و کار و درآمد اصناف برمی گردد.
این عدم تمایل برای برپایی نمایشگاههای بهاره از سوی اصناف در نهایت با اصرار استانداری تهران رفع شد و امروز ۱۴ اسفند نمایشگاههای بهاره در اغلب شهرستانهای استان تهران برپا میشود، اما شهروندان نیز اعتماد گذشته به نمایشگاههای بهاره را ندارند، بی اعتمادی که ناشی از ارائه برخی اجناس بی کیفیت و یا قیمتهایی بالاتر در این نمایشگاهها است.
توزیع میوه شب عید از ۲۵ اسفند / عرضه کالای با کیفیت در نمایشگاه بهاره
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران برای رفع آنها تاکید شده است، محمد امامی امین که با خبرنگار مهر سخن میگفت، اضافه کرد: بر عرضه کالاهای عمدتاً ایرانی با کیفیت بالا و قیمت متعادل در نمایشگاههای بهاره تاکید شده است.
وی هدف برپایی نمایشگاههای بهاره را برداشتن باری از دوش مردم در شرایط اقتصادی کنونی دانست و افزود: با اتاق اصناف و اتحادیهها توافقهایی شده که فروش فوق العاده و تخفیفهای ویژه برای کالاهای اساسی در نظر گرفته شود.
این مسئول اقتصادی استان تهران در خصوص تأمین میوه شب عید و نیز گوشت قرمز به مردم اطمینان داد و افزود: بالغ بر ۹ هزار تن سیب و پرتقال برای شب عید تأمین و ذخیرهسازی شده که از ۲۵ اسفندماه با قیمت متعادل و با نظارت توزیع میشود، در خصوص گوشت قرمز نیز کمبودی احساس نمیشود و صفهای طولانی موجود در مراکز عرضه گوشت قرمز صرفاً به دلیل سودجویی برخی افراد است.
«برای نظارت بر بازار شب عید و قیمتهای ارزاق اساسی و مایحتاج مردم در شهرستانها نیز به فرمانداران تاکید شده است.» این روایت مدیرکل سیاسی استانداری تهران از جلسه نماینده عالی دولت در این استان با فرمانداران است.
رضا علیخانی همچنین به خبرنگار مهر گفت: برای تأمین کالاهای اساسی شهرستانها نیز به فرمانداران گفته شد، در صورت کاستی از استان برای تأمین این اقلام اقدام کنند.
در حالحاضر و با توجه به شرایط ملتهب بازار و نزدیکی به ایام پایانی سال، بازار در استان تهران، با دارا بودن ۱۷ درصد جمعیت کل کشور و تراکم بالا برای رسیدن به تعادل بیش از پیش نیاز به افزایش نظارتها در توزیع کالاهای اساسی و مایحتاج شب عید دارد و این مهم نیازمند همکاری همه دستگاههای اجرایی عضو کارگروه تنظیم بازار است.