به گزارش خبرگزاری مهر، توماس ورتز، محقق و مدرس مطالعات اسلامی در دانشگاههای آلمان، کریستین استروبل، محقق و مسئول اداره گفتوگوی مذهبی در آکادمی اسقف اعظم روتنبورگ اشتوتگارت و رینر اوچسلن، از پژوهشگران مذهبی آلمان، ۱۴ اسفندماه ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس این سازمان دیدار و گفتوگو کردند.
ابراهیمیترکمان در سخنانی، ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش مناسبات فرهنگی بین دو کشور ایران و آلمان بر ضرورت تداوم همکاریهای مشترک به ویژه در زمینه گفتوگوی بینادینی تأکید کرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به برگزاری و مشارکت در ۱۰ دور گفتوگوی دینی با شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان، گفتوگو با کلیسای ارتدکس روسیه، دعوت از رهبران و اندیشمندان دینی، برگزاری و مشارکت در گفتوگو با بودیسم و اسلام و هندوئیزم اشاره کرد و گفت: تاکنون این دور از گفتوگوها برای ما نتیجه مؤثری در شناخت یکدیگر و فواید بسیار زیادی داشته است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: به اعتقاد ما، گفتوگوهای دینی برای اثبات حقانیت یکدیگر نیست بلکه به منظور دستیابی به نقاط مشترک برای همکاری است.
ابراهیمیترکمان تأکید کرد: بازگشت توأم به خرد و معنویت میتواند غبار غفلت را از جان آدمی بروبد و اندیشه محبت به دیگران را در وجود او به اندیشه برتر مبدل کند. ما با برگزاری این دور از گفتوگوهای بینادینی به دنبال صلح و همزیستی مسالمتآمیز هستیم.
تأکید بر ایجاد دوستی بین مردم جهان
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأکید بر تلاش علما و رهبران دینی برای ایجاد دوستی بین مردم جهان گفت: نیاز امروز بشر از دین، معنویت و اخلاق است. اگر امروز خواهان همزیستی مسالمتآمیز در بین جوامع بشری هستیم باید عقلانیتی که مزین به اخلاق و معنویت است را در جامعه گسترش دهیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخشی دیگر از این سخنانش، به آثار «تفتازانی» فقیه، متکلم، منطقدان و ادیب قرن هشتم اشاره کرد و گفت: اهمیت تفتازانی در گسترش و اعتلای معارف و فرهنگ اسلامی در دوره پس از ویرانگریهای مغول به اندازهای است که مورخان، وی را حد فاصلِ متأخران دانستهاند و عمدهترین فعالیت این منطقدان، در حفظ و گسترش علوم، نگارش درسنامههای گوناگون بود که اهل علم همواره به آنها توجه داشتهاند.
توماس ورتز، محقق و مدرس مطالعات اسلامی در دانشگاههای زوریخ، برن، ارشاس (دانمارک) و آزاد برلین، هم در سخنانی گفت: تلاش ما بر این است تا ارزشهای اخلاقی و معنویت را در جامعه خود و همسایگانمان گسترش دهیم.
وی افزود: تکنولوژی هم مزایا و هم منافع خود را به دنبال دارد، باید به اهداف خود که همان اخلاق و معنویت است، آگاه باشیم و از تکنولوژی میتوانیم به عنوان ابزاری مثبت در این مسیر استفاده کنیم.
این محقق آلمانی در سخنانش تأکید کرد: گفتوگو پدید آورنده صلح است و عدم گفتوگو منجر به حل مسائل نخواهد شد. به نظر میرسد همکاریهای مشترک فرهنگی بین دو کشور برای شکل دادن به گفتوگوهای بینادینی بسیار مهم و قابل توجه خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۴
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار با توماس ورتز گفت: به اعتقاد ما، گفتوگوهای دینی برای اثبات حقانیت یکدیگر نیست بلکه به منظور دستیابی به نقاط مشترک برای همکاری است.