عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات شهر تهران که در تمام نظرسنجی‌ها هم وجود دارد، موضوع خستگی و آسیب‌های اجتماعی است که مردم را کلافه کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد مسجدجامعی با اشاره به سخنان مجید فراهانی، مخالف افزایش بودجه فرهنگی اجتماعی گفت: از آقای فراهانی عزیز تشکر می‌کنم؛ این عبارت زیبای «سرانجام کار» که ایشان در پایان صحبت‌های خود می‌گویند و خشنودی خدا را طلب می‌کنند ظرفیت ایجاد می‌کند.

وی در ادامه افزود: یک زمانی در دولت بودیم و گزارشی آمد که یک عده‌ای در خیابان یخ زدند و مردند؛ بعد فردی آمد گفت اینکه مردند به‌خاطر این بود که بیماری‌های سخت داشتند؛ بعد آقای رئیس جمهور پاسخ دادند که اینها انسانند و حق انسانی دارند؛ مگر ما می‌توانیم به زندگی و مرگ شهروندان بی‌تفاوت باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مگر می‌شود در گوشه‌هایی از شهر مواد مخدر توزیع شود، معتاد متجاهر وجود داشته باشد، کارتن خواب باشد و ما به این مسائل فکر نکنیم، تصریح کرد: اینها جزو وظایف شهرداری‌هاست، من گفتم قانون شهرداری‌ها را هم بیاورند تا این موارد را از روی قانون برایتان بخوانم؛ سوای اینکه وظیفه ماست، مراجع فرادست هم از ما چنین چیزی را خواسته‌اند.

مسجدجامعی افزود: شما همین الان در نظر بگیرید که ما وقتی گرمخانه ویژه بانوان را راه‌اندازی کردیم، اتفاق بدی بود؟ یعنی مردم دلشان نمی‌خواهد این‌ها بسامان شود و می‌خواهند همینطور وسط خیابان پخش و پلا باشند؟

وی با بیان اینکه گاهی اوقات ما در نقاطی از تهران زندگی می‌کنیم که این چیزها را نمی بی نم، افزود: شاید این موارد پیش چشم‌مان نیستند تا ببینیم در خیابان یک کسی افتاده و فوت شده است؛ کنار دست‌مان این امواج معتادان یا متکدیان را نمی‌بینیم. اینها مواردی است که شهروندان از ما مطالبه می‌کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در همه نظرسنجی‌ها این موضوع جزو اولویت‌های مردم بوده است، در برخی گزارش‌های مسائل شهری هم منعکس شده که ما ۲۰ سال در این موضوع عقب مانده‌ایم. چرا ما می‌خواهیم این مسائل را جدی نگیریم و انکار کنیم؟

وی با اشاره به برخی اقدامات و مصوبات دوره جدید مدیریت شهری گفت: ما اولین بار در برنامه توسعه شهرداری گفتیم که همه سرمایه‌گذاری‌ها نباید در یک نقطه جمع بشود و ما ۵ پهنه تهران را در نظر می‌گیریم، این بحث جدیدی است و این را شورای پنجم باب کرد؛ ما ۵ پهنه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز را در نظر گرفتیم که تهران و شهروندان آن به یک میزان از امکانات و ظرفیت‌ها و زیرساخت‌ها استفاده کند. (البته شمال که البته همیشه برخوردار بوده؛ الحمدالله)

مسجدجامعی افزود: الان مناطقی همچون ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ مناطق فراموش شده‌اند. یعنی از میدان راه‌آهن تا ری (البته به ری توجه می‌شود) ما برای اولین بار گفتیم در همه این مناطق راسته‌هایی تعریف شوند که هر شهروند برای تفریح و نفس کشیدن و قدم زدن ناچار نباشد برود به دربند. اینها تفکرات انسانی و در راستای انسان‌محوری‌ست که امیدوارم اقدام هم بشود.

وی افزود: بنابراین موارد اینچنینی را نمی‌توان به صورت کلی رد کرد چون جزو وظایف شهرداری‌هاست. همانطور که در بند ۲۱ و بندهای دیگر قانون شهرداری‌ها هم آمده است. این رویکرد از شوراهای قبل هم بوده است، به عنوان مثال ما در شورای سوم پیشنهاد کردیم که کمک به خانه سینما، خانه هنرمندان و … انجام شود و تصویب هم شد. اینها مصوب است و اگر خلاف قانون بود فرمانداری رد می‌کرد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: از زمانی که ما به شورا آمدیم، زمان آقایان چمران، قالیباف، نجفی، افشانی یک بندی به نام کمک به مؤسسات فرهنگی هنری بوده، پذیرفته شده و مستندات و بندهای آن هم موجود است. این جزو مواردی نیست که ما بگوییم وظیفه ما نیست و یا خلاف قانون است؛ در مصادیق ممکن است مخالفت وجود داشته باشد که ایرادی هم ندارد و بحث می‌کنیم اما کلیت آن را زیر سوال نبرید. چرا که هم قانون است، هم سابقه دارد، هم عرف شده و هم مردم می‌خواهند.