به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، ستاد انتخاباتی «غزالی عثمانی» رئیس جمهور مجمع الجزایر قمر بیان کرد: غرالی عثمانی که برای شرکت در انتخابات زودهنگام کشور در ۲۴ مارس جاری آماده میشود، از یک ترور جان سالم به در برد.
براساس اعلام ستاد انتخاباتی وی، این حادثه در جزیره آنژوان و از طریق بمب گذاری کوهی که کاروان ریاست جمهوری از زیر آن میگذشت، صورت گرفت.
حمید مسعدی رئیس ستاد انتخاباتی عثمانی در این باره اعلام کرد: خودروی حامل رئیس جمهوری در زمان مناسبی متوقف کرد. ابتدا گمان میرفت که انفجار ناشی از شلیک موشک است.
وی افزود: تنها هدف از چنین اقدامی، جلوگیری از برگزاری انتخابات است اما انتخابات در موعد مقرر برگزار خواهد شد و چنین اقدامات هیچ نتیجهای نخواهد داشت.
با این حال مخالفان غزالی عثمانی در این باره گفته اند که در خصوص حمله به عثمانی تردید دارند.
آنها همچنین گفته اند که حزب «جووا» با ساختن این حمله قصد دارد مردم را از شرکت آزادانه در انتخابات باز دارد.
مجمعالجزایر قُمُر یا کومور (به عربی: جزر القمر) با نام رسمی اتحاد قُمُر (به عربی: الإتّحاد القمریّ، به فرانسوی: Union des Comores) مجمعالجزایری است در جنوب شرقی آفریقا در آبهای اقیانوس هند و در شرق سواحل موزامبیک و شمال غربی ماداگاسکار قرار دارد. مساحت این کشور ۲۲۳۶ کیلو مربع بالغ میگردد. نام کومور از واژه عربی «القَمَر» به معنی «ماه» گرفته شدهاست. این کشور عضو اتحادیه عرب است.
سه جزیره اصلی آن عبارتاند از گراند کومور - که با ۱۱۵۰ کیلومتر مربع وسیعترین آنهاست - آنژوان و موئلی. چندین جزیره کوچک هم دارد. به سبب محصور بودن در آبهای اقیانوس هند و نزدیکی به خط استوا، آب و هوای گرم و مرطوب دارد. کومور در نزدیکی کشورهای ماداگاسکار، موزامبیک، تانزانیا و سیشل قرار دارد.
ساکنان اولیه کومور از جزایر پولینزی بودند. مردم این سرزمین در قرون قبل به با حضور مسلمانان به اسلام گرویدند.
ایرانیها با مهاجرت به مجمع الجزایر کومور در قرن هفتم میلادی باعث آبادانی و رونق تجاری این بخش از اقیانوس هند شدند. همچنین دین اسلام برای اولین بار توسط مردمانی از سواحل خلیج فارس و از جمله بازرگانان شیرازی به مردمان این جزیره ارائه شد.
تحقیقات میدانی پژوهشگران در جزایر کومور بخصوص در جزیره آنژوان نشان میدهد که در طی هزار سال گذشته شیرازیها با سفر به جزایر کومور با ساختن مساجد و آبادی روستاها و گسترش تجارت، سابقه خوبی از خود در اذهان مردم باقی گذاشتهاند بطوری که امروزه افرادی که میخواهند نسب برتر خود را نشان دهند خود را وابسته به خاندان شیرازیها و سادات میدانند.
از سال ۱۸۴۳ م فرانسه این کشور را مستعمره خود نمود و در سال ۱۹۱۲ رسماً مستعمرهٔ آن شد و با ماداگاسکار که تحتالحمایه فرانسه بود، یکی گردید اما پس از چندی جدا شده و در سال ۱۹۷۱ به لحاظ اقتصادی خودمختار شد.
در سال ۱۹۷۵ مجلس نمایندگان کومور به طور یکجانبه استقلال کومور را اعلام نمود. کشورهای اروپای غربی، عربستان، عراق و کویت از سال ۱۹۷۹ م با رژیم آن روابط سیاسی و بازرگانی برقرار نمودند و کومور که پس از کودتایی، از سازمان وحدت آفریقا خارج شده بود در این تاریخ به عضویت آن درآمد.