علی نصیبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش اعظمی از جاذبههای استان در محدوده و مجاورت روستاها قرار گرفته و روستاها محل گذر گردشگران هم است و با توجه به تنوع فرهنگی و طبیعی که روستاهای گلستان دارند، اداره کل امور روستایی و شوراهای گلستان حسب تأکید استاندار و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری برنامههای مختلف و متعددی را برای نوروز ۹۸ در نظر گرفته است.
وی افزود: یکی از اقدامات راه اندازی ستادهای نوروزی در همه روستاهای گلستان با مدیریت دهیاران است و براساس برنامه ریزی انجام شده ستادهای نوروزی در سطح بخش، با ریاست بخشداران و در روستاها با مدیریت دهیار و افراد مرتبط تشکیل شده است.
نصیبی ادامه داد: در ۹۰۷ روستای دارای دهیاری استان این ستادها تشکیل شده که علاوه بر برنامه ریزی جهت پاکسازی عمومی و زیباسازی روستاها، اجرای برنامههای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را برای اوقات فراغت اهالی و گردشگران مد نظر دارند.
وی گفت: برنامه ریزی برای مسابقات فرهنگی، ورزشی و هنری طی ایام نوروز، بازدید از خانوادههای شهدا و معتمدان درگذشته آبادی، کمک به افراد بی بضاعت و آمادگی جهت اسکان اضطراری مسافران و گردشگران، آمادگی جهت مدیریت بحرانهای احتمالی بخشی از برنامههای ستادهای نورزی روستاهای گلستان است.
ایجاد ۲۷ نوروزگاه در گلستان
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان تصریح کرد: برنامه ریزی شده در هر یک از بخشهای بیست و هفت گانه استان حداقل یک نورزگاه روستایی راه اندازی شود تا به معرفی ظرفیتهای اقتصادی بپردازد و علاوه بر آن با اجرای برنامههای فرهنگی و هنری و ورزشی در ساعاتی از روز مسافران و گردشگران را با ظرفیتهای روستا آشنا کند.
وی بیان کرد: جلسات متعدد هماهنگی با بخشداران، عوامل اجرایی و نهادهای مختلف برگزار و حسب تأکید استاندار ۲۷ نوروزگاه روستایی داریم که نسبت به سال گذشته تعداد آنها دو برابر شده است.
نصیبی گفت: نوروزگاه های روستایی را با تلاش دهیاریها، شوراها، فعالان فرهنگی و اجتماعی و برنامه ریزی بخشداریها و فرمانداریها و همکاری متقابل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری راه اندازی میکنیم.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن ۳۰ جشنواره فرهنگ و اقتصاد در روستاهای منتخب استان و در برخی از نوروزگاه های روستایی برگزار میشود؛ در این جشنوارهها آداب و رسوم، موسیقی خاص روستاها، گویش، صنایع دستی، آداب و رسوم، غذا و لباسهای محلی و ظرفیتهای اقتصادی روستا را معرفی و سعی میکنیم تا نشاط اجتماعی را برای مردم محقق کنیم.
نصیبی خاطرنشان کرد: از جمله اهداف ما در برگزاری این جشنواره معرفی و حفظ میراث معنوی روستاهای استان، ایجاد همدلی و همگرایی بین مردم روستا و سایر مسافران، معرفی جاذبههای گردشگری، معرفی ظرفیتهای اقتصادی روستا است.