فضای هنری ما بسیار سمفونی زده است . مدیران فرهنگی برای هر چیزی یک سمفونی سفارش می دهند بی آن که بدانند سمفونی چیست و چه نقش و جایگاهی در هنر امروز دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، کامبیز روشن روان که در پنجمین نشست نقد نغمه ویژه نقد سمفونی پیامبر اکرم (ص) ساخته شاهین فرهت روز گذشته در فرهنگسرای دانشجوحضوریافته بود، ضمن انتقاد از دستگاه های فرهنگی کشور در خصوص سمفونی های سفارشی گفت : سفارش دهندگان سمفونی پیامبر (ص) اگر یک قطعه شعر را در اختیار آقای فرهت می گذاشتند و دست ایشان باز بود تا به فرم دلخواه آهنگسازی کنند، الان بی تردید با اثر متفاوتی روبرو بودیم.

 وی همچنین از سفارش دهندگان سمفونی پیامبر(ص) این پرسش را مطرح کرد که آیا قصد آنان از این کار تولید یک اثر مذهبی بوده است یا اینکه می خواستند صرفاً یک کار نمادین با شعری مشخص تولید کرده باشند.

روشن روان افزود: اگر قرار باشد با نگاه مذهبی به این اثر نگاه کنیم باید گفت اصولاً سمفونی به این کار نمی آید. در تمام دنیا آثار مذهبی آوازی هستند وقالبی متفاوت از سمفونی دارند. بنابراین سفارش دهندگان نمی دانستند چه چیزی را و برای چه منظوری سفارش می دهند. کار بزرگ الزاماً نباید نام سمفونی در بر داشته باشد.

سلسله نشست های نقد نغمه از سوی موسسه نغمه شهر به صورت ماهانه در فرهنگسرای شفق برگزار می شود.