به گزارش خبرگزاری مهر، بخشی از متن نامه به شرح زیر است:
آلودگی هوا یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی کلان شهرها از جمله تهران بزرگ است.
با شروع بکار دولت تدبیر و امید و در اجرای دستورات موکد حضرتعالی، برای مقابله با این معضل زیست محیطی، این سازمان در حد بضاعت موجود و در شرایط حساس اقتصادی کشور، بدون شعار و با احساس تعلق خاطر به پایداری انقلاب، با تدوین برنامههای اجرایی و قانونی که با حمایت و هدایت آن مقام محترم به تصویب قانون هوای پاک و آئین نامههای اجرایی آن منجر شده است، سعی وافر نموده، تا در جهت کاهش و بهبود شرایط حادث شده گامهای اثر گذار برداشته شود.
مصوبات متعدد دولت تدبیر و امید شامل مصوبه ۱۳۹۳، مصوبه ۱۳۹۵ و آیین نامههای قانون هوای پاک همگی ابزارهای مفیدی را در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار داده اند. بر همین اساس، در کاهش آلودگی هوای کلانشهر تهران که سالانه موجب مرگ هزاران شهروندمی شود، با هماهنگی و همراهیهای دستگاههای اجرایی ذی مدخل، اقدامات ویژه ای صورت گرفته است.
خوشبختانه برآیند این همکاریها در کنار تغییرات مثبت جوی، موجبات بهبود تدریجی کیفیت هوای تهران را فراهم آورده، به طوری که از ابتدای سال جاری تا ۱۸ اسفند ۹۷، در تهران شاهد ۲۸ روز هوای پاک (دوبرابر سال ۹۶ تا زمان مشابه)، ۲۶۷ روز هوای سالم، ۵۹ روز هوای ناسالم (در مقایسه با ۹۸ روز ناسالم و ۸ روز خطرناک در سال ۹۶) ثبت شده است که بیانگر افزایش ۴۷ روز هوای مطلوب نسبت به سال گذشته بوده است.
روند سالانه کاهش تعداد روزهای آلوده بیانگر این نکته است. اگر چه نزولات رحمت الهی در بهبود شرایط جوی پاییز امسال در کاهش آلودگی هوای تهران دخیل بوده است، لیکن اقدامات انجام پذیرفته توسط دولت که برخی از مهمترین آنها در زیر تشریح شده است، بی تردید موجب بهبود کیفیت هوا و حفظ سلامت شهروندان بسیار مؤثر بوده است و در سال جاری شاید بهترین کیفیت هوای ثبت شده تاکنون در شهر تهران اتفاق افتاده است.
اهم اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوا در استان تهران تاکنون شامل موارد ذیل است:
۱- توزیع سوخت استاندارد به ویژه سوخت نفت گاز در جایگاههای توزیع فرآوردههای نفتی در تهران و شهرستانهای اقماری آنکه به ویژه برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ میزان دی اکسید گوگرد هوای تهران را به حد سلامت رسانید.
۲- ارتقا استاندارد برخی از خودروهای تولیدی و تشدید نظارت بر گواهینامههای زیست محیطی
۳- نظارت مستمر بر کیفیت سوخت توزیعی در کلان شهرها (بنزین و گازوئیل)
۴- تغییر سوخت مصرفی بیش از ۱۴۰۰ واحد صنعتی از مازوت به گاز
۵- اجرای طرح کاهش (LEZ) در تهران برای اولین بار در کشور و تشدید برخورد با خودروهای فاقد معاینه فنی
۶- منع به کارگیری خودروهای فرسوده و دودزا در ادارات دولتی
۷- تصویب جلوگیری از تردد خودروهای فاقد معاینه فنی و دودزا از اول آبان در کل شهر تهران همراه با برخورد با کامیونهای دودزا
۸- تدوین و اجرای برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور.
۹- نظارت بر موتورخانههای ساختمانهای دولتی توسط اداره کل استاندارد در تهران.
۱۰- پیگیری جدی مفاد قانون هوای پاک و آیین نامههای ذیل آن در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا
۱۱- برخورد با معادن شن و ماسه آلاینده.
۱۲- برخورد با پسماند سوزی در سطح استان.
۱۳- توسعه زیر ساختهای دولت الکترونیک جهت کاهش سفرهای روزانه درون شهری.
۱۴- ممنوعیت تولید موتورسیکلتهای کاربوراتوری (که متأسفانه دولت محترم پس از ۶ ماه توقف ماه گذشته تولید را یکسال تمدید کرد)
معهذا، ضمن تقدیر و تشکر از حمایتهای بی دریغ حضرتعالی، صدور اوامر مقتضی ورهنمودهای ارزنده برای همکاری بایسته و مستمر تمام دستگاههای اجرایی برای حل این معضل زیست محیطی، مورد استدعاست.
در این میان به ویژه همکاریهای وزارت کشور (شهرداریها)، پلیس راهور و وزارتخانههای نفت، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی بسیار مورد نیاز است.