یک کارشناس مسائل منطقه گفت: اگر تاکنون تعاملات جدی‌تری با کشورهایی همچون روسیه و چین داشتیم، کمتر در موضع فشار از طرف برخی قدرت‌ها از جمله آمریکا قرار می‌گرفتیم.

محمود شوری کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت و لزوم گسترش ارتباطات سیاسی و اقتصادی ایران با سایر کشورها از جمله روسیه و چین در شرایط فعلی که رویکرد آمریکا و اروپا در قبال همکاری‌های تجاری با ایران به وضوح مشخص شده است، اظهار داشت: همواره نوع تعامل ما با قدرت‌های شرق یا غرب در سیاست خارجی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و با توجه به اقتضائات زمانی گرایشات مختلفی در میان مسئولان دستگاه دیپلماسی نسبت به آنها وجود داشت.

وی گفت: به اعتقاد بنده سه کشور روسیه، چین و هند به دلیل توانمندی‌های بالای سیاسی و اقتصادی در عرصه بین المللی می‌توانند منافع بسیاری را برای ایران تأمین کنند. قطعاً ارتباط بیشتر به همکاری‌های گسترده‌تر با این کشورها برای ما مفید فایده خواهد بود.

شوری ادامه داد: اگر تاکنون تعاملات جدی‌تری با کشورهایی همچون روسیه و چین داشتیم، می‌توانستیم منافع بیشتری را هم برای کشور را تأمین کرده و کمتر در موضع فشار از طرف برخی قدرت‌ها از جمله آمریکا قرار می‌گرفتیم.

کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: نوع نگاه ما به کشورهای شرق تاکنون راهبردی نبوده و صرفاً تعاملات تجاری در مقیاس کوچک را مدنظر داشتیم که با توجه به شرایط فعلی که در آن هستیم، به نظر باید در خصوص رویکرد خود نسبت به این کشورها تجدید نظر کرده و برنامه‌ای بلندمدت جهت افزایش تعاملات تجاری خود با آنها تنظیم کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت جغرافیایی ایران و همسایگی با ۱۵ کشور می‌تواند فرصت بسیار مغتنم و مناسبی جهت دور زدن تحریم‌ها و کاهش سیاست‌های فشار و تحریم از جانب آمریکا به حساب آید، گفت: نباید منکر تلاش‌ها و اقداماتی که تاکنون جهت افزایش تعاملات و مناسبات سیاسی اقتصادی با شرق شده است، بشویم، اما به هر حال بخشی از نگاه و توجه ما در سیاست خارجی به منظور جذب تکنولوژی و سرمایه گذاری خارجی به غرب بوده است.

این کارشناس مسائل منطقه در پایان خاطرنشان کرد: پُر واضح است که عده‌ای در انتظار آن بودند که مشکلات ما با غرب حل شده تا بتوانند جذب سرمایه گذاری و تکنولوژی را از کشورهای اروپایی و غربی داشته باشند که این موضوع با توجه به رویکرد کشورهای اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام منتفی شد.

شوی تاکید کرد: امروز باید رویکرد ما همه جانبه گرایانه باشد تا بتوانیم از منافع ارتباط با کشورهای مختلف در راستای تأمین حداکثری منافع ملی خود بهره برداری کنیم.