به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی میرنژاد عصر امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه شاهدیه از محلات ابرندآباد، نصرتآباد، گردفرامرز و چند شهرک تشکیل شده است، اظهار داشت: این شهرستان با وسعت ۲۰۵۰ هکتاری در شمال شهرستان یزد واقع شده و بر اساس سرشماری سال ۹۵ دارای ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت است.
وی با اشاره به برخی چالشهای پیشروی این شهر بیان کرد: شاهدیه فاقد حریم است و جهات توسعه شهر دیده نشده و بهرغم اینکه ۲۵ سال از زمان تأسیس شهرداری این شهر میگذرد، هنوز بسیاری از دسترسیها برای شاهدیه ایجاد نشده است.
میرنژاد در مورد پراکندگی جمعیت در این شهر و دشواری خدمترسانی در آن نیز عنوان کرد: تراکم در شاهدیه کمتر از ۱۰ نفر در هکتار است و این امر خدمات رسانی به ویژه در حوزه شهرداری را با مشکل مواجه میکند.
شهردار شاهدیه از این شهر به عنوان ریههای تنفسی یزد یاد کرد و افزود: باغهای شاهدیه در کریدور صنایع یزد اردکان واقع شده و با توجه به آلایندگی بالای صنایع در این مسیر، باید برای نگهداری و احیای باغهای این شهر تلاش جدی انجام شود.
هدایت ساختوساز به زمینهای بایر و شهرکها به منظور حفظ باغهای شاهدیه
وی افزود: در راستای احیای باغهای این شهر به دنبال سوق مردم به سمت ساخت و ساز در شهرکها و زمینهای بایر هستیم تا از این طریق بتوانیم از ساخت و ساز در زمینهای کشاورزی و باغها جلوگیری کرده و در عوض زمینهای بایر را به ساختمانسازی اختصاص دهیم.
میرنژاد خاطرنشان کرد: از آنجا که در شاهدیه با کمبود زمین دارای کاربری مسکونی مواجه هستیم، برخی مردم به دنبال خشک کردن باغها و خانهسازی در آنها هستند و البته گرچه با کمبود آب مواجه هستیم اما تلاش ما این است که باغها را حفظ کنیم.
شهردار شاهدیه یکی دیگر از چالشهای این شهر را حضور پررنگ اتباع خارجی در این منطقه دانست و بیان کرد: تلاش ما این است که با تقویت هسته مرکزی شهر و ایجاد ارزش افزوده در این بخش، اتباع خارجی را به حاشیه شهر هدایت کنیم تا اینگونه با مسائل و چالشهای فرهنگی مواجه نباشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به دنبال توسعه گردشگری در شهر شاهدیه هستیم و معتقدیم این شهرستان به دلیل وجود باغها و کوچهباغهای زیبا، قلعهها، آبانبارها و تک بناهای تاریخی دارای ظرفیت گردشگری است، افزود: طرح توسعه گردشگری شهر شاهدیه اکنون در دست تهیه است و فاز اول پروژه به تأیید شهرداری و اداره میراث فرهنگی رسیده است.
تلاش برای تهیه طرح گردشگری قلعه ابرندآباد و ۵ هکتار از فضای اطراف آن
میرنژاد ادامه داد: محور واکف نیز به عنوان یک طرح گردشگری در شهرداری شاهدیه مصوب شده که این طرح در مسیرهای بین باغهای شاهدیه اجرا و معابر بین باغها برای پیادهروی آماده سازی میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای قلعه ابرندآباد و پنج هکتار فضای اطراف آن نیز در صدد تهیه یک طرح گردشگری هستیم.
میرنژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به احداث پارکهای جدید و بهسازی پارکهای قدیمی شاهدیه عنوان کرد: در طول ۱۸ ماه گذشته، چهار پارک در دست احداث بوده که سه پارک آن شامل ارکیده، ولایت و سلامت آماده بهرهبرداری است و پارک خانواده نیز با پیشرفت ۴۵ درصدی در مرحله اجراست.
احداث پارک بانوان ظرف ۱۸ ماه آینده
وی ادامه داد: ساخت پارک بانوان شاهدیه نیز در مرحله انعقاد قرارداد با پیمانکار است و امیدواریم ظرف ۱۸ ماه آینده بتوانیم این فضا را در اختیار بانوان این شهر قرار دهیم.
شهردار شاهدیه با اشاره به سایر اقدامات عمرانی و فرهنگی انجام شده در شاهدیه افزود: در مجموع در سال جاری به ازای هر شهروند شاهدیه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان هزینه شده که ۷۰ درصد این میزان عمرانی و کمتر از ۳۰ درصد آن جاری است.