لطف الله فروزنده در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامههای دولت جهت اجرای «رونق تولید» گفت: یکی از چالشهای جدی برای رونق تولید موضوع واردات است که باید مدیریت شود و دولت نگذارد هر کالای ایرانی که موجود است، مشابه خارجی آن وارد کشور شود از این رو «رونق تولید» در گرو ساماندهی واردات است
وی با بیان اینکه در کنار آن مسئله، نقدینگی واحدهای تولیدی موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: سیستم بانکداری ما به جای اینکه سود را هدف قرار دهد باید تسهیلات لازم را به تولید اختصاص دهد؛ دولت باید تسهیل فضای کسب و کار را برای تولید جدی بگیرد و از آن حمایت کند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: دولت باید در عین حال زمینه بهبود تکنولوژی را با همکاری شرکتهای دانش بنیان فراهم کند زیرا ما باید قیمت تمام شده کالاها را پایین بیاوریم و کیفیت آن را نیز افزایش دهیم و این موضوع تنها از مسیر بهبود تکنولوژی قابل اجرا ست.
فروزنده با اشاره به اینکه در کنار تمام کارهایی که باید توسط دولت انجام شود، مردم هم باید نسبت به خرید کالای ایرانی تعصب نشان دهند، تاکید کرد: تمام این کارها اگر صورت گیرد نه تنها بازارهای داخلی را فتح میکنیم بلکه خواهیم توانست بازارهای منطقه را نیز به خود اختصاص دهیم.
وی گفت: در کشور ما میزان نقدینگی بسیار بالاست، بهترین کار این است که این حجم از نقدینگی را به سوی تولید سوق دهیم. حال این کار با بالا نگه داشتن سودهای بانکی محقق نمیشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس میگوید: دولت باید جذابیتهای لازم را برای حرکت سرمایههای خُرد و کلان به سوی تولید ایجاد کند.
فروزنده با بیان این مطلب «تمام این تلاشها باید پیوست رسانه داشته باشد»، اظهار داشت: امروز نیاز است تا رسانه ملی و دیگر رسانهها به میدان بیایند تا مردم و کارآفرینان تشویق شوند.