به گزارش خبرنگار مهر، رضا میرزایی شامگاه یکشنبه در ستاد بحران استان لرستان در سخنانی با اشاره به وضعیت سدهای استان، اظهار داشت: در لرستان ۱۵ سد در دست اجرا و یا به بهره برداری رسیده داریم، ۶ سد به بهره برداری رسیده که حجم آنها ۲۰۶ میلیون مترمکعب است و ۹۵ درصد حجم مخازن سدهای ما تاکنون پر شده است.
حجم ناچیز ذخیره آب سدهای لرستان
وی با بیان اینکه سه سد «هاله»، «کزنار» و «ایوشان» استان سرریز کرده است، افزود: بر اساس آمار سازمان هواشناسی، لرستان دارای ۵۱۵ میلی متر میانگین بارندگی در بلندمدت است و در سال آبی جاری پرباران ترین استان بودهایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان، بیان داشت: در بارندگیهای سال آبی جاری تاکنون در مجموع ۲۶.۵ میلیارد مترمکعب بارش داشتهایم که ۱۰ میلیارد مترمکعب آن خارج و به صورت روان آب به مخازن سدهای کرخه و دز وارد شده است.
میرزایی با بیان اینکه در مجموع با توجه به نبود تأسیسات ذخیره سازی و حجم ناچیز سدهای ما، در مجموع کل حجم مخازن ساخته شده و در دست اجرا ۴۲۰ میلیون مترمکعب است که نمیتواند سیلابهای لرستان و پایین دست یعنی خوزستان را کنترل کند، گفت: در میان شهرستانهای لرستان، پلدختر سیل خیز ترین شهرستان استان و در مرتبه دوم خرم آباد قرار دارد.
شرایط بحرانی در دورود
وی با بیان اینکه ۳۳۵۰ مترمکعب در ثانیه دبی رودخانه کشکان بوده است، رودخانه کشکان یک رودخانه طولی است، زمان تمرکز آن طولانی است و حداقل سیلابی که از سرشاخه کشکان بخواهد به پلدختر برسد ۹ ساعت زمان نیاز دارد، گفت: در دو حوزه «تیره» شهرستان دورود شرایط بحرانی است که دبی سیلابی آن ۳۵۰ مترمکعب در ثانیه است، حداکثر آن ۴۲۰ مترمکعب است و با توجه به سیلاب رودخانههای دیگر و سرریز سد «مروک»، پیش بینی شده سیلاب رودخانه «تیره» به ۶۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد و بخش ساحلی شهر غرق آب میشود، این اتفاق تا فردا بعدازظهر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به اینکه دبی رودخانه کشکان حداکثر آن در حال حاضر ۱۵۸۲ مترمکعب در ثانیه است، پیش بینی میکنیم تا حدود ۳۵۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد، بیان داشت: روستاهای مسیر کشکان، شهر معمولان و شهر پلدختر غرق آب میشود.
ضرورت ساخت سد «معشوره» برای کنترل سیلابها
میرزایی، تصریح کرد: لرستان به دلیل نبود سدهای مخزنی قادر نیست نقشی در کنترل سیلاب حوزه کرخه ایفا کند، لازم است در ساخت مخازن در بالادست بتوانیم سیلاب لرستان و خوزستان را کنترل کنیم.
وی، تاکید کرد: اگر معشوره ساخته شود میتواند سیلاب چگنی، معمولان، پلدختر و خوزستان را کنترل کند، به دلایلی در مخزن سد بازنگری شد و از ۵۸۰ میلیون مترمکعب به ۵۰ میلیون کاهش یافت.