به گزارش خبرنگار مهر، محمد کرم محمدی در نشست شورای اداری صبح دوشنبه شاهرود به میزبانی فرمانداری ویژه شهرستان ضمن بیان اینکه در طول ایام نوروز ۹۸ مجموعاً ۱۸۸ سانحه ترافیکی گزارش شد، ابراز داشت: در این مدت ۲۳ هزار نفر به مراکز درمانی شاهرود مراجعه کردند که نسبت به سال گذشته افزایش ۳۱ درصدی خدمات درمانی به مردم را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه در طول ایام تعطیلات نوروزی مجموعاً یک هزار و ۲۲۵ مورد مأموریت امدادی و ۱۲ سورت پرواز اورژانسی در شاهرود صورت گرفت، افزود: میزان سوانح ترافیکی نوروزی در سال جاری نسبت به نوروز ۹۷ از کاهش ۴۴ درصدی برخوردار بود.
خسارت سیل به ۱۰۰ واحد مسکونی شاهرود
فرماندار شاهرود همچنین گفت: در سیل و کولاک ایام نوروز نیز شاهد بروز خساراتی در شهرستان بودیم که دست کم ۱۰۰ واحد مسکونی شهری و روستایی خسارت دیده امروز نیاز به مرمت دارند همچنین بر اثر سیلابها در شهرستان تعدادی خانه به صورت ۱۰۰ درصدی تخریب شدند که برای جبران خسارت وارده به این تعداد خانه ویران شده، مبلغ چهار میلیارد تومان نیاز است.
محمدی با بیان اینکه تخریب چندین کیلومتر راه و زیرساخت جادهای با خسارت دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از دیگر خسارات سیل و بلایای طبیعی در شاهرود بوده است، ابراز کرد: خسارت ۵۰۰ میلیون تومانی در تأسیسات آب و فاضلاب روستایی، خسارت ۳۱۵ میلیون تومانی در تأسیسات برق، خسارت دو میلیارد تومانی در مزارع و باغات که عمدتاً در تاش و مجموعه ابر و منطقه قطری هستند از دیگر خسارات وارده به شاهرود است، همچنین در حوزه عشایر نیز شاهد خسارت ۳۰۰ میلیون تومان بودهایم.
وی ضمن بیان اینکه با توجه به سیلاب و مسدود شدن محورها مجموعه مدیریت بحران شاهرود توانست شمار زیادی افراد را در مساجد و مدارس اسکان دهد، ابراز کرد: مجموعاً ۱۶۲ هزار نفر در این ایام نوروز در شاهرود اقامت کردند.
ساخت و ساز بی رویه در بستر مسیل ها
فرماندار شاهرود در ادامه و با بیان اینکه سیلاب باعث بروز خسارات بسیاری در کشور شد اما مکانهایی که کمتر انسان در آن دخل و تصرفی داشته است این اتفاقات موجب نعمت شده است، تاکید کرد: در مورد طبیعت و ارتباط با موجود زنده، علمی به نام اکولوژی وجود دارد که میگوید همه عناصری که خداوند سبحان آفرید در تعامل با یکدیگر هستند لیکن هر کجا ورود غیر کارشناسی داشته باشیم ضرر و زیان متوجه مردم خواهد شد و لذا هرکجا میزان پذیرش آب در خاک کاهش پیدا کرده، با هر بارندگی شاهد سیلاب در آن هستیم.
محمدی بیان کرد: ساخت و ساز بی رویه در بستر مسیل ها و بر هم زدن تعادل مراتع و سرزمینی، تخریب جنگل و آسفالت آن و تغییر اکوسیستم باعث شده تا بستری در کشور برای افزایش خسارات به مردم مهیا شود.
وی با بیان اینکه در استانهای غرب کشور به دلیل بروز جنگ و شرایط اقلیمی متأسفانه از صنعت بی بهره هستیم و عمده شغل مردم کشاورزی و دامداری است، تاکید کرد: از برخی روستاهای استانهای سیل زده فقط تابلویی مانده و این موضوع در شاهرود نیز وجود دارد لیکن باید دانست که اگر بارندگی اتفاق بیفتد به دلیل تخریبهای صورت گرفته در طبیعت، در پایین دست سیل اتفاق خواهد افتاد.
خسارت معدن بوکسیت بر حوضه آبریز منطقه تاش شاهرود
فرماندار شاهرود با بیان اینکه کال (مسیل خشک شاهرود) امروز آسفالت شده و ماشین آلات سنگین در آن پارک هستند که این امر خطر زاست چرا که یک باران نیم ساعته در شمال شاهرود میتواند یک سیل در این کال ایجاد کند، تاکید کرد: مسیل رودخانه تبدیل به باغ و ساختمان شده لذا این امر میتواند بزرگترین فاجعه انسانی را ایجاد کند.
محمدی با بیان اینکه امروز بایدخروجی آب مدیریت شود، گفت: حوضه آبریز منطقه تاش شاهرود به دلیل تخریب و فعالیت معدن بوکسیت خسارت دیده و شاهد سیلاب در آن هستیم ما روستای تاش را صد درصد تخلیه کردیم و در اولین روز سال شاهد یک حرکت بودیم که فقط خدای سبحان کمک کرد تا شاهد مخاطرات بدتر نبودیم.