به گزارش خبرگزاری مهر، بهمن افراسیابی با اشاره به تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال اظهار داشت: این تعداد نهالها با قلمه گیری، بذرکاری و انتقال نهالهای طبیعی به گلدان در گلستان، گیلان، ساری و نوشهر تهیه شد که هم اکنون در نهالستانها نگهداری میشود.
وی با اشاره اینکه بیماری "بلایت " و آفت "شب پره" باعث نابودی بخشی از شمشادزارهای شمال کشور شده است، افزود: بیماری بلایت از سال ۱۳۹۰ و آفت شب پره از سال ۱۳۹۵ رویشگاههای این گونه با ارزش جنگلهای هیرکانی را آلوده و خسارتهای زیادی را تحمیل کرد و ما تقریباً آنچه برعلیه این بیماری و افت انجام دادیم بیشتر برای مقابله با شب پره از طریق محلول پاشی بوده است که کرارا در مناطق الوده انجام شد.
وی پس از بازدید از مناطق آلوده شمشاد در منطقه گلندرود رویان و پارک جنگلی سی سننگان افزود: در مناطقی که آلوده شده است برخی درختان ظاهری خشک دارند و در بعضی جاها نیز درختان شمشاد در حال جوانه زدن هستند.
افراسیابی با اعلام اینکه با دستور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دو کارگروه تخصصی در ستاد و استانها تشکیل شد، ادامه داد: دراین کارگروه برنامه جامعی برای نجات شمشاد تدوین شد که به غیر از قلمه گیری، تولید نهال، محلول پاشی، عملیات بهداشتی و پایش بخشی از این برنامه است که به تدریج در حال انجام است.
سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها که به مظور بررسی روند اجرایی برنامهها از محل تولید نهالهای شمشاد در نهالستان شهر پشت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر بازدید کرد، تصریح کرد: این نهالها تا زمانی که هیچ بیماری و آفتی در سطح رویشگاههای شمشاد دیده نشود در این نهالستانها باقی میماند و ما تمام سعی خود را برای نجات این گونه ارزشمند به کار بستیم.
افراسیابی ادامه داد: برای اجرای تدریجی برنامه جامع مشکل اعتباری نداریم و با زمان بندی و اولویت بندی از انقراض شمشاد جلوگیری خواهیم کرد.
پنج میلیون اصله نهال شمشاد در شمال تولید میشود
عباسعلی نوبخت معاون امور جنگل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز در جلسه کارگروه تخصصی گفت: تا پایان سالجاری پنج میلیون اصله نهال شمشاد در شمال کشور تولید خواهیم کرد زیرا گونه شمشاد به عنوان یکی از سرمایههای ملی ماست که وظیفه داریم آن را حفظ نمائیم.
وی ادامه داد: برخی از درختان شمشاد خشک شدهاند که به دو بخش تقسیم میشوند، برخی کاملاً خشک شدهاند و برخی دیگر ظاهری خشک دارند اما ممکن است زنده باشند و یا ریشههایشان زنده باشد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران –نوشهر نیز گفت: بنا داریم امسال یک میلیون اصله نهال شمشاد با روشهای قلمه گیری – انتقال نهالهای طبیعی به گلدان (بازکاشت) و بذرکاری تولید کنیم.
عبدالرضا سنگاری افزود: هم اکنون حدود هشت هزار و ۵۰۰ هکتار از شمشادستانهای غرب مازندران آلوده به بیماری بلایت و آفت شب پره شمشاد است که با محلول پاشی و نصب تلههای فرمونی در حال مبارزه با این آفت هستیم.