تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۸۶ - ۱۰:۳۷

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: بی تردید کلام الهی و سخنان بزرگان دین، بهترین و مطمئن ترین چراغ راهنمای بشریت به سوی خیر دنیا و آخرت و کسب مواهب ارزشمند است . مرور روزانه برخی نکته های هدایتگر، نقش ارزشمندی در روشنگری ذهنی و روحی خواهند داشت .

آیه روز:

انما المؤمنون الذین اذا ذکر الله وجلت قلوبهم واذا تلیت علیهم آیاته زادتهم ایمانا وعلى ربهِم یتوکلون .

مؤمنان فقط کسانى هستند که چون یاد خدا شود ، دلهایشان ترسان می  شود وهنگامی که آیات او بر آنان خوانده شود بر ایمانشان می  افزاید و بر پروردگارشان توکل می  کنند .

سوره انفال، آیه 2

احادیث امروز:

پیامبر اسلام (ص) فرمودند:

یوزن یوم القیامة مداد العلماء و دم الشهداء ، فیرجح مداد العلماء علی دماء الشهداء .

روز قیامت مرکب دانشوران و خون شهیدان را هم سنگ کنند و مرکب دانشوران بر خون شهیدان مرجح شود .

نهج الفصاحه ، ص 648 ، ح 3222

امام حسین(ع):

مالک ان لم یکن لک کنت له ، فلا تبق علیه فإنه لا یبقی علیک و کله قبل أن یأکلک .

ثروتی را که داری اگر به مصرف خودت نرسانی ثروت مال تو نیست، تو از آن ثروت هستی ، بنابراین به ثروت خودت امان مده و گرنه او به تو امان نخواهد داد و پیش از آنکه ثروت ، تو را به مصرف خود برساند تو آن را به مصرف خویشتن برسان . 

بحار الانوار، ج 78، ص 127

حضرت علی(ع) در نهج البلاغه:

اوصیکم بخمس لو ضربتم الیها آباط الابل لکانت لذلک اهلا : لا یرجون احد منکم الا ربه ، و لا یخافن الا ذنبه ، و لا یستحین احدمنکم اذا سئل عما لا یعلم ان یقول : لا اعلم ، و لا یستحین احد اذا لم یعلم الشی ء ان یتعلمه ، و علیکم بالصبر ، فان الصبر من الایمان کالراس من الجسد ، و لا خیر فی جسد لا راس معه ، و لا فی ایمان لا صبر معه .

شما را به پنج چیز سفارش می کنم که اگر برای تحصیل آن شتران راهوار را سوار شوید و در اطراف بیابانها گردش کنید سزاوار است: جز به خدا امید نداشته باشید و جز از گناهانتان نترسید و اگر از چیزی سؤال کنند که نمی دانید حیا نکنید و بگوئید : نمی دانیم و اگر چیزی را نمی دانید از فراگرفتن آن خجالت نکشید، صبر و استقامت را در هر کار پیشه کنید که صبر نسبت به ایمان همچون سر است در مقابل تن، تن بی سر فایده ندارد و صبر بی ایمان نیز بی نتیجه است .

امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه:

الذین قصدوا سمتهم ، و تحروا وجهتهم ، و مضوا علی شاکلتهم .

آن تابعین و پیروانی که طریقه ایشان (صحابه) را قصد کردند و به آنجا که آنان روآوردند رونمودند و بر روش آنها رفتار کردند ( در عقاید و گفتار و کردار و کردار پیرو آنها بودند) .