کرمانشاه- استاندار کرمانشاه با بیان اینکه اقدام آمریکا درمورد سپاه محبوبیت آن را چند برابر کرد گفت: اکنون سپاه به محور وحدت در کشور تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ بازوند صبح امروز پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان کرمانشاه ضمن تبریک ایام شعبانیه اظهار داشت: آمریکا با یک اقدام ابلهانه سپاه پاسداران را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد، سازمانی که خود در مقابل گروه‌های تروریستی بیش از هزاران شهید را تقدیم انقلاب و نظام کرده است.

استاندار کرمانشاه افزود: آمریکا به خیال خودش می‌تواند با این کار یک تهدیدی برای ایران به وجود آورد اما این اقدام نه تنها برای کشور یک تهدید محسوب نشد بلکه به یک فرصت تبدیل شد و محبوبیت سپاه پاسداران را چندین برابر افزایش داد.

وی یادآور شد: امروز شاهدیم که ملت ایران با ۸۰ میلیون جمعیت اعلام کردند «ما هم سپاهی هستیم» و سپاه تبدیل به یک محور وحدت در کشور شده است که این خود سرمایه بسیار بزرگی برای سپاه خواهد بود.

بازوند در ادامه سخنانش با اشاره به سیلابهای اخیر که در کشور و استان کرمانشاه رخ داد، خاطرنشان کرد: به دنبال بارندگی‌ها میزان دبی ۲ رودخانه قره سو و گاماسیاب در مجموع ۲۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه بود که این حجم بسیار بی سابقه، عظیم و ویرانگر بود و ۴۷ روستای استان را درگیر کرد.

وی یادآور شد: در سیل اخیر اگرچه مدیریت بحران استان اقدامات خوب، دقیق و پیشگیرانه ای را انجام داد اما مردم با مشارکت و همکاری خوبی که داشته‌اند، این سیل را مدیریت کردند و همین امر سبب شد شاهد کمترین خسارت‌ها باشیم.

وی از سیل استان لرستان بعنوان یک سونامی غیر قابل مهار یاد کرد و گفت: این سیل کل زیرساخت‌های این استان را از بین برد و به خانه‌های مردم و زمین‌های کشاورزی خسارت‌های عظیمی وارد کرد.

ساخت پروژه‌های سیل زدگی با اولویت پیمانکاران بومی باشد

استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها در واگذاری پروژه‌های مرتبط با ترمیم خسارت‌های سیل زدگی، اولویت را به پیمانکارهای بومی بدهند، اظهار داشت: پیمانکاران قوی در مواقع بحرانی مانند سیل و زلزله مددکار مسئولین هستند.

بازوند یادآور شد: در خصوص بکارگیری پیمانکاران بومی قانون مناقصات دست ما را بسته است و اگر اعلام کنیم پیمانکاران استانی به کار گرفته شوند، بلافاصله دیوان محاسبات ما را احضار می‌کنند لذا اگر بخواهیم در این راستا استان‌ها را تقویت کنیم باید این قانون مناقصات اصلاح شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این سیل ۱,۵۰۶ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌ها و به خصوص حوزه کشاورزی در استان کرمانشاه وارد کرد، گفت: به مسئولان ذیربط این رقم را اعلام کردیم و امیدواریم که نمایندگان در مجلس عنایت خاصی به این موضوع داشته باشند.

ماده ۱۰ و ۱۲ بودجه کشش اعتبارات خسارت را ندارد

بازوند یادآور شد: امکان اینکه این اعتبار خسارت از دل بودجه ۹۸ بیرون بیاید بسیار بعید است چرا که ماده ۱۰ و ۱۲ کشش این خسارت را ندارد با توجه به اینکه ممکن است روز شنبه و یکشنبه آینده این موضوع در مجلس مطرح شود لذا نمایندگان باید بتوانند از آن به خوبی دفاع کنند.

استاندار در ادامه با اشاره به اینکه ۴۲ میلیارد تومان در خزانه پول باقی مانده است، ابراز داشت: مدیران دستگاه‌های اجرایی ظرف مدت یک هفته باید این میزان را از خزانه خارج کنند اگر چنانچه مدیری این میزان را دریافت نکرد بودجه را به دستگاه‌های دیگر پرداخت می‌کنیم.

چنانچه ۴۲ میلیارد تومان موجود در خزانه استان برداشت نشود نمی‌توانیم از دولت تقاضای تخصیص کنیم

وی بیان داشت: مادامی که این ۴۲ میلیارد تومان در خزانه استان باقی مانده است نمی‌توانیم از دولت تقاضای تخصیص کنیم.

بازوند گفت: این میزان بودجه باید تا ۲۸ اسفند ۹۷ از خزانه بیرون کشیده می‌شد اینکه الان ۲۲ فروردین است و اعلام شود این میزان پول در خزانه داریم بدان معناست که برخی از دستگاه‌های اجرایی تقاضای پول نداشته‌اند و اگر نیاز ندارند کمیته تخصیص پس از یک هفته این موضوع را تعیین تکلیف خواهد کرد و جای هیچ اعتراضی نخواهد بود.

استاندار کرمانشاه اذعان داشت: در سال گذشته یک ستاد جذب بودجه تشکیل شد که با تلاش‌های همه دستگاه‌ها شاهد یک اتفاقات خوب در وضعیت بودجه ۹۸ استان هستیم به گونه‌ای که در افزایش بودجه جاری استان یک رشد ۱۶ پله‌ای داشته‌ایم.

وی افزود: تجربه سال ۹۷ این را می‌رساند که اگر وفاقی در دستگاه‌های اجرایی، دستگاه‌های نظارتی و نمایندگان سه قوا در استان داشته باشیم نتایج مثبتی را به دنبال خواهد داشت.

اعتبارات ملی و فصلی استان کرمانشاه رشد خوبی داشته است

بازوند خاطرنشان کرد: ماه حصل تجربه سال ۹۷ این بود که استان در بودجه جاری در کشور رتبه دوم را کسب کند و همچنین در حوزه اعتبارات عمرانی رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص دهیم.

وی با بیان اینکه در اعتبارات ملی و فصلی نیز رشد خوبی را داشتیم، ادامه داد: در حوزه حمل و نقل رشد ۹۲ درصدی، در اعتبارات حوزه آب ۱۲۶ درصد، آب و فاضلاب رشد ۳۴ درصدی، در حوزه بهداشت و درمان ۱۴۷ درصد و آموزش عالی ۱۱۰ درصد رشد داشته‌ایم که جهش بسیار خوبی را نشان می‌دهد.