اهواز - رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر کشور گفت: گروه‌های سحر این جمعیت از استان‌های معین در مناطق سیل زده خوزستان مستقر شدند.

شهاب الدین صابونچی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از کارهایی که جمعیت هلال‌احمر و به طور ویژه سازمان جوانان آن انجام می‌دهد تشیکل تیم‌های سامانه حمایت‌های روانی و اجتماعی سحر بود که از حوادث بزرگ قبلی احساس نیاز کرد.

وی افزود: چون نوجوانان و کودکان در این حوادث معمولاً مغفول می‌مانند و کمتر به آنها توجه می‌شود و فضاهایی که در اردوگاه‌ها و مراکز اسکان اضطراری شکل می‌گیرد احتمالاً به دلیل خشونت نیازمند تلطیف است.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر کشور تصریح کرد: برای کودکان، نوجوانان و بانوان تیم‌های سامانه حمایت‌های روانی و اجتماعی سحر با این رویکرد شکل گرفت.

صابونچی گفت: این حمایت‌ها با توجه به شرایط فرهنگی و جغرافیایی، نوع حادثه و مراحل آن متفاوت است و از الگوی یکسانی پیروی نمی‌کند.

وی ادامه داد: در سیل اخیر که در چندین استان اتفاق افتاد به لحاظ پراکندگی و وسعت حادثه خاصی بود و در عین حال در زمان طولانی اتفاق افتاد.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر کشور بیان کرد: ابتدا استان گلستان به طور جدی درگیر حادثه شد و سپس استان‌های لرستان و خوزستان درگیر شدند.

صابونچی با بیان اینکه نوع حادثه‌ها تفاوت‌هایی با هم دارد، اضافه کرد: در تشکیل تیم‌های سحر و مشارکت آنها در زمان حادثه اولویت با نیروهای بومی استان‌ها بود.

وی گفت: در استان گلستان بخش عمده نیاز با حضور نیروهای بومی برطرف شد و اعضای آموزش دیده کانون‌های جوانان و دانشجویان هلال احمر و دانشجویان رشته‌های مرتبط فعال شدند و در مراکزی که امکان اسکان اضطراری فراهم شده بودند خدمات رسانی کردند.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر کشور افزود: برای کودکان بازی و سرگرمی، اجرای نقاشی و موسیقی اجرا شد تا از فضای حادثه سیلاب دور شوند و فرصتی را برای بازیابی برای سایر افراد فراهم کردند.

صابونچی یادآور شد: اعضای جوانان هلال احمر در مرحله نخست به عنوان مأموریت اصلی که جمعیت هلال‌احمر در حوزه امداد و نجات دارد آنهایی که آموزش دیده بودند و مهارت‌های پیشرفته امدادی را به طور حرفه‌ای گذرانده بودند در قالب تیم‌های امداد و نجات فعالیت کرد و سایر جوانان در زمینه پشتیبانی، توزیع، و جمع آوری و بسته بندی اقلام فعال بودند.

وی بیان کرد: در استان لرستان با ارزیابی که انجام شد در کنار حمایت‌های روانی و اجتماعی مرسوم که دنبال می‌شود احساس کردیم که اکنون اولویت، نیاز و توقع اجتماعی آنجا این است که گل و لای زودتر از خانه مردم پاک شود تا افراد بتوانند به زندگی خود باز گردند.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر کشور بیان کرد: طی دو روز گذشته ۷۰۰ نفر از اعضای کانون‌های جوانان جمعیت هلال احمر از لرستان و سایر استان‌ها با هماهنگی قبلی و به صورت جهادی و داوطلبانه با اولویت آماده سازی و پاک سازی منازل مردم و کمک آن آنها حضور پیدا کردند و در کنار این کار حمایت‌های روانی و اجتماعی را هم دنبال کردیم.

صابونچی ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان در این بخش همکاری بسیار خوبی با جمعیت هلال‌احمر داشت و یکی از شرکای کاری خوب ما بود.

وی گفت: در خوزستان از همان روزهایی که بحران و خطر آن احساس شد در مراکز اسکان اضطراری هم ظرفیت تیم‌های سحر هلال احمر و سایر سازمان‌ها مثل بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سمن‌ها استفاده شد.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر کشور افزود: علاوه بر آنها تیم‌های سحر استان‌های معین خوزستان هم به کار گرفته شدند که تیم سحر فارس روز گذشته در شوشتر و شوش حاضر شدند و تیم‌های استان‌های تهران، البرز و کرمان به تدریج اضافه می‌شوند و در زمینه امداد و نجات و حمایت خدمات رسانی می‌کنند.

صابونچی تصریح کرد: در هر استان یک تیم سحر وجود دارد که در زلزله کرمانشاه با همکاری یونیسف کار اجتماع محوری را دنبال کردیم و از بومیان همان استان آموزش‌های سامانه سحر را دیدند و ۱۴ گروه در آنجا تشکیل شد.

وی گفت: الان این هماهنگی در حال انجام است تا در گلستان، لرستان و خوزستان با هماهنگی و همکاری یونیسف برای کار میان مدت و بلند مدت از بین جوانان همین استان‌ها با آموزش به جوانان تیم‌هایی از میان آنها انتخاب می‌شود.