شاهرود - مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان بابیان اینکه تجهیزات موجود این حوزه در حد بارش‌های نرمال کفاف مشکلات را می‌دهد، گفت: سیلاب به ۲۵ مقطع از راه‌های حوزه این اداره کل خسارت زد.

امیر عمیدی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه تجهیزات موجود در سطح استان سمنان تنها در حد بارش نرمال کفاف نیازها و مشکلات را می‌دهد، ابراز داشت: برای بارش برف قبل از سال نو در محور خوش ییلاق شاهرود که طی چند سال اخیر بی‌سابقه بود، تنها با کمک دستگاه‌های اجرایی و ارتش مشکل رفع شد لذا برای مدیریت بحران نیازمند به تجهیزات بیشتر و به‌روز هستیم.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه هواشناسی اخطاریه‌های لازم را داده بود از قبل تجهیزات لازم در گردنه خوش ییلاق مستقر شد اما شدت بوران به حدی بود که تا یک متری پیش رو بیشتر دیده نمی‌شد و ناگزیر به فروکش کردن بوران برف و رساندن خود به درراه ماندگان مسیر خوش ییلاق بودیم که در نهایت مسافران نجات یافته و عملیات بازگشایی مسیر صورت گرفت.

راهداری در تلاش برای رفع مشکلات در سیلاب اخیر

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان بابیان اینکه سیلاب در ۲۵ مقطع راه‌های شرق استان باعث بروز خسارت شده است، ابراز داشت: انسداد محور شاهرود-معلمان و بروز مشکلاتی در چند نقطه از محور شاهرود-آزادشهر ازجمله مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود.

عمیدی بابیان اینکه سیلاب در محدوده عباس آباد-کاهک میامی نیز باعث انسداد محور و بروز خسارات شد، تصریح کرد: سیلاب به‌صورت جزئی نیز به محورهایی نظیر شاهرود-دامغان محدوده نیروگاه شهید بسطامی و کارخانه فولاد نیز خساراتی جزئی به جاده وارد کرد که بلافاصله با حضور عوامل راهداری مشکل برطرف شد.

وی اضافه کرد: به جاده روستایی تاش نیز سیلاب اخیر خساراتی وارد کرد و علیرغم آنکه در حوزه بنیاد مسکن قرار داشت با دستور فرماندار شاهرود ماشین‌آلات در محل مستقر و برای بازگشایی مسیر تلاش شد.

درخواست اعتبار برای لکه‌گیری خوش ییلاق

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان بابیان اینکه همه‌ساله برای روکش آسفالت و لکه‌گیری اعتباراتی از استان و به‌صورت ملی ابلاغ و بر اساس آن اعتبارات مناقصه برقرار و قرارداد منعقد می‌شود، ابراز داشت: ۲۵ کیلومتر محور شاهرود-آزادشهر به لحاظ رویه راه مشکل وجود دارد که لکه‌گیری توسط راهداری صورت خواهد گرفت که قرارداد آن منعقد و مرمت آن بعد از مساعد شدن هوا در دستور کار است.

عمیدی در ادامه تصریح کرد: برابر اعتبارات ابلاغی کار لکه‌گیری به‌صورت مدام انجام می‌شود اما با توجه به اینکه بارندگی‌ها فزونی یافت، این خرابی رویه راه را تشدید می‌کند لذا برای جبران خساراتی وارده درخواست اعتبار صورت گرفت تا کار سریع‌تر صورت گیرد.

وی اضافه کرد: در محور خوش ییلاق از همان ابتدای برف و کولاک مسیر بازگشایی و برای تردد پاک‌سازی‌شده بود اما به دلیل ریزش کوه در منطقه استان گلستان دوباره محور مسدود اعلام شد لذا با همکاری سه استان خراسان شمالی، سمنان و گلستان تلاش‌هایی صورت گرفت تا چندین مرحله ریزش کوه رفع شود.

هیچ ماشین آلاتی جابه‌جا نشد

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان بابیان اینکه شاهرود-رامیان (اولنگ) سال ۹۳ از طریق استان گلستان به دلیل بارش و تخریب بخشی از مسیر مسدود اعلام شد، ابراز داشت: برای پیشگیری از حوادث تلخ بالطبع تردد از سمت استان سمنان نیز ممنوع اعلام شد که محور در حوزه استان سمنان مشکل خاصی وجود ندارد.

عمیدی در ادامه تصریح کرد: برای محور اولنگ رانش‌هایی در حوزه استان گلستان وجود دارد و پیمانکاران در حال کار هستند که برای تسریع کار نیاز به اعتبار دارند و طی مذاکره با معاونت راهداری در صورتی اعتبار موردنیاز به استان گلستان تخصیص پیدا کند، حتماً بازگشایی می‌شود.

وی با رد شایعاتی پیرامون نقل‌وانتقال ماشین‌آلات این اداره کل اضافه کرد: هیچ وسیله نقلیه سبک یا سنگین از اداره کل راه و شهرسازی شرق استان به دیگر شهرها جابه‌جا نشده است و همه ماشین‌آلات برای مواقع بحران در شاهرود مستقر هستند.

لزوم به روز رسانی تجهیزات

مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان بابیان اینکه عمر متوسط ماشین‌آلات بالا و تجهیزات هزینه‌بر هستند، ابراز داشت: یک دستگاه نمک‌پاش مکانیزه سال گذشته تخصیص داده شد که بالای یک میلیارد تومان هزینه آن است و خرید بولدوزر بالای یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که به‌تنهایی از عهده اعتبارات استان و ملی با توجه به شرایط پیش رو خارج است.

عمیدی در ادامه تصریح کرد: برای تجهیز ماشین‌آلات موجود چندین مکاتبه استانی و ملی صورت گرفت و سیلاب‌های اخیر این موضوع را در بین خود مسئولان نیز جا انداخت که در شرایط بحران تنها وجود تجهیزات است که کار را پیش خواهد برد.

وی بابیان اینکه اگرچه تجهیزات آماده‌به‌کار هستند اما قطعاً برای بحران‌های سخت نیازمند به‌روزرسانی هستند، اضافه کرد: فرمانداران از طریق ستاد مدیریت بحران باید پیگیر اعتبارات موردنیاز برای به‌روزرسانی و تعمیر ماشین‌آلات باشند تا در مواقع اضطراری با کمترین مشکلات مواجه باشیم.