به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی روز یکشنبه در سفری یک روزه به قم با تعدادی از مراجع تقلید و اساتید حوزه علمیه قم دیدار و گفتوگو کرد.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی در این دیدار با تبریک انتصاب شایسته حجت الاسلام مروی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی برای ایشان در این مسئولیت سنگین و حساس آرزوی توفیق کرد.
وی حفظ و تقویت ارتباط و تعامل با مراجع عظام تقلید و علما را به تولیت آستان قدس رضوی توصیه کرد و با تبیین کارکردها و فعالیتهای متنوع و متکثر آستان قدس رضوی، گفت: حضور سالیانه میلیونها زائر در سال در حرم مطهر رضوی فرصت بسیار مغتنمی برای فعالیتهای فرهنگی است، در زمان مرحوم آیت الله طبسی فعالیتهای فرهنگی خوبی شروع شد و در دوره حجت الاسلام والمسلمین آقای رئیسی نیز توسعه خوبی پیدا کرد اما نباید به این مقدار بسنده کرد.
استاد سطوح عالی حوزه با تأکید بر اینکه کارهای فرهنگی را توسعه دهید، گفت: در تمامی فعالیتهای آستان قدس رضوی باید با حساسیت و دقت مضاعف عمل شود، بویژه در مسائل مالی باید مراقبتهای لازم صورت گیرد تا برخی مشکلات تکرار نشود.
وی توجه به فعالیتهای مردمی و عام المنفعه و مشکلات محرومان را به تولیت محترم آستان قدس رضوی توصیه و بر لزوم خبر رسانی دقیق و کامل فعالیتهای آستان قدس رضوی تاکید کرد.
توجه به حوزههای علمیه مشهد و رفع مشکلات حوزههای علمیه استان توصیه دیگر آیت الله مکارم شیرازی به تولیت آستان قدس رضوی بود.
وی همچنین بر لزوم توجه به مناطق حاشیهای شهر مشهد تأکید کرد و افزود: سابقا در حاشیه مشهد مشکلاتی بود که با برنامههای متعدد و متنوع بحمدالله برطرف شد؛ ما هم در حاشیه شهر و در یک منطقه حساس اقدام به تأسیس مجموعهای به نام ثامن الحجج (ع) که مرکب از حوزه علمیه، خانه اساتید، کتابخانه و مسجد میباشد، کردیم و در مسافرت اخیر به مشهد تصمیم گرفتیم تمام آن را به آستان قدس رضوی واگذار کنیم تا تکمیل نمایند و به بهره برداری برسانند، امیدوارم جنابعالی نیز عنایت خاصی به این موضوع داشته باشید.
این استاد سطوح عالی حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات مناطق سیل زده کشور، گفت: با همت و کمک مردم و مسئولان به لحاظ تغذیه و کمکهای اولیه توجه خوبی به سیل زدگان صورت گرفته؛ ولی باید برای ساخت مسکن و آینده آنها فکر مهمی کرد و کمکها را نیز به همین جهت سوق داد.
وی بر لزوم بازنگری در محل احداث مسکن سیل زدگان تأکید کرد و افزود: باید از تجربههای تلخی که در این عرصه داریم، درس بگیریم و به هیچ وجه نباید در حاشیه رودخانهها و مسیل ها اجازه ساخت و ساز داده شود.
نسبت به احیا و حفظ موقوفات آستان قدس بر طبق نیّات واقفین، اهتمام نمائید
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی نیز در دیدار تولیت آستان قدس رضوی ضمن تبریک اعیاد مبارکه شعبانیه و تبریک انتصاب وی گفت: خدمتگزاری به آستان مقدّس حضرت امام رضا علیه السلام افتخار بزرگی است که نصیب شما شده است. آنجا بارگاهی است که محلّ نزول فرشتگان و مختلف الملائکة و محلّ التجاء پیامبران الهی میباشد. این افتخار بزرگ و مقدّس را به شما تبریک میگویم و از خداوند متعال مسألت دارم که در این آستان فرشته پاسبان، موفق باشید و بتوانید تمام سعی و تلاش خود را در احیای امر اهل بیت علیهم السلام به کار بگیرید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به جایگاه ویژه حرم حضرت امام علی بن موسی الرضا علیهماالسلام در جهان اسلام افزود: حرم مطهّر حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا صلوات الله و سلامه علیه همیشه مورد احترام همه مسلمانان و حتی غیر مسلمانان بوده و بسیاری از شعرای شیعه و اهل سنّت برای مقام والای آن حضرت، اشعاری دارند که از بهترین سرودهها میباشد.
این استاد سطوح عالی حوزه افزود: به طور نمونه اشعار قاآنی شاعر شیعی در حرم مطهّر که با خط بسیار زیبا روی سنگهای داخل حرم مطهر نوشته شده، از شاهکارهای شعر فارسی میباشد. همچنین اشعار خالد نقشبندی عالم اهل سنّت درباره آن حضرت یکی از بهترین اشعار است که درباره آن حضرت سروده شده است.
وی در قسمت دیگری از توصیههای خود افزود: کتابخانه آستان قدس رضوی یکی از گنجینههای بزرگ دینی جهان اسلام است. حقیر در دوران جوانی که به مشهد مقدّس مشرّف میشدم همه روزه به کتابخانه میرفتم و با اجازه رئیس وقت کتابخانه از کتابهای نفیس و گرانسنگ و منحصر به فرد آن استفاده میکردم. در بعضی از این کتابها، نکات مهمّی است که باید آنها را به عالمان دین و کتابدوستان معرّفی نمود.
آیت الله صافی گلپایگانی در ادامه با اشاره به اهمیت موقوفات آستان قدس بیان داشت: موقوفات آستان قدس بسیار مهم است. بعضی از وقفنامههای آنجا، خودش تاریخ است و از نظر محتوا و ادبیات در اوج کمال و ادب میباشد. سعی کنید نسبت به اصل موقوفات به بهترین وجه ممکن نیّات واقفان رعایت شود و امور شرعی و مذهبی در این مورد به طور کامل مراعات گردد.
وی در پایان، ضمن مسألت توفیق برای حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: این فرصت بسیار مغتنم است که شما باید شاکر خداوند متعال و قدردان این نعمت بزرگ باشید. انشاء الله بتوانید خدمتگزاری موفّق برای این آستان مقدّس و برای زائران و مجاوران آن امام رئوف و مهربان باشید.
تاکید بر هم افزایی حوزه قم و مشهد
آیت الله العظمی سبحانی نیز در دیدار حجتالاسلام مروی تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: قوام تشیع در ایران به برکت آستان قدس رضوی است.
این مرجع تقلید در ادامه بر هم افزایی و ارتباط حوزه علمیه قم و مشهد تأکید کرد.
وی پرورش مبلغ و خطیب با توجه به مُستعد بودن طلاب خراسان را مورد توجه قرارداد و گفت: امکان دسترسی به منابع آثار خطی برای محققین و پژوهشگران فراهم شود.
معرفت افزایی زائران امام رضا (ع) مورد توجه آستان قدس رضوی باشد
آیت الله العظمی حسین وحید خراسانی نیز در دیدار حجت الاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی گفت: خدمت به زائران حضرت رضا (ع)، توفیق بزرگی است که به شما داده شده و از انتصاب شما بسیار خوشحال شدم که انشاالله خدمت شما فوق تقدیر است و سعادتی بزرگ محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: معرفت افزایی زائران امام رضا (ع) همواره باید مورد توجه آستان قدس رضوی باشد و در این زمینه با چاپ و انتشار کتب مناسب و اثرگذار تلاش کنید.
این مفسر قرآن کریم بیان داشت: مراسم عزاداری به ویژه عزاداری ایام فاطمیه بیش از گذشته در آستان قدس احیا شود تا زائران هرچه بیشتر از سیره اهل بیت (ع) بهرهمند شود.
آیت الله وحید خراسانی گفت: برای موفقیت بیشتر در کارهایتان به حضرت زهرا (س) متوسل شوید و عنایات امام رضا (ع) را از طریق مادر ایشان به خود جلب کنید.
خدمت رسانی به زائران حرم مطهر رضوی ادامه پیدا کند
آیت الله العظمی نوری همدانی نیز در دیدار تولیت جدید آستان قدس رضوی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و با تجلیل از شخصیت اثرگذار حجت الاسلام مروی در عرصه ارتباطات حوزوی گفت: امروز لازم است که افرادی در حوزه برای زمینههای مدیریتی مجهز باشند تا همواره در راستای آگاه سازی حوزویان نسبت به شرایط زمان حاضر تلاش کنند.
وی با بیان اینکه امروز حوزههای علمیه در اوج اثرگذاری خود قرار دارند، اظهار داشت: باید دانست که انقلاب اسلامی از حوزه برخاسته و بسیاری از رجال انقلابی در حوزه علمیه قم رشد یافته بودند.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه حوزههای علمیه هیچگاه منفعل و خاموش نبوده، نیستند و نخواهند بود، اظهار داشت: بدون تردید حوزه علمیه تعهد انقلابی خویش را به عرصه عمل کشانیده است.
وی به فعالیتهای آیت الله رئیسی در مقام تولیت آستان مقدس رضوی اشاره و عنوان کرد: ایشان در این زمینه خدمات بسیار خوبی را به مردم ارائه دادند و یک منطقه را برای زائران مهیا کرده بودند تا زائران حرم مطهر رضوی دیگر مجبور نباشند با هزینههای بسیار بالای هتلها مواجه شوند.
آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: امیدواریم در دوران تولیت جدید آستان قدس رضوی نیز خدمات مربوط به زائران به همان شکل گذشته بلکه بهتر ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به ظرفیتهای حوزه علمیه مشهد خطاب به حجت الاسلام مروی گفت: اگر بتوانید ظرفیتهای حوزه علمیه مشهد را نیز همانند ظرفیتهای حوزه علمیه قم شکوفا کنید، کار بسیار بزرگی انجام دادهاید؛ همان فکری که نسبت به انقلاب و شرایط زمان در حوزه علمیه قم حاکم است، باید در حوزه علمیه مشهد نیز بیشتر حاکم شود.
این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه حوزه علمیه مشهد از گذشته بسیار درخشانی برخوردار است، ادامه داد: افرادی همچون سید یونس اردبیلی که رشد یافته حوزه مشهد بودند، در دوران پهلوی در برابر رضا شاه قد علم کرده و ایستادگی میکردند، بنابراین این روحیه امروز نیز در این حوزه تقویت شود.
وی بر لزوم وحدت حوزه علمیه قم و مشهد تأکید کرد و ابراز داشت: امروز باید میان علمای حوزههای علمیه قم و مشهد همبستگی، اتحاد و هم افزایی ایجاد شود.
آیت الله نوری همدانی در پایان حجت الاسلام مروی را انتخابی شایسته برای تولیت آستان قدس رضوی دانست و ضمن آرزوی توفیق برای وی گفت: امیدواریم بتوانید تحولات بسیار خوبی را در عرصه تولیت آستان قدس و حوزه علمیه مشهد رقم بزنید.
تولیت آستان قدس رضوی نیز در این دیدارها گزارشی از فعالیتها و برنامههای آستان ارائه داد.