‌ رئیس حوزه هنری با ابراز نارضایتی از ورود سرمایه‌های مشکوک و نامربوط به عرصه هنر خواستار توجه بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مقوله شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی و انتخاب چهره سال هنر انقلاب عصر امروز در حوزه هنری برگزار شد.

در این مراسم محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری در سخنانی با اشاره به اینکه این رویداد فرصتی برای نمایش کارنامه یکساله هنرمندان انقلاب و نگاه به آینده است، گفت: سال ۹۷ از جهاتی برای هنر انقلاب اسلامی سال خوبی بود. با وجود بحران‌های موجود در حوزه کاغذ و نشر ما شاهد کتابی بودیم که ۱۰۰ هزار نسخه از آن در یک سال فروش رفت و نیز صف استقبال مخاطبان رضا امیرخانی از کتاب جدید او و خرید آن و یا فروش نیم میلیون نسخه از کتابهای شاعری جوان مانند فاضل نظری را مشاهده کردیم. در حوزه هنرهای تجسمی نیز هنرمندان سال گذشته به رویدادهای کشور سریع و به موقع واکنش نشان دادند و در حوزه هنرهای نمایشی هم برای اولین بار شاهد اجرای یک نمایش خوب در مناطق آزاد شده سوریه بودیم.

وی افزود: در زمینه تاریخ شفاهی، شاهد انتشار کتابهای «الف لام خمینی» و «نقاشی قهوه خانه» بودیم و در حوزه سینما با وجود نمایش آثاری که با شأن ملت ما مغایرت دارد فیلمی مانند «به وقت شام» ساخته و اکران است.

رئیس حوزه هنری در ادامه سخنانش با مخاطب قرار دادن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما امروز نگران ورود سرمایه‌های مشکوک و شرکت‌های اقتصادی نامربوط به حوزه هنر هستیم؛ شرکت‌هایی که هر جا بودند فساد ایجاد کردند و فرجام کارشان هم یا در دادگاه بود یا در کانادا.

مؤمنی تاکید کرد: سال ۹۸ را با نگاهی به بیانیه گام دوم انقلاب شروع می‌کنیم و می‌دانیم که اگر آینده مان را ترسیم نکنیم و نسازیم در کشاکش تاریخ دچار حوادث خواهیم شد. ملتی که آرمان نداشته باشد زمینه مسلط شدن دیگران بر خود را فراهم می‌کند. وظیفه هنرمندان امروز شناخت آینده است و این هنرمندان نباید فراموش کنند که هنرمند ملت ایران بودن کار دشواری است.

در ادامه مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنانی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی در تاریخ ۴۰ ساله خود و در حوزه هنر پایه گذار اتفاقات بزرگی بوده است که بسیاری از ما به مانند کسی که چون در درون آب است حسی از آب ندارد، آن را درک نکرده ایم عنوان کرد: فضای هنر در ۱۰۰ سال اخیر ایران بویژه در دوران پهلوی به سمت گسست اجتماعی حرکت کرد. انقلاب اسلامی توانست جنبشی در حوزه هنر ایجاد کند که از این گسست جلوگیری کند. اگر انقلاب نبود شاهد بودیم که بخش وسیعی از جامعه ما یا به عرصه هنر ورود نداشتند یا زمینه کار حرفه‌ای همه جانبه را در آن نمی‌دیدند. به ویژه اینکه بخش مهمی از جامعه ما متدین هستند ولی باید این حس در آنها بوجود می‌آمد که می‌توانند به حوزه هنر وارد شده و اتفاقاتی بزرگ در آن ایجاد کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه عنصر تخیل آزاد و متصل به حکمت و دانایی در هنر انقلاب اسلامی وارد شده و به آن وجهه‌ای استعلایی بخشیده است، گفت: انقلاب اسلامی به اعتبار وصل بودن به منابع حکمت، فرصت‌های زیادی را در زمینه هنر فراهم کرد. همانطور که در حوزه شعر می‌بینیم که حکمت وارد شده که نمونه اش اشعار فردوسی است و حوزه هنر انقلابی هم حکمت، فرصتی ساخت تا شاخه‌های مختلفی در هنر ایجاد شود.

صالحی تاکید کرد: انقلاب اسلامی فرصتی فراهم کرد تا هنر مقاومت در شاخه‌ها و لایحه‌های مختلف پدید آید تا ملتی که ۴۰ سال در مقابل فشار خارجی و تحریم ایستاده در قالب هنر مقاومت و لایه‌های متناوب هنری به پرداختی غنی از فرهنگ و هنر دست پیدا کند.

در ادامه مراسم، اسماعیل کوثری جانشین قرارگاه ثارالله نیز در سخنان کوتاهی حفظ امنیت کشور را نیز نوعی هنر نامید و گفت: این هنر حاصل تلاش نیروهای انتظامی، اطلاعاتی، سپاه، ارتش و در اصل خود مردم ما است که توانسته اند آرامش را به جامعه و زندگی خود وارد کنند.

بخش دیگر این مراسم به معرفی و سخنرانی کاندیداهای چهره سال هنر انقلاب اسلامی اختصاص داشت.

رضا امیرخانی به عنوان یکی از این کاندیداها پس از حضور بر روی سن سخنانی گفت که با واکنش برخی حضار و میهمانان مواجه شد.

هدایت الله بهبودی دیگر نامزد کسب عنوان چهره سال هنر انقلاب نیز در این مراسم در سخنان کوتاهی عنوان کرد که آماده است تا به برگزیده این دوره تبریک بگوید.

مسعود نجابتی دیگر کاندیدای این مراسم نیز در سخنانی از نگارش نامه جمعی از هنرمندان به رهبر انقلاب در پاسخ به نامه رهبر انقلاب درباره حضور ایشان در نمایشگاه پایانی جشنواره هنر مقاومت خبر داد.

همچنین مهدی نقویان نیز در سخنانی از حضور جامعه مستند سازان در جمع کاندیداهای چهره سال هنر انقلاب تشکر کرد.