نخست وزیر عراق ضمن تاکید بر اینکه روابط ما با ایران براساس حسن نیت و عدم دخالت در امور یکدیگر بنا نهاده شده است؛ کشورهای عربی را به اعزام سفیران خود به بغداد فراخواند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، "نوری المالکی" پیش از برگزاری کنفرانس منطقه ای و بین المللی حمایت از عراق در بغداد در گفتگو با روزنامه فرانسوی فیگارو درباره انتظارات خود از برگزاری این کنفرانس اظهار داشت : بسیار مهم است که کشورهای شرکت کننده در این کنفرانس از روند سیاسی و آشتی ملی در عراق حمایت کنند.

وی افزود: اگر کشورهای عرب در کمک به عراق جدی هستند؛ باید سفیران خود را به بغداد بفرستند، زیرا این اقدام یک پارامتر مهم برای توسعه روابطمان به شمار می رود.

مالکی خاطرنشان کرد: اما روند این کنفرانس همچنین به ماهیت حمایت کشورهای شرکت کننده در زمینه امنیت در عراق بستگی دارد. در این زمینه، من امیدوارم که ما بتوانیم به یک بینش جدید در روابط آتی خود با همسایگانمان برسیم.

نخست وزیر عراق درباره روابط تهران و دمشق با بغداد گفت: روابط ما با ایران براساس حسن نیت و عدم دخالت در امور یکدیگر بنا نهاده شده است. با سوریه نیز روابط ما به طور قابل توجهی بهبود یافته و برادران سوری ما قول داده اند که مراقبت های شدیدی از مرزهای خود با عراق به عمل آورند تا از نفوذ تروریست ها جلوگیری شود. ما امیدواریم سوری ها به قول های خود عمل کنند.

وی درباره نتایج اجرای طرح امنیتی عراق در یک ماه گذشته نیز گفت: یک ماه برای ارائه آماری از این طرح بسیار زود است، اما روند اجرای آن بسیار خوب انجام می شود.  

مالکی با این وجود خاطرنشان کرد: در 30 روز گذشته، حدود یکهزار و 30 خانواده عراقی به خانه و کاشانه خود بازگشته اند. درگیری های فرقه ای حدود 80 درصد کاهش داشته است، اما نکته ای که اکنون ما را نگران کرده انفجار خودروهای بمبگذاری شده توسط تروریست ها در بازارها، دانشگاه ها و دیگر نقاط رفت وآمد عمومی و مردم غیرنظامی است.

نخست وزیر عراق در ادامه اظهار داشت: در همین حال، همکاری میان نیروهای عراقی و آمریکایی وارد مرحله جدیدی شده است و اختلافات با یک همکاری فوری رفع شده و نیروهای عراقی آماده هستند؛ مسئولیت امنیت در دیگر نقاط کشور را برعهده بگیرند.

وی همچنین در زمینه نیروهای شبه نظامی در عراق تاکید کرد: موضع ما در برابر این نیروها کاملا روشن است؛ نیروهای دولتی و امنیتی فقط مجاز به حمل سلاح هستند و هدف راهبردی ما رسیدن به این مقصود است.

مالکی درباره تغییر و اصلاح دولت نیز اظهار داشت: این اصلاحات، به ویژه برای پویا شدن فعالیت دولت کاملا ضروری است.

وی افزود: کابینه فعلی خیلی سریع و در شرایطی اجباری شکل گرفت.

نخست وزیر عراق در پایان این گفتگو درباره موضع فرانسه نسبت به عراق نیز گفت: فرانسه باید از تجربه سیاسی در عراق حمایت کند؛ پاریس باید با نظام های دیکتاتوری که نمی توانند امنیت و شکوفایی اقتصادی را به همراه آورند، مخالفت کند.