به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین اشرفی ظهر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: تعزیرات حکومتی یک سازمان اداری شبه قضائی بوده که در سه حوزه کالا و خدمات، تخلفات بهداشت، درمان و دارو و قاچاق کالا و ارز صلاحیت رسیدگی دارد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ در تمام این سه بخش چهار هزار و ۶۵۲ فقره پرونده وارد شعب تعزیرات حکومتی استان شده است، بیان کرد: همچنین در این مدت به چهار هزار و ۵۷۵ فقره رسیدگی شد و عملکرد نسبت پروندههای مختومه نسبت به وارده ۹۸ درصد بوده است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی ادامه داد: بعد از رسیدگی بالغ بر ۳۳ میلیارد تومان جزای نقدی برای این پروندهها صادر شده که بخشی وصول و بخشی نیز در حال اجرا است.
اشرفی با بیان اینکه متوسط زمان رسیدگی به پروندهها در سال ۹۷ در هر سه بخش ۲۵ روز است، افزود: سازمان تعزیرات حکومتی تأکید دارد که شعب با دقت توأم با سرعت به پروندهها رسیدگی کنند.
افزایش ۳۳ درصدی پروندههای تخلف
وی عنوان داشت: در بخش کالا و خدمات یک هزار و ۷۲۷ پرونده در سال گذشته دریافت کردیم که یک هزار و ۷۱۴ پرونده را رسیدگی کردیم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی با بیان اینکه درصد وارده پروندهها در سال ۹۷ نسبت به سال قبل ۳۳ درصد افزایش داشته است، عنوان داشت: برای این تعداد پرونده بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال جزای نقدی صادر شده است.
اشرفی، عدم درج قیمت، عدم ارائه فاکتور و گرانفروشی را پرتکرارترین تخلفات این بخش عنوان کرد.
وی با تأکید بر اینکه اقتضائات بازار و شرایط کشور ایجاب میکند که تعزیرات در کنار سایر دستگاهها حضور داشته باشد و همگام با آنها برای تأمین و توزیع کالا اقدام کند، بیان داشت: این هدف در قالب گشتهای مشترک محقق شده و کارکنان این سازمان علاوه بر محیط اداره در قالب گشتهای مشترک در کنار سایر دستگاههای متولی حضور دارند.
انجام ۳۸۱ گشت مشترک
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی اضافه کرد: در شهرستانهایی نیز که فاقد اداره هستیم تلاش میشود در قالب شعبه سیار در بازار حضور پیدا کنیم.
اشرفی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۸۱ اکیپ گشتی را در استان راه اندازی کردیم که یک هزار و ۱۷۶ بازرسی انجام گرفت، بیان کرد: در این گشتها به ۱۴۴ واحد صنفی تذکر داده شد و ۶۵۵ واحد نیز بدون تخلف بودند.
وی اجرای طرحهای نظارتی را یکی دیگر از اقدامات این سازمان برشمرد و گفت: یکی از طرحها، طرح نظارتی ویژه نوروز بود که تا ۱۵ فروردین ماه ادامه داشت و طرح نظارتی ماه رمضان نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از ظرفیتهای دیگری که در سازمان تعزیرات حکومتی دنبال میشود بحث رعایت اوضاع و احوال مراجعین و به خصوص متهمین است، گفت: در همین راستا تلاش میشود شرایطی مهیا شود که جنبه ارشادی و پیشگیری داشته باشد و به همین منظور در سال گذشته طی مناسبتهای مختلف شرایط عفو محکومین مهیا شد.
اشرفی ادامه داد: همچنین اداره تعزیرات حکومتی توانست از نظر ارزیابی عملکرد نماز رتبه دوم را در سطح کشور کسب کند.