به گزارش خبرنگار مهر، محمد دلاوریان عصر چهارشنبه در نخستین جلسه شورای آموزشوپرورش استان البرز، با بیان اینکه در راستای تأمین فضاهای آموزشی مناسب و تأمین سیستمهای تأسیساتی خوب در سطح مدارس گام برمیداریم، گفت: سالانه ۱۲ هزار نفر به جمعیت دانشآموزی البرز افزوده میشود و باید سالانه ۴۰۰ کلاس درس برای ورودیهای جدید تأمین شود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد مدارس البرز فرسوده بوده و نیاز به مقاومسازی یا تخریب دارد، گفت: از این تعداد حدود ۳۵ درصد نیاز به مقاومسازی دارند و ۱۵ درصد باید تخریب و بازسازی شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز در ادامه گفت: تخریب و نوسازی فضاهای آموزشی کنونی بهتنهایی برای بهبود فضاها و سرانههای آموزشی استان کافی نیست و نیاز است که با کمک مسئولان ملی، استانی و همچنین خیرین احداث فضاهای جدید در این بخش را داشته باشیم.
دلاوریان بیان کرد: در البرز حدود ۷ هزار کلاس درس کم داریم و آموزشوپرورش استان اکنون برای ایجاد این فضاها پایکار است و در راستای تأمین آن قدم برداشته است.
تراکم دانشآموزی در کلاسهای درس البرز ۴۰ نفر است
وی ادامه داد: استاندارد تراکم دانشآموزی در کلاسهای درس ۲۴ نفر است اما در برخی کلاسهای درس استان البرز این جمعیت ۴۰ نفری است و از طرفی بیش از ۵۰ درصد مدارس البرز دو نوبتی است بهطوریکه حدود ۵۰۰ مدرسه دو شیفت در این استان داریم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز تصریح کرد: اکنون در برخی مدارس برای توسعه فضاهای آموزشی و کلاسها شاهد تغییر کاربریها هستیم بهطوریکه آبدارخانهها و فضاهای اداری مدارس را کاهش داده و کلاس درس ایجاد میشود.
دلاوریان افزود: در کنار مدارس دولتی، مراکز آموزشی و مدارس غیردولتی با تکیهبر بخش خصوصی راداریم که با توجه به محدودیت منابع دولتی برای ایجاد فضاهای آموزشی جدید حضور این مدارس نقشی مهم برای پر کردن خلأهای موجود دارد.
اعتبارات ملی نوسازی مدارس افزایش ۷ برابری دارد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز اشاره کرد: ساختمان ۹۷ درصد مدارس غیردولتی نیز که تولیدشده و در حال فعالیت است کاربری مسکونی دارد که تغییر کاربری این مدارس به آموزشی مدنظر است تا توسعه فضایی را داشته باشیم و از طرفی چون در فضاهای جدید با تراکم جمعیت دانشآموزی روبرو میشویم باید مراقب مخاطرات بلایای طبیعی ازجمله زلزله باشیم.
دلاوریان توضیح داد: در سال گذشته پروژههای زیادی که از ۹ سال پیش داشتیم را دنبال کردهایم بهطوریکه بالغبر ۱۶ پروژه و ۱۵۴ کلاس اجرایی، تکمیل و به آموزشوپرورش تحویل داده شد و تا حدودی از شرایط بحرانی نجات یافتیم.
وی با اشاره به اینکه امسال اعتبارات ملی برای نوسازی مدارس افزایش ۷ برابری داشته است، گفت: در این راستا ایجاد هزار کلاس درس در البرز مدنظر است که پیمانکاران آن تعیینشده و در حال کلنگ زنی است که امیدواریم باهمت مسئولان و کمک خیرین مدرسهساز بتوانیم طی امسال و سال بعد این پروژهها را به آموزش و پرورش البرز تقدیم کنیم.
لزوم ایجاد فضاهای جدید در مناطق کم برخوردار کرج
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز گفت: تمام پروژههای نیمهتمام آموزشوپرورش البرز با تخصیص اعتبارات پیش خواهد رفت و برای سال بعد دغدغهای که داریم اختصاص زمین برای احداث فضاهای جدید آموزشی است تا بتوانیم در مناطقی ازجمله خرمدشت، سهرابیه و دیگر نقاط البرز فضاهای آموزشی جدید ایجاد کنیم.
دلاوریان ادامه داد: هرساله از ۱۵ بهمن سال آموزشی تا خردادماه، جشنواره مدرسهسازی را بهمنظور تقدیر و تشکر از خیرین مدرسهساز و تکریم آنها داریم تا در کنار فرهنگسازی این امور در جهت مشارکت هر چه بیشتر خیرین مدرسهساز نقش داشته باشیم.
وی در پایان بیان کرد: اعتبارات ملی بیشتر به پروژههای نیمهتمام اختصاص پیدا میکند درنتیجه امید است خیرین مدرسهساز به بحث احداث فضاهای آموزشی جدید بیشتر ورود کرده و ۳۰ درصد کار را پیش ببرند، ما نیز قول میدهیم در ادامه ساخت ۷۰ درصد باقیمانده این مدارس را با تخصیص اعتبارات دولتی تکمیل کنیم.