رئیس کل بیمه مرکزی گفت: اگر شرکت‌های بیمه در برابر بیمه گذاران بدحساب، منسجم‌تر عمل کنند و رفتاری حرفه‌ای در پیش بگیرند می‌توان به بهبود وضعیت صنعت بیمه بیشتر امیدوار بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیمه مرکزی، غلامرضا سلیمانی در همایش سالانه انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه، اظهار داشت: دموکراسی واقعی زمانی شکل می‌گیرد که تشکل‌های حرفه‌ای به شکل گسترده‌ای فعالیت کنند و زمینه برای انعکاس آرا و عقاید متفاوت آماده شود.

رئیس کل بیمه مرکزی تصریح کرد: متأسفانه شاخص‌های صنعت بیمه این حقیقت را به اثبات می‌رساند که هنوز در اقتصاد کلان کشور سهم چندانی نداریم و برای افزایش ضریب نفوذ و توانمندسازی شرکت‌های بیمه باید انجمن‌های حرفه‌ای و تخصصی فعال‌تر عمل کنند.

سلیمانی با اشاره به اهمیت نظرات مشورتی و نکات اصلاحی نهادهایی نظیر سندیکای بیمه گران ایران و انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه در تصمیم سازی های شورای عالی بیمه، گفت: ما از مجامع تخصصی و علمی انتظار داریم با دقت و جدیت در مقوله اصلاح آئین نامه‌ها و قوانین با نهاد ناظر همکاری کنند و در این مسیر آمادگی خود را برای برون سپاری بخشی از مسئولیت‌های نظارتی، اعلام می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: انجمن حرفه‌ای می‌تواند در امر تدوین قراردادهای پیچیده و مهم بیمه‌ای به گونه‌ای عمل کند که تمامی قواعد حرفه‌ای و اصول بیمه گری، قوانین حقوقی و نرخ و شرایط منطقی در آن رعایت شده باشد که تحقق این امر مشکلات صنعت بیمه را به حداقل خواهد رساند.

رئیس شورای عالی بیمه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که هر چقدر انجمن‌های حرفه‌ای قدرتمندتر عمل کنند به نفع شرکت‌های بیمه تمام می‌شود، تصریح کرد: به اعتقاد نهاد ناظر، کنترل و نظارت باید درون سازمانی باشد و موضوع حاکمیت شرکتی نیز به نوعی ایجاد یک مجموعه خودکنترلی برای شرکت‌های بیمه به شمار می‌رود.

وی نسبت به ضرورت ارتباط گسترده‌تر انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه و پژوهشکده بیمه تاکید کرد و گفت: برون سپاری برخی خدمات به انجمن‌های حرفه‌ای یک نیاز جدی است و ما بسترهایی را فراهم کرده‌ایم که سندیکای بیمه گران و انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه برخی از مأموریت‌های غیر حاکمیتی نهاد ناظر را به انجام برسانند.

سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت دریافت مطالبات معوق شرکت‌های بیمه اشاره کرد و افزود: اگر شرکت‌های بیمه در برابر بیمه گذاران بدحساب، منسجم‌تر عمل کنند و رفتاری حرفه‌ای در پیش بگیرند می‌توان به بهبود وضعیت صنعت بیمه بیشتر امیدوار بود.

وی از روند صدور گواهینامه‌های فنی و پایبندی انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه به منشور اخلاقی و تلاش برای تدوین آئین نامه‌های آموزشی، ابراز خرسندی کرد و گفت: مساله تحریم‌ها تا حدودی دستگاه‌های حاکمیتی را تحت تأثیر قرار داده و در این شرایط نهادهای مستقل باید بیش از پیش با نهادهای بین المللی ارتباط برقرار کنند تا علاوه بر تبادل تجربیات، با دانش فنی روز دنیا حرکت کنیم.

شایان ذکر است؛ در آغاز این همایش رئیس هیأت مدیره و همچنین مدیرعامل انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه در حضور رئیس کل بیمه مرکزی و هیأت همراه، گزارش سالانه انجمن را ارائه کردند.