مجید قناد، رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای در خصوص هزینه راه‌اندازی پروژه ژنراتور مولیبدن- تنکسیم، گفت: واردات این ماده، سالانه 3 میلیون دلار هزینه داشت ولی ما با هزینه‌ای کمتر از یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان این پروژه را راه‌اندازی کردیم و در این مسیر هیچ نوع وابستگی به خارج نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه مراسم افتتاح پروِژه هسته ای تولید ژنراتور مولیبدن - تنکسیم ( M0-TC) دکتر مجید قناد، رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و دکتر سعیدی، معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی در خصوص آخرین دستاوردهای فنی در حوزه هسته ای به بیان دیدگاههای خود پرداختند.

دکتر قناد در بخشی از سخنان خود با تاکید بر این نکته که بدون دسترسی علوم جدید و از جمله علوم هسته ای ، زندگی امروزی جوامع بشری ممکن نخواهد بود، گفت:یکی از برجسته ترین خدمات علوم هسته ای به بشر، استفاده های پزشکی و از جمله استفاده از رادیو ایزوتوپ ها برای تشخیص و درمان بیماری های قلبی و سرطان  است.

وی گفت:در حال حاضر استفاده از رادیو ایزوتوپ ها بسیار گسترش یافته است به صورتی که در کشور ما، هفته ای ده هزار نفر بیمار مورد تشخیص قرار می گیرند در صورتی که این رقم در کشورهای پیشرفته، 40 هزار نفر در روز است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فنی هسته ای عنصر "تنکسیم" را یکی از عناصر اصلی در تولید رادیو ایزوتوپ های دارویی توصیف کرد و اظهار داشت:این عغنصر در تشخیص نارسایی بیش از 19 نقاط مختلف بدن انسان کاربرد دارد و بیش از 80 رادیو ایزوتوپ های پزشکی از این عنصر ساخته می شود، این عنصر دارای نیمه عمر بسیار مناسبی است، یعنی حدود 6 ساعت و به همین خاطر آسیب کمتری به بافت های بدن می زند.

قناد تصریح کرد: کلیه عملیات طراحی ، ساخت و راه اندازی این پروژه عرض 6 ماه و توسط متخصصان این پژوهشگاه انجام شده است و هیچ نوع وابستگی به خارج در این مورد نداریم، نیاز ما 62 "کوری" است که بیشترین مصرف را بیمارستانهای دکتر شریعتی و میلاد دارند.

وی در خصوص هزینه راه اندازی پروژه ژنراتور مولیبدن -تنکسیم، گفت: واردات این ماده، سالانه 3 میلیون دلار هزینه داشت ولی ما با هزینه ای کمتر از یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان این پروژه را راه اندازی کردیم.

قناد با ذکر این نکته که فن آوری تولید رادیوداروها مانند چرخه سوخت در انحصار کشورهای خاصی است، اظهار داشت:رادیو داروها در کاهش درد سرطان و سرطانهای ثانویه هم نقش مهمی دارند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای تعداد اعضای هیات علمی این مرکز را 307 نفر و 1000 پست سازمانی معرفی کرد و گفت: پروژه های ما یا توسط سازمان انرژی اتمی به ما ابلاغ می شود یا پروژه های بیرون از سازمان است که برای مراکز تحقیقاتسی یا صنعتی و دانشگاهی انجام می دهیم.

قناد گفت:پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای ، نماینده رسمی آژانس بین المللی انرژی اتمی در پروژه های تحقیقاتی هسته ای محسوب می شود.

به گزارش مهر در ادامه این نشسیت خبری، محمد سعیدی ، معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی با اشاره به مصوبه اخیر شورای حکام آژانس ، گفت: 10 پروژه از 50 پروژخ به حالت تعلیق درآمده است که 2 یا 3 از این پروژه ها ، پروژه های ملی هستند.

سعیدی با اشاره به اتمام عمر راکتور تهران گفت: این راکتور تا 5 سال دیگر تعطیل می شود و رآکتور اراک جایگزین آن می شود.

گفتنی است دکتر کامبران باقری لنکرانی ، وزیر بهداشت نیر در حاشیه مراسم افتتاح این پروژه، با ذکر این نکته در تولید این نتوع رادیو داروها به خودکفایی رسیده ایم گفت: این پروژه نه تنها نیاز داخلی کشور را برطرف می کند، بلکه حالت صادراتی هم پیدا می کند.

باقری افزود:160 مرکز رادیوداروها در کشور وجود دارد که باید افزایش پیدا کند، ما تاکنون یک میلیارد  و نیم تومان یارانه برای این رادیو داروها می دادیم که با افتتاح این پروژه، در این رقم هم صرفه جویی می شود.