علیرضا طهماسبی گفت: پایان برنامه چهارم توسعه ظرفیت اسمی تولید سیمان به 72 میلیون تن و میزان تولید 60 تا 65 میلیون تن هدف گذاری شده است.

به گزارش خبرنگارمهر، وزیر صنایع و معادن امروزدر مراسم افتتاح طرح یک میلیون تنی شرکت سیمان تهران با اشاره به این که سیمان یکی از صنایع استراتژیک جهان است، گفت: این صنعت از میان فرآورده های صنعتی بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است.

علیرضا طهماسبی افزود: درسال 2006 بین 2/2 تا 6/2 میلیارد تن سیمان در جهان تولید شد که آسیا با 63 درصد تولید مقام اول و در این میان چین با بیش از یک میلیارد تن تولید نیزدر رده نخست قرار دارد.

وی درخصوص عملکرد این صنعت در سال جاری تصریح کرد: صنعت سیمان با سابقه 73 ساله تولید مقام سیزدهم در جهان و مقام هشتم تا دهم در آسیا را به خود اختصاص داده است.

وزیرصنایع و معادن میزان تولید سیمان در سال گذشته را حدود 5/32 میلیون تن و با رشد 9 تا 10 درصدی اعلام و خاطرنشان کرد: تا پایان سال جاری این عدد به حدود 2/35 میلیون تن می رسد.

به گفته وی، با وجود تمام مشکلات پیش روی تولید سیمان درکشوردر خصوص قیمت گذاری و نحوه توزیع آن، اما تمام دست اندرکاران این صنعت آینده بسیارخوبی را برای آن متصور هستند.

طهماسبی با بیان این که در صنعت سیمان کشورسه عامل انرژی، معادن و مواد اولیه و نیروی انسانی متخصص و دانش فنی در دسترس است، گفت: با وجود هر سه عامل توسعه ای در کشوربه توسعه این صنعت در کشور و بازارهای جهانی باید امیدواربود.

وی از رشد 20 درصدی تولید سیمان در سال آینده خبر داد و افزود: میزان تولید سیمان در سال 86 به حدود 42 میلیون تن خواهد رسید که در این میان در سال جاری افزایش اسمی تولید آن درکشور40 میلیون تن بود که به 2/35 میلیون تن دست خواهیم یافت.

وزیر صنایع و معادن تصریح کرد: تا پایان برنامه چهارم توسعه ظرفیت اسمی تولید سیمان به 72 میلیون تن و میزان تولید 60 تا 65 میلیون تن هدف گذاری شده است.

به گفته وی، با پیگیری های انجام شده در وزارت صنایع و معادن خواستارتنظیم یک راهکار درازمدت بر نحوه قیمت گذاری، نحوه عرضه سیمان و توزیع سیمان بودیم که بعنوان یک حلقه معیوبی است که درچرخه تولید و مصرف وجود دارد.

طهماسبی با بیان این که صنعتگران خواستار آزاد سازی قیمت سیمان هستند، گفت: به همین منظور امیدواریم این کار را در شورای اقتصاد و هیئت دولت به تصویب برسانیم.

وی تصریح کرد: تنها 8 تا 10 درصد سیمان تولیدی در کشوربه علت حجیم بودن صادر می شود که با برنامه های کشورهای همسایه برای تولید سیمان امیدواریم صادرات این محصول به 10 تا 12 درصد برسد.

وزیر صنایع و معادن با اشاره به این که نباید تنها به صادرات سیمان فکر کنیم، ادامه داد: این محصول دربازار داخل قابل گسترش است.

وی گفت: به علت تغییردر طراحی ساختمان، طراحی ایجاد تجهیزات خاص و حجم پروژه های عمرانی در سال های آینده و برنامه چهارم باید به دنبال گسترش بازار سیمان در داخل کشورباشیم.

طهماسبی سرانه مصرف سیمان درکشور را بین 400 تا 500 کیلوگرم دانست و گفت: این عدد مناسب نیست زیرا که دربرخی از کشورها این میزان بسیاربالاتر است.

وی افزود: با طراحی و تغییر الگوی تولید مسکن و تاسیسات صنعتی و رشد پروژه های عمرانی می توان سرانه مصرف کشور را به حدود 800 کیلوگرم افزایش داد.

وزیر صنایع و معادن بر نقش بنیادها و سازمان هایی ازجمله بنیاد مستضعفان در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور تاکید وتصریح کرد: باید از ظرفیت بالقوه نهادهای غیردولتی در جهت توسعه صنعتی کشوراستفاده بهینه ترشود.

وی ازراه اندازی پروژه های سیمانی در ونزوئلا و سوریه خبررداد و گفت: همچنین قرارداد های طرح های سیمانی در بلاروس وکوبا را درماههای آینده خواهیم داشت.

مدیرعامل سیمان تهران نیردر این مراسم با بیان این که تولید سیمان یکی از شاخص های توسعه صنعتی محسوب می شود، افزود: تولید سیمان درکشور با سابقه 73 ساله درمجموع 560 میلیون تن است که 60 میلیون تن آن در 45 سال قبل از انقلاب و 500 میلیون تن پس از انقلاب بوده است.

محمد اتابک تصریح کرد: درحال حاضرتولید سیمان تهران با بهره برداری از 8 خط تولیدی از ظرفیت 300 تن درروزبه بیش از 13 هزار تن افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: این شرکت پس از دراختیارگرفتن عمده سهام شرکت های سیمان همگتان، ایلام و لوشان و با انجام برنامه های بهبود و توسعه طی دو سال گذشته توان تولید خود را 5/1 میلیون تن افزایش داده و هم اکنون نیزبا تولید سالانه 5/5 میلیون تن انواع سیمان ، 14 درصد بازار کشور را به خود اختصاص خواهد داد.

به گفته وی، این مجموعه صنعتی درراستای برنامه های بلند مدت خود، احداث دو واحد سیمانی "شرکت صنایع سیمان گیلان سبز" و "سیمان نهاوند" با ظرفیت تولید روزانه هر کدام 3400 تن و راه اندازی طرح های توسعه ای سیمان ایلام و هگمتان را دردستورکارقرارداده که پیش بینی می شود بزودی ظرفیت تولید خود را به 5/9 میلیون تن در سال برساند.

هشتمین واحد تولیدی شرکت سیمان تهران به ظرفیت 1/1 میلیون تن امروز صبح با حضوروزیر صنایع و معادن ، رئیس بنیاد مستضعفان کشورو شماری از مدیران حوزه صنعت و اقتصاد به صورت رسمی افتتاح شد.