به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی کیانی، مدیر اجرایی سیودومین نمایشگاه کتاب تهران در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اعلام این خبر افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امسال نیز همچون سالهای قبل در راستای تحقق اهداف و وظایف خود در دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، ۴ تا ۱۴ اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی (ره) حضور دارد.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور با بیان اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه بینالملل این نمایشگاه میزبان ۳۰ کشور و دیپلماسی فرهنگی و بینالمللی خواهد بود، در خصوص برنامههای این سازمان گفت: در طول ۱۰ روز متوالی، برنامههای متنوعی از جمله برگزاری نشستهای تخصصی با حضور اندیشمندان و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی، رونمایی از آخرین منشورهای حوزه دیپلماسی فرهنگی با حضور رئیس سازمان و مقامات و مهمانان خارجی، مدیران فرهنگی و رایزنان فرهنگی کشورهای خارجی خواهد داشت.
وی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای این نمایشگاه حضور کشورهایی است که دارای روابط استراتژیک (سیاسی و فرهنگی) هستند. چین که سابقه فرهنگ و تمدن دیرینهای در جامعه بشری دارد نیز با حضور اصحاب فرهنگ، ناشران و اندیشمندان، مهمان ویژه این دور نمایشگاه است.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور ادامه داد: غرفه نمایشگاهی سازمان در بخش بینالملل با معرفی تازههای نشر، مؤسسه انتشاراتی الهدی، مرکز سازماندهی ترجمه و نشر و کمیته هماهنگی و پشتیبانی نمایشگاههای بینالمللی کتاب خارج از کشور و طرح (تاپ) دایر است.
*معرفی دستاوردهای فرهنگی چهل ساله انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
وی تأکید کرد: در نمایشگاه امسال از کتاب «میراث تمدنی و فرهنگی مشترک ایران و جهان مالایایی»، ترجمه کتاب همراه آهوان درباره زنان و لوح فشرده فعالیتهای زنان معاصر ایران رونمایی میشود. همچنین در این نمایشگاه، کتابهایی درباره چهل سالگی انقلاب معرفی و عرضه خواهد شد.
کیانی در رابطه با نشستهای تخصصی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: نشستهای ادبیات دفاع مقدس با رونمایی از کتابهای ترجمه شده به زبان ترکی استانبولی، نقش آژانسهای ادبی در دیپلماسی فرهنگی، ترجمه در دیپلماسی فرهنگی، ظرفیتهای نشر دیجیتال و الکترونیک، تولیدات علمی کرسیهای نظریهپردازی و آزاد اندیشی و ظرفیتهای عرضه آنها به خارج از کشور برای عرصه محصولات ایرانی برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه رسانه و فضای مجازی از حضور ناشران خارجی و مهمانان بینالمللی در نمایشگاه استفاده خواهیم کرد. در این حوزه به زبانهای مختلف (بیش از ۱۵ زبان زنده دنیا) ترجمه صورت گرفته است.
کیانی با تأکید بر تعامل و برقراری ارتباط مستمر با ایرانیان خارج از کشور در حوزههای مختلف، گفت: امسال برای اولین بار کارشناسی در حوزه ایرانیان خارج از کشور در این نمایشگاه حضور دارد که پاسخگوی مسائل فرهنگی است.
وی در ادامه با بیان اینکه بیش از ۳۰ رایزنی فرهنگی جدیدترین تازههای نشر حوزههای نمایندگی خود را در این نمایشگاه عرضه کردند، افزود: معرفی نشر نمایشگاه کتاب در خارج از کشور با ترجمه به زبانهای مختلف در اختیار رایزنان فرهنگی ایران در سراسر دنیا قرار میگیرد.
بنابر اعلام این خبر، سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۴ تا ۱۴ اردیبهشتماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود. محل غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب (شبستان) است.