به گزارش خبرنگار مهر، عرضه مجموعهداستان «قاشق چایخوری» بهعنوان آخرین کتاب هوشنگ مرادی کرمانی از دیروز پنجشنبه ۵ اردیبهشت همراه مراسم با جشنامضای این کتاب آغاز شد.
مرادی کرمانی متولد سال ۱۳۲۳ است و پیش از این، کتابهای «هوشنگ دوم»، «ته خیار»، «نخل»، «قصههای مجید»، «لبخند انار»، «مثل ماه شب چهارده»، «مربای شیرین»، «مشت بر پوست»، «نهتر و نهخشک»، «نازبالش»، «پلوخورش»، «آبانار»، «بچههای قالیبافخانه»، «تنور»، «خمره» و «شما که غریبه نیستید» از او توسط این ناشر چاپ شده است.
«قاشق چایخوری» ۱۲ داستان کوتاه را از مرادی کرمانی با این عناوین در بر میگیرد: باغِ کاکا، سهچرخه، قاشق چایخوری، شکلات، ستاره، نمک، پتوس بهرام پتوس نگار، باباجان، سختگیر، سیسمونی، خانه خودم، عاروسو.
این نویسنده پیش از شروع متن داستانهای کتاب آورده است: «میگویند:
فیل را که میخواهند با هواپیما از جایی به جایی ببرند، برای حفظ تعادل، زیر دست و پایش جوجه مرغهایی میریزند، فیل ساعتها تکان نمیخورد، نمیخوابد، نمیآشامد، تا به مقصد برسد. فکر میکند اگر پا از پا بردارد، تکان بخورد جوجهای یا مادرش را زیر دست و پای سنگیناش لِه کند.
فکر میکنم:
این هیکل گنده و قدرتمند، بهجای قلب، پروانهای زیبا و ظریف دارد که در سینهاش میتپد.
قصههای این کتاب را، دودستی و با احترام و با شرمندگی، به آن فیل زورمند و پروانه قشنگش پیشکش میکنم.»
در قسمتی از داستان «پتوس بهرام، پتوس نگار» از این کتاب میخوانیم:
پتوس بهرام مدام میرود. شب و روز، خواب و خوراک ندارد. همینجور میرود، از گلدان به تاقچه، از تاقچه به دیوار، به سیخ و میخ و نخ و پیچ چنگ میزند، هر برجستگی و لولا و لبهای را میچسبد، پیوسته و آهسته، نفسنفس میزند، از شیشه شکسته دریچه، از بند به بند، از برگ به برگ، از جوانه به جوانه، پیگیر قد میکشد. آرام میخزد و میرود. برگ میکند، شکل قلب، سبزِ روشن و سبزِ سیر، زنده و شاداب بالا میخزد. میافتد و برمیخیزد، خم میشود، از شیشه پنجره سرک میکشد به اتاق نگار، دستهای نگار را نگاه میکند که در کار قالی است.
نگار دارد قالی میبافد. قالیچهای که قرار است ببرد خانه بهرام.
نگار فرز و چابک رنگها را کنار هم میگذارد. انگشت و ناخن پشت نخ میبرد. نخ را پیش میکشد و نخی ریز و سبز و زرد و قرمز به آن گره میزند. رنگها پهلوی هم مینشینند. همدیگر را بغل میکنند، کوه و دشت و گل و ریحان، شمع و پروانه و آدم و الاغ و اسب بر قالی نقش میبندد؛ هرچه در نگاه به ذهن و خاطره و خیال نگار میآید، روی قالی مینشیند.
این کتاب با ۲۱۵ صفحه، شمارگان ۲ هزار و ۵۰ نسخه و قیمت ۲۵ هزار تومان عرضه شده است.