قزوین- استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: برای تامین سالانه ۵ درصد افزایش مصرف برق و ساخت یک نیروگاه سه هزار مگاواتی ۳ میلیارد دلار نیاز دارد که راهکار جلوگیری از خاموشی، مدیریت مصرف است.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش آموزشی کاهش پیک مصرف در صنایع ظهر یکشنبه با حضور صنعتگران و کارشناسان تولیدی و صنعتی در سالن اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین برگزار شد.

حبیب الله اعلمی در این همایش گفت: با توجه به رشد فزاینده تقاضای برق در سال‌های اخیر و محدود بودن ظرفیت نیروگاهی، سرمایه
بر بودن تأسیسات تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی، زمان بر بودن احداث این تأسیسات و جلوگیری از خاموشی و صدمات و آثار نامطلوب آنکه با فرارسیدن فصل گرما به علت افزایش مصرف برق مضاعف می‌شود، وزارت نیرو با بکارگیری روش‌های مناسب و روز آمد که برخی از آنها در کشورهای پیشرفته جهان رایج است نسبت به تعدیل و حذف تبعات منفی کمبود مقطعی انرژی الکتریکی و ایجاد فرصت مناسب همکاری ملی و صیانت از منافع ملی با مشارکت مشترکین بخصوص صنایع مدیریت مصرف بهینه اقدام کرده است.

وی بیان کرد: در این ارتباط طرح‌های جامعی توسط وزارت نیرو تهیه و تدوین شده که با مشارکت و همکاری مشترکین و استفاده از ظرفیت‌های موجود در وهله اول سعی شده بیشترین منافع این طرح‌ها متوجه مشترکین باشد و در قبال اجرای مؤثر طرح‌ها ضمن گذر موفق در فصل گرما و پر مصرف انرژی برق در تابستان رفاه نسبی نیز برای مردم عزیز کشورمان حاصل شود.

وی بیان کرد: اگر مشترکین صنعتی با اجرای برنامه تعطیلات و تعمیرات، حداقل ۱۰ درصد مصرف را کاهش دهند می‌توانیم تابستان بدون خاموشی داشته باشیم.

اعلمی تصریح کرد: ساخت هر نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی بالغ بر یک میلیارد دلار هزینه دارد و با توجه به اینکه هر سال به طور متوسط ۳ تا ۵ درصد رشد بار داریم باید سالانه یک نیروگاه با ظرفیت ۲۵۰۰ تا ۳ هزار مگاوات بسازیم که ۳ میلیارد دلار لازم است.

وی بیان کرد: در سال گذشته ۵ هزار مگاوات کمبود برق داشتیم اما امسال به دلیل بارش‌های فراوان امیدواریم این کمبود نباشد.

استاد دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: استفاده از تجهیزات سرمایشی وارداتی با مصرف بالا موجب افزایش مصرف شده و با رشد پیک بار سالانه ۳ درصد مواجهیم که میزان پیک ۵۷۰۹۷ مگاوات در سال قبل بوده است.

وی افزود: ضریب بهره وری انرژی در کشور ۶۴ درصد و کشورهای پیشرفته ۸۰ درصد است.


اعلمی اظهار داشت: پارسال پشت سدها خالی بود و ۷ هزار مگاوات برق کم داشتیم لذا استفاده از روش‌های مدیریتی در همه کشورها رایج است و ما] م آن را اجرا می‌کنیم.

وی بیان کرد: قیمت برق در کشور ارزان است اما هزینه خسارت ناشی از خاموشی برای تولیدکنندگان بالاست لذا باید تلاش کنیم تا با همکاری مشترکان هیچ خاموشی رخ ندهد.

اعلمی افزود: اجرای برنامه ذخیره عملیاتی، جابجایی زمان تعمیرات و تعطیلات تابستانی، استفاده از مولدهای خود تأمین، توسعه نیروگاه خورشیدی، کاهش مصرف و جابه جایی بار در ساعات پیک بار و افزایش مصرف در ساعت دره در صنایع برای مدیریت مصرف ضروری است.

وی اظهار داشت: استفاده از نیروگاههای خورشیدی در دنیا در سال‌های اخیر ۴۰ برابر و نیروگاه بادی تا ۱۷ برابر شده اما ما این فرصت را از دست داده و از غافله عقب مانده‌ایم.

در این همایش از ۴۱ صنعتگر نمونه که در اجرای طرح مدیریت بهینه مصرف برق همکاری داشتند تجلیل شد.