به گزارش خبرنگار مهر، وزیرمسکن وشهرسازی درجمع خبرنگاران با اشاره افزایش سهم دولت دربخش مسکن گفت : افزایش سهم دولت دربخش مسکن به 50 درصد در سال آینده درراستای اقدامات و برنامه های در دست اجرای دولت صورت می گیرد که این امر کار بزرگی است .
محمد سعیدی کیا با اشاره به برنامه های دولت دربخش مسکن ،گفت: عمده ترین اقدامات دولت برای بخش مسکن در قالب لایحه دولت در بخش مسکن یا همان بسته سیاستی مسکن که امروز در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، ارائه شده است .
وی ساخت مسکن روستایی ،ساخت مسکن اجاره ای ،تامین حق بهره برداری اززمین ،( با وام یارانه دار) به صورت اجاره 99 ساله ،زمین و مسکن برای ایثارگران ،حمایت از فناوری ها ی نو در ساخت وساز، بیمه کیفیت ساختمان ، و معافیت های مالیاتی برای تولید مسکن را ازعمده ترین موارد لایحه دولت در بخش مسکن دانست .
وزیر مسکن وشهرسازی با تاکید بر اینکه 14 درصد از حجم بودجه سال 86 مربوط به بخش مسکن بوده است ، تصریح کرد : دولت در بخش مسکن برنامه ریزی کرده و این درحالی است که با کمبود مسکن در کشور مواجهه هستیم به گونه ای که هم اکنون حدود 26 تا 27 درصد جمعیت کشور در واحدهای اجاره ای زندگی می کنند و 70 درصد باقی مانده که در واحدهای ملکی خود سکونت دارند نیز در بافت فرسوده قرار دارند .
وی با اشاره به رشد 24 درصدی پروانه های بخش مسکن در سال جاری افزود: رشد پروانه های صادره بخش مسکن در سال جاری نشان می دهد که دراین بخش طی امسال رونق حاصل شده وبا توجه به برنامه ریزی دولت برای بخش مسکن در سال آینده ،این رونق برای سال آینده نیز ادامه خواهد یافت .
محمد سعیدی کیا درمورد روند اجرای اقدامات کمیته ای که با حضورسه وزیربرای حل مشکلات بخش مسکن تشکیل شده، گفت : بررسی ها ی این کمیته درحال اتمام بود که با فوت وزیر دادگستری پیشین مواجهه شدیم وهم اکنون با تعیین وزیر جدید ،گزارشی تدوین شده که پس ازتصویب در جمع این سه وزیر به دولت خواهد رفت .
وی با تاکید براقدامات دولت برای افزایش عرضه واحدهای اجاره ای و تثبیت قیمت ها افزود: ساخت واحدهای اجاره ای پنج ساله با واگذاری زمین ازسوی وزارت مسکن وشهرسازی با وام 13 میلیون تومانی با یارانه 4درصد به انبوه سازان و واگذاری زمین اجارهای 99 ساله به تعاونی ها از برنامه های وزارت مسکن برای افزایش عرضه واحد های اجاره ای است .
وزیرمسکن وشهرسازی ،تصریح کرد:براساس برنامه ریزی انجام شده قراربوده که امسال 50 هزار واحد اجاره ای ساخته شود که هم اکنون کارساخت 33 هزارواحد آن آغازشده است .
سعیدی کیا درپاسخ به اینکه آیا وام 10 میلیون تومانی موجب افزایش قیمت مسکن شده است ،افزود: گرانی مسکن دلایل اقتصادی خودش را داردوتنها یک عامل (وام 10 میلیون تومانی )نمی تواند موجب افزایش قیمت مسکن شود البته این درحالی است که روش پرداخت وام10میلیون تومانی مسکن با توجه به حجم بالای ثبت نام برای این وام روش مناسبی نبود وقراراست ازاین به بعد روش پرداخت این وام تغییرکند .
وی با اشاره به اینکه دخالت دولت در زمینه قیمت گذاری نمی تواند نتایج خوبی داشته باشد ، تصریح کرد: متولی برنامه ریزی و سیاست گذاری در امور مسکن و ایجاد بستر برای تولید مسکن ،وزارت مسکن و دولت است اما در مورد قیمت ، این وزارتخانه متولی قیمت مسکن نیست و این در حالی است که برای حل مسئله گرانی مسکن باید عرضه را افزایش داد و اگردولت دخالت کند نتیجه بخش نیست ودولت هم برای حل مشکل مسکن ،برنامه هایی را درراستای افزایش عرضه واحد های ساخته شده تدوین کرده است .
وزیر مسکن وشهرسازی تاکید کرد: مسکن زیرمجموعه اقتصاد کشور است و لذا قیمت آن متاثر ازقیمت زمین ،مصالح ساختمانی ،دستمزدها و سایر موارد دیگراست .
به گفته سعیدی کیا دولت دربودجه 86 تبصره جامعی را برای بخش مسکن تدوین کرده است ،به طوری که در راستای ساخت ساخت وسازهای اجاره ای 99 ساله ، دولت زمینی را با مالکیت خود به تعاونی ها به صورت اجاره ای با قیمت پایین واگذار کرده و پس از ساخت ، واحدها به اعضاء تعاونی واگذار شده و وام به اعضا تعاونی منتقل شده و بازپرداخت اقساط به صورت پلکانی خواهد بود .
وزیرمسکن وشهرسازی با اشاره به اینکه واحدهای ساخته شده در قالب اجاره 99 ساله ،ازسال 86 ساخته خواهد شد ، اعلام کرد : درراستای این طرح ،به ازاءهر واحد اجاره ای ، 70 تا 80 درصد قیمت ساخت وساز به صورت وام با یارانه پنج درصد درشهرهای کوچک (امسال 13 تا 14 میلیون تومان ) پرداخت می شود .وی تاکید کرد: البته میزان یارانه پرداختی بابت این طرح برای سازندگان شهرهای بزرگ کمترخواهد بود وبا این روش به تدریج قیمت زمین ازقیمت مسکن حذف خواهد شد .
سعیدی کیا ،سطح بافت فرسوده شهر تهران را 3200 هکتار اعلام کرد و تصریح کرد: از 62 هزار هکتار سطح شهر تهران ،3200 هکتار آن بافت فرسوده است و این در حالی است که در کل کشور 37 هزار هکتار بافت فرسوده داریم .
وی تعداد خانه های خالی موجود در شهر تهران را 100 هزار واحد اعلام کرد و گفت:هم اکنون در تهران حدود دو میلیون خانه وجود دارد وبا این فرض که پنج درصد ازواحد های مسکونی هر شهر در چرخه خرید و فروش و اجاره قرار دارد لذا تهران 100 هزار خانه خالی دارد ،این در حالی است که باید همیشه تعدادی واحد خالی برای مردمی که مراجعه می کنند، باشد .