به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام قدرت الله قدرتی صبح پنجشنبه در آئین تجلیل از قضات نمونه استان که در سالن عدالت دادگستری کل استان قزوین برگزار شد، گفت: خداوند در بین نعماتش، بالاترین نعمت را ولایت و رسالت برای انسانها و هدایت جامعه قرار داده چرا که در سایه هدایت، انسان به کمال خواهد رسید و این هدایت توسط اولیا الهی که برای هدایت انسانها مبعوث شدهاند و همان هدایت تشریعی است، تحقق پیدا کرده است و یکی از اهداف و رسالت اصلی انبیا همین امر بوده است.
مقام ارشد قضائی استان افزود: همیشه در تاریخ از عدالت امیرالمومنین (ع) صحبت بوده است و علی (ع) کسی بود که منافقین و خوارج تشنه خون او بودند ولی او تا آخرین لحظه اجازه نداد که آنان از حقوق اجتماعی خود محروم شوند و تا زمانی که دست به اسلحه نبرده بودند با آنان برخورد جدی ننمود و حتی سهم آنان را نیز از بیت المال پرداخت میکرد و همین عدالت علی (ع) بود که در تاریخ ماندگار شد زیرا حب و بغضها را در جهت تحقق و اجرای عدالت نادیده میگرفت.
رئیس کل دادگستری قزوین در ادامه بیان داشت: امروز بخشی از وظیفه سنگین هدایت جامعه به قضات سپرده شده است و آنان هستند که ادامه دهنده رسالت انبیا و اولیا الهی هستند و به واقع میتوان گفت که شغل قضاوت، شغل انبیا است و انبیا وقتی برای هدایت بشر آمدند بدون هیچ اجر، مزد، تعریف و تمجیدی به هدایت بشری مشغول بودند و کار و تلاش قضات را نیز در این راستا با حقوق، ارج و مزد نمیتوان ارزشیابی کرد و شغل قضاوت با مادیات قابل ارزشیابی نیست.
وی تصریح کرد: ما در پشت میز قضاوت نشستهایم و حاکم هستیم و در مقابل ما طرفین دعوی قرار دارند اما روزی فرا خواهد رسید که حاکم خداست و اعمال و رفتار ما در نزد خدا قرار دارد و قضاوت خواهد کرد و در این جایگاه خطیر نباید از روز حساب و روزی که همه ما در مقابل خالق و قاضی هستی باید پاسخگو باشیم، غافل شویم.
حجت الاسلام قدرتی خاطرنشان کرد: مقام عظمای ولایت نیز در این خصوص توصیه فرمودهاند زمانی که در پشت میز قضاوت قرار میگیرید، خدا را در بالای سر و قانونی که در مقابلتان قرار دارد را فراموش نکنید.
این مقام قضائی استان اظهار داشت: تفاوتی ندارد که ما در کدام یک از مناصب قضائی اعم از دادیار، بازپرس، دادرس، رئیس شعبه و مستشار انجام وظیفه میکنیم، همین که حکم قضائی دریافت کردهایم و وارد شغل سخت قضاوت شدهایم باید خود را در مقابل جان، مال، ناموس و آبروی مردم امانتدار بدانیم.
رئیس شورای مسئولان قضائی استان در ادامه افزود: قضاوت تنها یک شغل نیست بلکه ظلم ستیزی و دفاع از حق و یاور مظلوم بودن است و علیه ظلم و بی عدالتی و تعدی و تجاوز به حقوق دیگران قیام کردن به عنوان یک تکلیف و مسئولیت برعهده قضات نهاده شده است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین در ادامه گفت: رهبر فرزانه انقلاب و همچنین ریاست معظم قوه قضائیه در سخنان اخیرشان تاکید فراوانی بر معرفی قضات برجسته و نمونه به جامعه داشتند و اجرای دستورالعمل صدور کارنامه قضائی از سوی دادسرای انتظامی قضات اقدامی بسیار شایسته و ارزشمند در جهت تقدیر و تجلیل از قضات نمونه بود و جای بسی تشکر دارد.
حجت الاسلام قدرتی در پایان برخی مؤلفههای حائز اهمیت در صدور کارنامه قضائی را برشمرد و افزود: رعایت شأن و آداب قضاوت، خوش رفتاری، التزام به موازین اسلامی و اخلاقی، حسن شهرت، مستند و مستدل بودن آرا صادره، برخورداری از دانش و رعایت نگارش حقوقی، شجاعت و استقلال، مهارت قضائی و… از جمله مهمترین معیارها در صدور کارنامه قضائی از سوی معاونت نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات بوده است و همچنین قضات منتخب و نمونه در زمینه مدیریت پروندههای قضائی، مهارت در بهره مندی از سامانههای فناوری اطلاعات، نظارت بر عملکرد زیر مجموعه و پاسخگویی به مراجعین نیز عملکرد مناسب و قابل قبولی داشتهاند.
در پایان این مراسم از ۱۰۳ قاضی نمونه استان قزوین که از سوی معاونت نظارت و ارزشیابی دادسرای انتظامی قضات حائز رتبه برتر شده بودند، تقدیر و تجلیل شد.